Viekää tuhkatkin pesästä

Kerrotaan nyt sitten ihan lyhyesti, kuinka se on jo onnistunut ja kuinka sitten haluatte viedä vielä lisää, ”tuhkatkin pesästä”, kuten sanonta kuuluu.

Jokaisella tyäeläkkeelle siirtyneellä oli lähtöpalkka, toisilla enemmän kun on opiskellut, tötä tehnyt ja kokenut, toisilla vähemmän. Mutta jokaisella on tuhatlappusia – ja katsotaan miten niille sitten kaikkien osalta on käynt:
– oli siis LÄHTÖPALKKA, 1000 euron lappusia, yksi tai enemmän
– tuli 60-prosenttinen TYÖELÄLE, 600 euroa 1000 euroa palkan sijaan
– tulivat eläkevuodet joitten aikana INDEKSIKIKKAILULLA, VIIMEKSI TAITETULLA ELÄKEINDEKSILLÄ, vietiin vuosi vuodelta aina hiukan pois niin että nyt VANHIMMILLA JÄLJELLÄ OLI PYÖREÄT 400 euroa, kolmannes siis pois otettuna.
– Mutta ei sekään käteen tullut, verottaja otti omansa. jos kyseessä oli ns. hyvätuloinen eläkeläinen, kateellisten silmätikku, veroprosentti liikkui vähintään 45 % tuntumassa
– PALJONKO SIIS KÄTEEN? SUURUUSLUOKKAA NOIN 220 euroa niistä alkuperäisistä tuhatlappusista.
– NYT HALUATTE VIEDÄ NÄISTÄ 229 EUROISTA LOPUTKIN, TUHKATKIN PESÄSTÄ, MINISTERIT ORPO JA PURRA.
Mitäpä tässä sen enempää. Sitä saa, mitä on äänestänyt ….

raimoilaskivi
Kokoomus Helsinki

Ylipormestari, dosentti emeritus Raimo Ilaskivi (s. 1928) on tehnyt pitkän uran kansainvälisenä ja kansallisena vaikuttajana. Valmistuttuaan hän toimi 1950-1970-luvuilla erilaisissa pankkimaailman johtotehtävissä, mm. Suomen Pankkiyhdistyksen, Suomen Teollisuuspankki Oy:n (nyk. Nordean kiinnitysluottopankki) ja Helsingin Arvopaperipörssin toimitusjohtajana. Ilaskivi on ollut kansanedustajana sekä ryhmän puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja vv.1962-75, Euroopan parlamentin jäsen 1996–1999, Helsingin kaupunginjohtaja 1979–1991 ja kokoomuksen presidenttiehdokas vuonna 1994.
Ilaskivi väitteli tohtoriksi vuonna 1958. Aiheena oli Valtiontalouden automaattinen vastavaikutus suhdanteiden vaihtelussa. Seuraava tieteellinen ns dosenttipätevyysteos käsitteli Suomen Pankin rahapolitiikkaa. Hän toimikin kansantaloustieteen dosenttina Helsingin Yliopistossa kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläkkeelle siirryttyään han on ollut kansainvälisen, ekumeenisen, Afrikan Paavin ja Alexandrian patriarkan suojeleman Konstantinus Suuren Ritarikunnan (Ordo Sancti Constantini Magni) kansleri ja viimeksi varasuurmestari vuoteen 2022 saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu