Olen ylpeä perimästäni, kuulun Impivaaran savutuvissa tihrutelleisiin nokinaamoihin

Eräs ystäväni kertoi, että heillä DNA-testin perusteella oli tullut useille perimästä osumia Puolaan.

Kiinnostuin, ja jokin aika sitten tein minäkin DNA-My Heritage testin, jotta saisin selville tietoja perimästäni ja sukujuuristani.

MyHeritage kertoo sivuillaan, että etnisyysarvioiden pohjana ovat perustajaväestöt, jotka voidaan jäljittää tiettyyn paikkaan tai etniseen ryhmään 6-15 sukupolven ajalta eli noin 100-400 vuotta sitten. Sivuilla luvataan testin paljastavan ainutlaatuisen perimäsi — etniset ryhmät ja maantieteelliset alueet, joilta olet peräisin.

Muistan kuinka jännityksellä avasin testitulosten saavuttua tiedot:
Minulla oli 1,6% todennäköisyydellä inuiittiperimää.
Datassa isoin ”sattuma-alue” oli koko Suomi pohjois-Norjaa myöten.

Kuulun siis Impivaaran savutuvissa tihrutelleisiin nokinaamoihin, hipiältään sonnanruskeisiin supisuomalaisiin kaskeajiin ja tervanpolttajiin.

Historian tutkimuksen ja tieteen katsannon valossa supisuomalaisilla oli sienimäisen löysä iho ja keho ja hidas äly.

Esivanhempamme eli ”Pohjolan neekerit” olivat 1800-luvun rotuopeissa vastakohta germaanitaustaisille viikingeille ja vaaleiden arjalaisten sinisilmille. Suomi-neitoa ei painanut valkoisen miehen taakka. Suomenmaa oli riistomaa, nälkämaa, kehitysmaa: ilmasto nuiva, inhimillisen kehityksen mittari paukkupakkasen puolella. Sääty-yhteiskunta sotki suohon rahvaan, vähemmistö vallitsi, vallasväki hallitsi. Enemmistö oli äidinkielen ja alkuperän vuoksi pelkkä maan matonen.

En kanna kaunaa esi-isieni puolesta Ruotsille, Venäjälle ja yläluokalle. Minun maakuvaani eivät kuulu uhriutuminen ja uikutus vaan voimaantuminen ja kiitollisuus.

Olen yhtä ylpeä kuin kiitollinen perimäni inuiittitodennäköisyydestä kuin supisuomalaisuudestani.

Jos joku kysyisi minulta, mistä sukuhaarasta olen kotoisin, kirjoitin sen julkisesti tänne ilman flirttailua rasismin kanssa.

Kuva: Wikipedia/ Savupirtti, paritupa 1800-luvun alkupuolelta Savosta

Liite: Eduskunnan täysistunto keskiviikkona 6.9.2023 klo 14.01—22.02
Pöytäkirjan asiakohta
 PTK 21/2023 vp
9. Valtioneuvoston tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa
Kansanedustaja Teemu Keskisarjan puhe klo 17.56

 

Rauno Taskinen
Kristillisdemokraatit Kuopio

Olen kapteeni evp., kuopiolainen kaupunginvaltuutettu.
Olen toiminut virkaurallani ilmavoimissa henkilöstöhallinnossa toimistopäällikön tehtävissä, oikeusupseerina sekä ilmatilanhallinnassa aluehallintoviranomaisen asemassa Karjalan Lennostossa.
Otan kantaa päivän polttaviin asioihin ja haastan eturivin politikkoja debattiin julkaisemalla kannanottoja ja mielipiteitä lehdissä.
https://www.facebook.com/rauno.taskinen
Lehtikirjoitukseni olen koonnut "Sillanpakertaja blogiin" https://raunonblogi.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu