Putinin anteeksipyyntö

Israelin pääministeri Naftali Bennettin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on pyytänyt anteeksi maan ulkoministeri Sergei Lavrovin väitteitä Adolf Hitlerin ”juutalaisesta verestä”. Pääministeri Bennett on hyväksynyt Putinin anteeksipyynnön Lavrovin kommentteja koskien. Bennettin kerrotaan kiittäneen Putinia, että tämä selvensi asennettaan juutalaisia ja holokaustia koskien.

Kaksi päivää Lavrovin väitteiden jälkeen eli tämän viikon tiistaina Venäjän ulkoministeriö syytti Israelia myös Kiovan ”uusnatsihallinnon” tukemisesta. Keskiviikkona Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova puolestaan väitti, että israelilaisia palkkasotilaita taistelee Ukrainassa äärioikeistolaiseksi luonnehditun Azovin rykmentin rinnalla.

Kuinka uskottava Putinin anteeksipyyntö on, kun ulkoministeri Lavrov kuitenkin on yksi Putinin ideologisista käsikassaroista? Eivätkö Lavrovin ja Venäjän ulkoministeriön väitteet muka olekaan linjassa Putinin näkemysten kanssa? Jos Lavrov tai Zaharova ryhtyvät kovin sooloilemaan, niin voisi olettaa, että he ovat hyvin pian entisiä työntekijöitä.

Miksi Putin ”nöyrtyi” pyytämään anteeksi? Mitä motiiveja on Putinin anteeksipyynnön taustalla? Liittyykö asia jotenkin Venäjän ja Israelin rinnakkaiseloon Syyriassa? Vai mistä on kyse?

 

 

+1
Rauno Seppänen
Sitoutumaton Kuopio

Eläkeläinen. Kyselijä. Ihmettelijä. Epäilijä. Oman tien kulkija. "Hyvä oli lesti, mutta ihminen siitä vain tuli."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu