Putin ja tyrannia

Yhdysvaltalaisen historioitsija Timothy Snyderin mukaan nykyajan tyrannia on terrorin hallintaa. Hänen mukaansa Putin käytti hyväkseen useita terrori-iskuja – todellisia, arveluttavia ja teeskenneltyjä – poistaakseen esteet tiellä kohti täydellistä valtaa Venäjällä ja hyökätäkseen demokraattisia naapureita vastaan.

Snyder kirjoittaa kirjassaan Tyranniasta: ”Kun sairaalloinen Boris Jeltsin nimitti Putinin pääministeriksi elokuussa 1999, hän oli tuntematon ja hänen kansansuosionsa oli mitätön. Kuukautta myöhemmin Venäjän salainen valtionpoliisi ilmeisesti räjäytti useita rakennuksia Venäjän kaupungeissa. Poliisin omat upseerit pidättivät virkaveljiään todistamalla heidät syyllisiksi, toisella kertaa Venäjän parlamentin puhemies ilmoitti räjähdyksestä muutama päivä ennen kuin se tapahtui. Siitä huolimatta Putin julisti kostosodan Tshetshenian muslimiväestöä vastaan luvatessaan etsiä oletetut pahantekijät ja ”nitistää heidät paskahuussiin”. – – Vuonna 2002, Venäjän turvallisuusjoukkojen surmattua kymmeniä venäläisiä kukistaessaan todellisen terrori-iskun moskovalaiseen teatteriin, Putin käytti tilaisuutta hyväkseen ja otti haltuunsa yksityisen television. Terroristien piiritettyä koulun Beslanissa 2004 (kummallisessa tilanteessa, joka haiskahtaa provokaatiolta) Putin hankkiutui eroon paikallisista vaaleilla valituista kuvernööreistä. Koska Putin hallitsi todellisen, teeskennellyn ja arveluttavan terrorismin, hänen oli mahdollista nousta valtaan ja eliminoida kaksi tärkeää instituutiota – yksityinen televisio ja vaaleilla valitut paikalliskuvernöörit.”

”Putinin palattua presidentiksi 2012 Venäjä siirsi terrorinhallinnan ulkopolitiikkaan. Hyökätessään Ukrainaan 2014 Venäjä muutti oman vakinaisen armeijansa yksiköitä terroristijoukoiksi , jotka olivat riisuneet tunnisteet univormuistaan ja kiistivät kaiken vastuun aiheuttamistaan hirvittävistä kärsimyksistä. Hyökkäyksessä Donbasin alueella Kaakkois-Ukrainassa Venäjä käytti tshetsheenijoukkioita ja lähetti muslimialueille sijoitettuja vakinaisen armeijan yksiköitä osallistumaan hyökkäykseen.”

Nyt Venäjä käy terroristista hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Kun kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn haudattiin elokuussa 2008 valtiollisin menoin, silloinen pääministeri Putin vakuutti Solzhenitsynin ”rokottaneen” venäläiset pysyvästi tyranniaa vastaan. Näin sanoi mies, joka itse on tyranni ja tehnyt Venäjästä tyrannian.

 

 

+7
Rauno Seppänen
Sitoutumaton Kuopio

Eläkeläinen. Kyselijä. Ihmettelijä. Epäilijä. Oman tien kulkija. "Hyvä oli lesti, mutta ihminen siitä vain tuli."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu