Putin ja tragedia

Ludvig XIV (1638-1715) oli Ranskan kuningas vuodesta 1643. Hän vakiinnutti yksinvallan (L’Etat c’est moi valtio olen minä). Ranskaa laajennettiin häikäilemättömällä sotapolitiikalla, mutta johtoasemaa Euroopassa ei saavutettu. Maa oli Ludvigin kuollessa sodan, protestanttivainojen ja ”aurinkokuninkaan” hovin tuhlaavaisuuden köyhdyttämä.

Itsevaltias samastuu valtioon. Ja kaikki itsevaltiaat varastavat häpeämättä omilta kansoiltaan eivätkä kadu. Kansan varat ovat heidän varojaan, sillä itsevaltias on valtio.

Itsevaltiaan Putinin näkökulmasta hän itse on Venäjä. Voiko itseltään varastamista hävetä? Varastaminen on saavuttanut käsittämättömät mittasuhteet.

Venäläinen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi onkin kutsunut Venäjän valtaklikkiä osuvasti huijareiksi ja varkaiksi. Venäjän kansaa huijataan misinformaatiolla.

Putinin toiminnan myötä Venäjän valtio muuttui suureksi rikollisorganisaatioksi, mafiavaltioksi ja kleptokratiaksi. Suuret massat tavoittavan television Putin pisti kuriin jo 2000-luvun alussa.

Putinin mukaan se, mitä Ukrainassa nyt tapahtuu on traagista. Hän kuitenkin korostaa, ettei Venäjällä ollut muuta mahdollisuutta kuin käynnistää ”sotilaallinen erikoisoperaatio”.

Putinin mielestä syy Ukrainan tragediaan on tietenkin vain ja ainoastaan Ukrainassa eikä missään nimessä hänessä itsessään. Irvokasta.

 

+7
Rauno Seppänen
Sitoutumaton Kuopio

Eläkeläinen. Kyselijä. Ihmettelijä. Epäilijä. Oman tien kulkija. "Hyvä oli lesti, mutta ihminen siitä vain tuli."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu