Vasemmiston kannattaa irtisanoutua AFA:n toiminnasta

AntiFaschistische Aktion, josta eri maissa käytetään lyhennettä joko AFA tai ANTIFA alaisineen tai aatteita noudattavine järjestöineen (”Varisverkosto” ja ”helsinkiläinen antiautoritaarinen A-ryhmä”) tulisi saattaa Euroopan Unionin Neuvoston päätöksen mukaiseksi ryhmäksi ja yhteisöksi, joihin sovelletaan erityistoimenpiteiden toteuttamista terrorismin torjumiseksi.

Ruotsin AFA on syyllistynyt toiminnassaan lukuisiin eri rikoksiin, kuten maahanmuuttovirastoon hyökkäykseen ja sen työntekijöiden uhkailuun; poliitikkojen ja näiden perheenjäsenien uhkailuihin ja pahoinpitelyihin, poliisin mukaan jopa murhayritykseen; vahingontekoihin kristillisdemokraattien puoluetoimistoilla ja maahanmuuttoasioiden tuomarin kotona – sekä tämän ja kollegoidensa henkilötietojen luvattomaan levittämiseen Internetissä; tuhopolttoihin; mellakointiin; uhkaukseen estää kunnanvaltuuston kokous Göteborgissa, mikä vaati miljoona kruunua vaatineen poliisioperaation kokouksen turvaamiseksi; AFA:n mellakointia protestoineen sivullisen pahoinpitelyyn; aselakirikoksiin ja erään Ruotsin arvokkaimmista tauluista vandalisoimiseen.

”Me emme vaikene”-ryhmittymä irtisanoutui viisaasti 4.9 AFA:n toiminnasta, kun ”Me emme vaikene”-ryhmittymän Helsingissä järjestämässä rauhanomaisessa rasismin vastaisessa mielenilmausmarssissa 3.9 mukana oli helsinkiläinen antiautoritaarinen A-ryhmä osastona, jossa kannettiin punamustia Antifasistisia Aktion-lippuja, ja banderolleja tekstillä ”Jos jotain leikataan, leikataan Petteriltä ja Riikalta pää”.

Väkivaltaan lietsovia banderolleja kantaneet henkilöt Helsingissäkin pukeutuivat mustiin, pää peitettynä hupuilla ja huiveilla AFA:aan kuuluvalla tavalla tunnistamattomiksi, joka on merkkinä siitä, että he olivat valmiita katuväkivaltaan.

Sinänsä mielenkiintoinen mielenilmaus, kun Suomen Koripalloliitto oli aluksi tukemassa tapahtumaa rasisminvastaisuuden ja yhdenvertaisuuden perusteella. Koripalloliitto irtisanoutui kuitenkin tapahtuman tukijoista, ja Koripalloliiton nimi on nyt poistettu tukijalistalta. Ei ollutkaan enää selvää, millaista poliittista toimintaa he olivat tukemassa. Kuinkahan moni muu järjestö tiesi mielenilmauksen tarkoituksen?

Kati Packalen, Koripalloliiton toimitusjohtaja ilmoitti: ”Emme halua, että meitä urheilujärjestönä yhdistetään politiikkaan tai kritiikkiin istuvaa hallitusta kohtaan.”

Suomessa on monessa asiassa seurattu ja toimittu Ruotsin mallin mukaan. AFA:n suorittama terrori tulee kuitenkin Suomessa pysäyttää, eikä sille tule antaa minkäänlaista tilaa.

Hallitus on oikeassa, emme saa laskea katuväkivaltaa ja tuhotöitä valloilleen. Minusta olisi asiallista ja tarpeellista, että poliittinen vasemmisto irtisanoutuisi AFA:n toiminnasta. Sillä tulee olemaan merkitystä, että irtisanoutuisi aikaisemmin ennenkuin AFA ja ANTIFA ovat EU:n  Neuvoston terroristisessa listassa mukana.

Kuva: Wikipedia/ Antifaschistische Aktion logo (pääasiallisesti lyh. ANTIFA Saksassa ja Alankomaissa;  AFA Skandinaviassa)
——————————————-

Ohessa linkin kautta voi tarkistaa niin henkilöt kuin ryhmät ja yhteisöt, jotka on otettu Euroopan Unionissa turvallisuuden kannalta mukaan luetteloon.

NEUVOSTON PÄÄTÖS (YUTP) 2022/152/3.2.2022.
1.”Abu Nidal -järjestö” – ”ANO” (alias ”Fatahin vallankumousneuvosto”, alias ”Arab Revolutionary Brigades”, alias ”Musta syyskuu”, alias ”Revolutionary Organisation of Socialist Muslims”).
2. ”Al-Aqsan marttyyrien prikaati”.
3. ”Al-Aqsa e.V”.
4. ”Babbar Khalsa”.
5. ”Filippiinien kommunistinen puolue”, mukaan lukien ”Uusi kansanarmeija” – ”NPA”, Filippiinit.
6. Iranin tiedustelu- ja turvallisuusministeriön sisäisen turvallisuuden osasto.
7. ”Gama’a al-Islamiyya” (alias ”Al-Gama’a al-Islamiyya”) (”Islamic Group”- ”IG”).
8. ”İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi” – ”IBDA-C” (”Great Islamic Eastern Warriors Front”).
9. ”Hamas”, mukaan lukien ”Hamas-Izz al-Din-al-Qassem”.
10. ”Hizballah Military Wing” (alias ”Hezbollah Military Wing”, alias ”Hizbullah Military Wing”, alias ”Hizbollah Military Wing”, alias ”Hezballah Military Wing”, alias ”Hisbollah Military Wing”, alias ”Hizbu’llah Military Wing”, alias ”Hizb Allah Military Wing”, alias ”Jihad Council” (ja kaikki sen alaisuuteen kuuluvat yksiköt, mukaan lukien ulkoisesta turvallisuudesta vastaava organisaatio)).
11. ”Hizbul Mujahideen” – ”HM”.
12. ”Khalistan Zindabad Force”– ”KZF”.
13. ”Kurdistanin työväenpuolue” – ”PKK” (alias ”KADEK”, alias ”KONGRA-GEL”).
14. ”Tamil Eelamin vapautuksen tiikerit” – ”LTTE”.
15. ”Ejército de Liberación Nacional” (”Kansallinen vapautusarmeija”).
16. ”Palestiinan islamilainen jihad” – ”PIJ”.
17. ”Palestiinan vapautuksen kansanrintama” – ”PFLP”.
18. ”Palestiinan vapautuksen kansanrintama – keskuskomento” (alias ”PFLP:n keskuskomento”).
19. ”Devrimci Halk Kurtuluș Partisi-Cephesi” – ”DHKP-C” (alias ”Devrimci Sol” (”Vallankumouksellinen vasemmisto”), alias ”Dev Sol”) (”Revolutionary People’s Liberation Army/Front/Party”).
20. ”Sendero Luminoso” – ”SL” (”Loistava polku”).
21. ”Teyrbazen Azadiya Kurdistan” – ”TAK” (alias ”Kurdistan Freedom Falcons”, alias ”Kurdistan Freedom Hawks”).
Rauno Taskinen
Kristillisdemokraatit Kuopio

Olen kapteeni evp., kuopiolainen kaupunginvaltuutettu (KD).
Olen toiminut virkaurallani ilmavoimissa henkilöstöhallinnossa toimistopäällikön tehtävissä, oikeusupseerina sekä ilmatilanhallinnassa aluehallintoviranomaisen asemassa Karjalan Lennostossa.
Otan kantaa päivän polttaviin asioihin ja haastan eturivin politikkoja debattiin julkaisemalla kannanottoja ja mielipiteitä lehdissä.
https://www.facebook.com/rauno.taskinen
Lehtikirjoitukseni olen koonnut "Sillanpakertaja blogiin" https://raunonblogi.com/

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu