NOLLA-TOLERANSSILLA EI LEIKATA PETTERILTÄ JA RIIKALTA PÄÄTÄ

Läpi maan on kuulutettu pidettäväksi mielenilmauksia kampanjanimikkeellä ”Me emme vaikene”.  Kampanjaryhmä tiedottaa olevansa yksityisten kansalaisten rauhanomainen ja puoluepoliittisesti riippumaton mielenilmausten järjestäjä.

”Me emme vaikene” rasisminvastainen mielenilmaus keräsi Helsingin keskustaan sunnuntaina 3.9  yli 10 000 ihmistä (YLE uutiset 4.9). Mielenilmauksen tukijoiksi oli ilmoittautunut yli sata järjestöä ja toimijaa. Muualla maassa on järjestetty satelliittimielenosoitukseksi sanottuja tilaisuuksia.

Helsingin poliisin mukaan tapahtuma sujui rauhallisesti.

Hätkähdin kun katselin kuva-antia.
Punamustia Antifasistisia Aktion-lippuja kantavat henkilöt kantoivat myös isoa banderollia, jossa oli teksti ”Jos jotain leikataan, leikataan Petteriltä ja Riikalta pää”.

Banderollin tekstissä olevan ”A-ryhmä”-tunnuksen perusteella pääsin kiinni, että joukossa on mukana sortoa kaikissa muodoissa vastustava ”helsinkiläinen antiautoritaarinen A-ryhmä”.

Tämän ”antiautoritaarisen A-ryhmän” suorittama sorron vastustaminen näytti kyllä ISIS-uhkaukselle: Lippuja ja banderollia kantava joukko oli pukeutunut mustiin, ja kasvot ja tukka on peitetty hupuilla ja huiveilla. Käsittääkseni mielenilmauksessa kasvoja ei saa peittää.

ISIS-terrorissa isketään tosiasiallisesti päitä poikki.

Päätin ottaa tuosta sorron yön mustiin asuihin kulkevan joukon toiminnasta selvää. Huomasin, että ryhmä järjestää 6.9 Helsingissä avoimen kokouksen hallituksen kaatamiseksi.

Ohjelmajulistuksessaan A-ryhmä kertoo mm. seuraavaa (en toista kuin muutaman asian):

”Tyytymättömyyden on levittävä internetistä kaduille.
Tarvitsemme kansalaistottelemattomuutta, lakkoja, pieniä ja suuria mielenosoituksia. Perussuomalaisille ja muille valtaan valehtelemalla pääseille hallituspuolueille on annettava palautetta sekä netissä että kaduilla. Mikäli olet Yleisen työttömyyskassan jäsen, eroa heti ja liity oikeaan liittoon, ja pyydä kaikkia kavereitasi liittymään myös. Liitot on kannustettava pysäyttämään hallituksen kusetuspolitiikka, yleislakolla mikäli muut keinot eivät auta.

Lakot ja suora toiminta eivät ole ”epädemokraattisia”. Päinvastoin liitot ja suora toiminta ovat välttämätön demokratian itsepuolustusväline, kun poliitikot ovat tekemässä uudistuksia, joita kansa ei tue, ja joita poliitikot eivät ole luvanneet ennen vaaleja.

Vastustamme parlamentarismia, mutta emme vastusta demokratiaa. Todellisessa demokratiassa äänestäjille valehtelemisen pitäisi olla mahdotonta. Yhteiskunnallisen vallan tulee kuulua työntekijöille, koska työntekijät luovat yhteiskunnan rikkaudet.

Alas hallitus, eikä uutta tilalle!
Kohti suoraa demokratiaa ja vapaata anarkistista sosialismia!

(Otteet päättyvät).

Kremlin vesileima kuultaa ideologiassa läpi.

Sananvapaudessakin on vastuu. Joku voi syttyä ”aatteen palossa kiihotettuna” kauheisiin tekoihin, ja luulee tekevänsä ryhmänsä aatteiden perusteella oikein.

Nyt näyttää sille, että hallitusta kaatavia joukkoja ovat ”Me emme vaikene”- sekä, ei nyt niin parasta ilmoittava ”A-ryhmä”. Minusta ”Me emme vaikene”- porukan kannattaisi kyllä irtisanoutua A-ryhmän klassisesta ideologiasta.
———————
Päivitys 4.9.2023 klo 21.53
Sain eräältä kampanjan ”Me emme vaikene” yksittäiseltä erään satelliittipaikkakunnan mielenilmauksen järjestämiseen osallistuneelta viestin:

”Vaikka kylttien kantajat eivät suostuisi piilottamaan kylttejään, järjestäjät eivät voi poistaa henkilöitä julkisesta kokouksesta, jos he eivät aiheuta vaaraa tai häiriötä.”
”Kuitenkin esimerkiksi väkivaltaan yllyttäminen on sananvapauden väärinkäyttöä, ja Me emme vaikene -liike tuomitsee kaikki sellaiset viestit.”

 

Rauno Taskinen
Kristillisdemokraatit Kuopio

Olen kapteeni evp., kuopiolainen kaupunginvaltuutettu.
Olen toiminut virkaurallani ilmavoimissa henkilöstöhallinnossa toimistopäällikön tehtävissä, oikeusupseerina sekä ilmatilanhallinnassa aluehallintoviranomaisen asemassa Karjalan Lennostossa.
Otan kantaa päivän polttaviin asioihin ja haastan eturivin politikkoja debattiin julkaisemalla kannanottoja ja mielipiteitä lehdissä.
https://www.facebook.com/rauno.taskinen
Lehtikirjoitukseni olen koonnut "Sillanpakertaja blogiin" https://raunonblogi.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu