Mitä kehon ja käsien kieli kertovat- kädet ristien Jumalan siunausta Orpon hallitukselle

Kevään eduskuntavaaleissa toiseksi eniten, yhteensä 35 628 ääntä saanut Marin, kertoi 7.9 jättäneensä eroanomuksen kansanedustajan tehtävästä ja uusien haasteiden odottavan ulkomailla. Hänet oli valittu brittiläisen ajatushautomon Tony Blair Instituten strategiseksi neuvonantajaksi.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) ilmoitti 9.9, että hänen mielestä Marinin eroanomus pitäisi hyväksyä. Puhemiesneuvosto päätti jo perjantaina puoltaa Marinin anomusta, ja eduskunta päättää asiasta  tiistaina 12.9. täysistunnossa.

Pääministeri Orpo ilmoitti, että Sanna Marin (sdp) on toiminut vaikeana aikana Suomen pääministerinä, ja nyt hänelle on avautunut mahdollisuus kansainväliseen tehtävään, jossa hän voi varmasti jatkaa työtä mielekkäällä tavalla. Orpon mielestä on perusteltua, että ero myönnetään, ja Marin pääsee eteenpäin, kuten hän itsekin on toivonut.

Mielestäni hyvin pääministeriltä sanottu.

Tämä ilmeisesti oli syy, miksi Sanna Marin ei antanut medialle minkäänlaisia haastatteluja edellisen viikonlopun aikana pidetyssä SDP:n puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Liitän oheen kuvaan Orposta ja Marinista ja heidän kehonkielestä ennen eduskuntavaaleja pidetystä politiikan toimittajien vaalitentistä tammikuussa 2023. Esillä oleva asia kuvan ottamisen aikana koski valtion talouspolitiikkaa.

Kehonkielestä voidaan tulkita Marinin tehostavan puhettaan voimakkaassa verbaalisessa hyökkäyksessä, jossa sormilla osoittaminen kertoo syyttämisestä ja oman ylemmyyden osoittamisesta ”minä tiedän nämä asiat paremmin ja Sinun tulee kuunnella minua”.

Orpo tyynen rauhallisesti levittää kätensä, sillä rauhalliset käsieleet saavat kuulijat keskittämään huomionsa ja kuuntelemaan jokaista sanaa. Kämmenien avoimesti osoittaminen on ikivanha rehellisyyttä kuvaava merkki: ”emme piilottele käsissämme mitään, millä voisi vahingoittaa toista ihmistä.”

Muistamme, kuinka mediavaikuttajat kommentoivat keväällä joitakin  vaalitenttejä Marinille epäonnistumiseksi hyökkäävän esiintymisen ja päällepuhumisen takia.

Toivotan Marinille onnea uuteen tehtävään, sillä onnistunut ja hallittu käsillä oman puheen tehostaminen osoittaa kuitenkin karismaa, sillä käsien eleet tuovat ilmaukseen jotakin, mikä ei välity pelkistä sanoista.

Petteri Orpolle ja 8.9 eduskunnan luottamuksen saaneelle hallitukselle äänin 106 – 65, toivotan Jumalan siunausta. Se on kaikkein eniten, mitä henkilönä voin omilla sanoillani milloinkaan tehdä. Tätä kirjoittaessani laitoin käteni ristiin.

—————————
Linkit:
Mitä käsien käyttäminen kertoo
Mitä kehon kieli kertoo

Rauno Taskinen
Kristillisdemokraatit Kuopio

Olen kapteeni evp., kuopiolainen kaupunginvaltuutettu.
Olen toiminut virkaurallani ilmavoimissa henkilöstöhallinnossa toimistopäällikön tehtävissä, oikeusupseerina sekä ilmatilanhallinnassa aluehallintoviranomaisen asemassa Karjalan Lennostossa.
Otan kantaa päivän polttaviin asioihin ja haastan eturivin politikkoja debattiin julkaisemalla kannanottoja ja mielipiteitä lehdissä.
https://www.facebook.com/rauno.taskinen
Lehtikirjoitukseni olen koonnut "Sillanpakertaja blogiin" https://raunonblogi.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu