Vihreät liittyivät eläkeläisten kampittajiin

Edellisessä Puheenvuorossani käsittelin Kokoomuksen ja Perussuomalaisten kielteisiä kohtia suhtautumisessa eläkeläisiin. Nyt Vihreät ovat avanneet sanaisen arkkunsa ja liittyvät työeläkkeitten kehittämisen kielteisiin näkemyksiin. Eivätkö osaa lukea? Vai eivätkö ymmärrä lukemaansa? Kaksi kysymystä, jotka nousevat mieleen Vihreitten kannanoton johdosta.

Tiivistetään: Ensiksi: Jo nyt taitettu indeksi leikkaa ja on leikannut työeläkkeitten tavoitetasoa automattisesti vuosi vuodelta. Pyrkimyksenä oli säilyttää työeläkkeen reaaliarvo 60 prosentissa asianosaisen taustalla olevan palkan kehityksestä. Nyt vanhimpien osaltaa eläke on jo painunut 40 prosentin tasolle, kolmannes leikattu pois. Miten sanookaan Neljäs käsky? Katekismuksesta vastaus löytyy.

Ja toiseksi: Kun työeläkkeitä kutistetaan, vähenee vastaavasti verotuskelpoisten eläketulojen kasvu. Valtio saa vähemmän verotuloja, joilla sitten pienimpien eläkkeitten maksu voitaisiin turvata. Tätä vihreät ekonomistit eivät näy ymmärtävän. Mutta vihreitä haikailevien äänestäjien tulisi se tajuta; jo eläkkeellä olevien ja myös tulevaisuudessa eläkkeelle siirtyvien.

Mitäpä tässä sen enempää. Kiitos vaan, Vihreät, silmien avaamisesta!

raimoilaskivi
Kokoomus Helsinki

Ylipormestari, dosentti emeritus Raimo Ilaskivi (s. 1928) on tehnyt pitkän uran kansainvälisenä ja kansallisena vaikuttajana. Valmistuttuaan hän toimi 1950-1970-luvuilla erilaisissa pankkimaailman johtotehtävissä, mm. Suomen Pankkiyhdistyksen, Suomen Teollisuuspankki Oy:n (nyk. Nordean kiinnitysluottopankki) ja Helsingin Arvopaperipörssin toimitusjohtajana. Ilaskivi on ollut kansanedustajana sekä ryhmän puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja vv.1962-75, Euroopan parlamentin jäsen 1996–1999, Helsingin kaupunginjohtaja 1979–1991 ja kokoomuksen presidenttiehdokas vuonna 1994.
Ilaskivi väitteli tohtoriksi vuonna 1958. Aiheena oli Valtiontalouden automaattinen vastavaikutus suhdanteiden vaihtelussa. Seuraava tieteellinen ns dosenttipätevyysteos teos käsitteli Suomen Pankin rahapolitiikkaa. Hän toimikin kansantaloustieteen dosenttina Helsingin Yliopistossa kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläkkeelle siirryttyään han on ollut kansainvälisen, ekumeenisen, Afrikan Paavin ja Alexandrian patriarkan suojeleman Konstantinus Suuren Ritarikunnan (Ordo Sancti Constantini Magni) kansleri ja viimeksi varasuurmestari vuoteen 2022 saakka.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu