Yli seitsemänkymppiset – YLE ja nuoret!

Taas  ovat julkistaneet nollatutkimuksen ja saaneet siihen sitten  nollavastaukset. Pitäisikö yli 70-vuotiaitten eristystä jatkaa ja miten suhtautuvat asiaan eri ikäryhmät?

Ensin kysymykseen. Onko tullut YLEn piirissä silmäiltyä Perustuslakia ja erityisessti sen kuudetta pykälää? Eipä näytä. Siinä sanotaan 1. momentissa kristallinkirkkaasti, että kansalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. 2. momentti puolestaan korostaa, ettei ketään saa  ilman hyväksyttävää  perustetta asettaa eri asemaan   ….i ä n …perusteella. Nyt on puhuttu vain iästä. Taustalla asettamiselle ovat kuitenkin näinä hyväksyttävinä perusteina terveydelliset syyt, sydänsairaudet, diabetes jne. Miksi ei näitä aseteta eristämispolitiikan perusteiksi? Miksi puhutaan vain iästä eli syyllistytään ikärasismiin?

Vastauksetkin seuraavat sitten  väärää kysymyksenasettelua, jota sitäpaitsi jopa hallitus eri yhteyksissä korostaa. Nuoret eristäisivät  vanhat – eivät sydänsairaita tai diabeetikkoja, vaikka nämähän niitä ongelmaryhmiä ovat. Ja yli seitsenkymppiset puolustivat kyselyyn antamissaan vastauksissa omia etujaan; ei jokainen vanha suinkaan sinänsä karanteenin  luonteisia olosuhteita tarvitse. Alttius koronalle kyllä on vanhojen keskuudessa suurempi kuin nuorten, mutta ei kaikkien ikärajan ylittäneitten.

Lopetetaan nyt jankuttaminen yli seitsenkymppisistä toisarvoisina kansalaisina. Kysytään tutkimuksissa oikein kysymyksenasetteluin. Ja muistetaan, että  parikymppinen, sydänsairas  diabeetikko saattaa olla paljon alttiimpi koronalle kuin terve seitsenkymppinen. Tämä ystävällisenä huomautuksena paitsi YLElle niin  ihan vallanpitäjille ja terveysviranomaisillekin!

 

 

raimoilaskivi

Ylipormestari Raimo Ilaskivi (s. 1928) on tehnyt pitkän uran kansainvälisenä ja kansallisena vaikuttajana. Valmistuttuaan hän toimi 1950-1970-luvuilla erilaisissa pankkimaailman johtotehtävissä, mm. Suomen Pankkiyhdistyksen, Suomen Teollisuuspankki Oy:n ja Helsingin Arvopaperipörssin toimitusjohtajana. Ilaskivi on ollut kansanedustajana sekä ryhmän puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja vv.1962-75, Euroopan parlamentin jäsen 1996–1999, Helsingin kaupunginjohtaja 1979–1991 ja kokoomuksen presidenttiehdokas vuonna 1994. Monien virkojen, toimien ja luottamustehtävien ohella Ilaskivellä on ollut useita eri suuryritysten hallitusten tai hallintoneuvostojen jäsenyyksiä. Ilaskivi väitteli tohtoriksi vuonna 1958. Väitöskirjan aiheena oli Valtiontalouden automaattinen vastavaikutus suhdanteiden vaihtelussa ja seuraava tieteellinen taos käsitteli Suomen Pankin rahapolitiikkaa. Hän toimi myös kansantaloustieteen dosenttina Helsingin Yliopistossa kahdenkymmenen vuoden ajan. Eläkkeelle siirryttyään han on ollut kansainvälisen, Afrikan Paavin ja Alexandrian patriarkan suojeleman Konstantinus Suuren Ritarikunnan (Ordo Sancti Constantini Magni) kansleri ja viimeksi varasuurmestari-

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu