Antti Lindtman aikoo kaataa talon

Henkilökohtaisesti esitän lämpimät onnittelut Antti Lindtmanille SDP:n puheenjohtajan vaativaan tehtävään valituksi tulemisesta 1.9.2023, sillä valtion velkaantumisen taittamiseen tarvitaan yhteistyötä niin yli vaalikausien, kuin yli oppositiobarrikaadien.

Lämpimät onnittelut myös koko SDP:n puolueväelle mielestäni erittäin onnistuneesta valinnasta.

Mitä puolueiden puheenjohtajat toivottivat SDP:n vastavalitulle puheenjohtajalle?

Sari Essayah: Antti Lindtman, onnittelut uudelle puheenjohtajalle – perinteikäs kansanliike johdettavanasi – voimia siihen.

Anna-Maja Henriksson:
Lämpimät onnittelut uusi puheenjohtaja Antti Lindtman.
Varma gratulationer Antti! Ser fram emot ett gott samarbete.

Riikka Purra:
Paljon onnea uusi puheenjohtaja Antti Lindtman.
Toivottavasti luvassa on asiallista yhteistyötä yli hallituksen ja opposition välisen rajan, poliittisista erimielisyyksistä huolimatta!

Petteri Orpo:
Onnittelut Antti Lindtman SDP:n puheenjohtajuudesta! Voimaa, viisautta ja jaksamista. Suuren ja perinteikkään kansanliikkeen johtaminen on vaativa ja arvokas tehtävä. Pärjäät siinä varmasti – toivottavasti kuitenkin kohtuudella.

Annika Saarikko:
Lämpimät onnittelut, uusi puheenjohtaja Antti Lindtman. Hieno tehtävä. Voimia siihen! Kasarisukupolven kasvattina tulimme eduskuntaan samaan aikaan. Nyt roolit oppositiojohtajina!

Iltalehti uutisoi 2.9.2023 oman haastattelunsa vastavalitusta puheenjohtajasta:
”Antti Lindtman aikoo kaataa hallituksen, Suomi ei tarvitse saivartelua siitä, mitä rasismi on”.

Tarkkaan ottaen Iltalehti asetti itse sanat Antti Lindtmanille suuhun, saadakseen haluamansa uutisen esittämällä kymmenen väitettä uudelle puheenjohtajalle.

Iltalehden viides väittämä: ”Opposition tehtävä on panna hallitus lujille ja kritisoida sen tekemää politiikkaa, mutta oikeasti et halua kaataa Petteri Orpon (kok) hallitusta, koska sinusta ei koskaan tulisi sinipunahallituksen pääministeriä.”

Antti Lindtmanin vastaus: ”Oppositiossa tulemme tekemään kaiken sen, minkä koemme olevan oikein ja ennen kaikkea tarpeen Suomelle. Mielestäni se tapa, jolla Orpon hallitus on kesän aikana tätä aiheuttamaansa rasismiongelmaa hoitanut, ei ansaitse luottamusta. Kyllähän se silloin tarkoittaa, että jos meidän esittämä epäluottamuslause menee läpi, niin hallitus kaatuu. Suomeksi sanottuna: silloin kun katsomme, että hallitus ei ansaitse luottamusta, niin silloin pyrimme tietysti kaatamaan hallituksen.”

Iltalehden yhdeksäs väittämä: ”Irtisanoudut rasismista sellaisena kuin se on klassisesti ymmärretty.”

Antti Lindtmanin vastaus: ”Suomi ei tarvitse saivartelua siitä, mitä rasismi on. Rasismi on ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan ominaisuuden, alkuperän, syntyperän vuoksi. Sellaiselle ei pidä antaa mitään sijaa. Toivon, että kaikki poliittiset päättäjät irtisanoutuvat kaikenlaisesta syrjinnästä ja rasismista.”

Media voi johtaa mielipiteiden muodostamiseen mielikuvilla, niin myös blogisti.
Niinpä sitten minäkin valitsin tilanteeseen sopivan otsikon juttuuni, ja siihen liittyvän
videon, ”minä kaadan tämän talon” , voit klikata tästä linkistä.

Kuva Wikipediasta: Santeri Viinamäki/Eduskuntatalo; vapaasti käytettävissä

Rauno Taskinen
Kristillisdemokraatit Kuopio

Olen kapteeni evp., kuopiolainen kaupunginvaltuutettu.
Olen toiminut virkaurallani ilmavoimissa henkilöstöhallinnossa toimistopäällikön tehtävissä, oikeusupseerina sekä ilmatilanhallinnassa aluehallintoviranomaisen asemassa Karjalan Lennostossa.
Otan kantaa päivän polttaviin asioihin ja haastan eturivin politikkoja debattiin julkaisemalla kannanottoja ja mielipiteitä lehdissä.
https://www.facebook.com/rauno.taskinen
Lehtikirjoitukseni olen koonnut "Sillanpakertaja blogiin" https://raunonblogi.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu