Venäjän ulkoministeri Lavrov puhuu potaskaa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on toistanut eilen Italian televisiossa Venäjän väitteen, jonka mukaan sen Ukrainaan hyökkäämisen tarkoitus on puhdistaa maa natseista. ”Hän (Zelenskyi) esittää argumentin: millaista natsismia heillä voi olla, jos hän on juutalainen. Saatan olla väärässä, mutta Hitlerissä oli myös juutalaista verta. Se ei tarkoita yhtään mitään. Viisaat juutalaiset sanovat, että kiihkeimmät antisemitistit ovat yleensä juutalaisia”, Lavrov totesi.

Ei ihme, että Lavrovin puheet ovat saaneet Israelin raivokkaan vastauksen. ”Ulkoministeri Lavrovin lausunnot ovat sekä anteeksiantamaton ja törkeä lausunto että hirvittävä historiallinen virhe”, Israelin ulkoministeri Yair Lapid sanoi CNN:n mukaan. ”Juutalaiset eivät murhanneet itseään holokaustissa. On juutalaisiin kohdistuvan rasismin alin taso syyttää juutalaisia antisemitismistä.”

Israelin ulkoministeriö on tänään kutsunut Venäjän suurlähettilään puhuteltavaksi Lavrovin puheen vuoksi.

Yad Vashemin holokaustin muistopaikkaa Israelissa johtava Dani Dayan sanoi, että on täysin perusteetonta väittää Hitlerin olevan juutalaista syntyperää. Hän arvosteli Venäjää myös siitä, että se leimaa ukrainalaiset natseiksi. ”On vakavaa kutsua ukrainalaisia yleensä ja presidentti Zelenskyitä erityisesti natseiksi. Tämä on täydellistä historian vääristelyä ja vakava loukkaus natsismin uhreja kohtaan”, Dayan sanoo.

Aika ajoin esille nousevista väitteistä huolimatta ei ole pystytty osoittamaan, että Hitler olisi juutalaista syntyperää. Väitteet ovat siis täysin perusteettomia. Mutta Putinin hallinto on valmis valehtelemaan mitä tahansa oikeuttaakseen oman rikollisen toimintansa.

 

+12
Rauno Seppänen
Sitoutumaton Kuopio

Eläkeläinen. Kyselijä. Ihmettelijä. Epäilijä. Oman tien kulkija. "Hyvä oli lesti, mutta ihminen siitä vain tuli."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu