Vasemmiston kannattaa irtisanoutua AFA:n toiminnasta

AntiFaschistische Aktion, josta eri maissa käytetään lyhennettä joko AFA tai ANTIFA alaisineen tai aatteita noudattavine järjestöineen (”Varisverkosto” ja ”helsinkiläinen antiautoritaarinen A-ryhmä”) tulisi saattaa Euroopan Unionin Neuvoston päätöksen mukaiseksi ryhmäksi ja yhteisöksi, joihin sovelletaan erityistoimenpiteiden toteuttamista terrorismin torjumiseksi.
Ruotsin AFA on syyllistynyt toiminnassaan lukuisiin eri rikoksiin, kuten maahanmuuttovirastoon hyökkäykseen ja sen työntekijöiden uhkailuun; poliitikkojen ja näiden perheenjäsenien uhkailuihin ja pahoinpitelyihin, poliisin mukaan jopa murhayritykseen; vahingontekoihin kristillisdemokraattien puoluetoimistoilla ja maahanmuuttoasioiden tuomarin kotona – sekä tämän ja kollegoidensa henkilötietojen luvattomaan levittämiseen Internetissä; tuhopolttoihin; mellakointiin; uhkaukseen estää kunnanvaltuuston kokous Göteborgissa, mikä vaati miljoona kruunua vaatineen poliisioperaation kokouksen turvaamiseksi; AFA:n mellakointia protestoineen sivullisen pahoinpitelyyn; aselakirikoksiin ja erään Ruotsin arvokkaimmista tauluista vandalisoimiseen.
”Me emme vaikene”-ryhmittymä irtisanoutui viisaasti 4.9 AFA:n toiminnasta, kun ”Me emme vaikene”-ryhmittymän Helsingissä järjestämässä rauhanomaisessa rasismin vastaisessa mielenilmausmarssissa 3.9 mukana oli helsinkiläinen antiautoritaarinen A-ryhmä osastona, jossa kannettiin punamustia Antifasistisia Aktion-lippuja, ja banderolleja tekstillä ”Jos jotain leikataan, leikataan Petteriltä ja Riikalta pää”.
Väkivaltaan lietsovia banderolleja kantaneet henkilöt Helsingissäkin pukeutuivat mustiin, pää peitettynä hupuilla ja huiveilla AFA:aan kuuluvalla tavalla tunnistamattomiksi, joka on merkkinä siitä, että he olivat valmiita katuväkivaltaan.
Sinänsä mielenkiintoinen mielenilmaus, kun Suomen Koripalloliitto oli aluksi tukemassa tapahtumaa rasisminvastaisuuden ja yhdenvertaisuuden perusteella. Koripalloliitto irtisanoutui kuitenkin tapahtuman tukijoista, ja Koripalloliiton nimi on nyt poistettu tukijalistalta. Ei ollutkaan enää selvää, millaista poliittista toimintaa he olivat tukemassa. Kuinkahan moni muu järjestö tiesi mielenilmauksen tarkoituksen?
Kati Packalen, Koripalloliiton toimitusjohtaja ilmoitti: ”Emme halua, että meitä urheilujärjestönä yhdistetään politiikkaan tai kritiikkiin istuvaa hallitusta kohtaan.”
Suomessa on monessa asiassa seurattu ja toimittu Ruotsin mallin mukaan. AFA:n suorittama terrori tulee kuitenkin Suomessa pysäyttää, eikä sille tule antaa minkäänlaista tilaa.
Hallitus on oikeassa, emme saa laskea katuväkivaltaa ja tuhotöitä valloilleen. Minusta olisi asiallista ja tarpeellista, että poliittinen vasemmisto irtisanoutuisi AFA:n toiminnasta. Sillä tulee olemaan merkitystä, että irtisanoutuisi aikaisemmin ennenkuin AFA ja ANTIFA ovat EU:n Neuvoston terroristisessa listassa mukana.
Kuva: Wikipedia/ Antifaschistische Aktion logo (pääasiallisesti lyh. ANTIFA Saksassa ja Alankomaissa; AFA Skandinaviassa)
——————————————-
Ohessa linkin kautta voi tarkistaa niin henkilöt kuin ryhmät ja yhteisöt, jotka on otettu Euroopan Unionissa turvallisuuden kannalta mukaan luetteloon.
Li Andersonin läppärissä on antifa tarra, eli hän tukee tätä väkivaltaista järjestöä
https://blogit.perussuomalaiset.fi/reijo-tossavainen/vasemmistoliitto-tukee-terroristijarjesto-antifaa/
Ilmoita asiaton viesti
Erkki Latvala, hyvä huomio, kiitos tuosta blogin jaosta!
Ilmoita asiaton viesti
Eipä näy Antifan tarraa enää Lin läppärissä:
https://twitter.com/liandersson/status/1001735539341647872
Ilmoita asiaton viesti
Pasi Karhunen, myönteistä asenteen muutosta tapahtumassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa linkatussa kirjoituksessa Li Andersson näyttäisi vähän vihjailevan siihen suuntaan, että väite hänen läppäristään on valheellinen. Käsittääkseni väite ANTIFA-tarrasta on tosi. Ei siinä mitään kovin pahaa, jos on joskus tuollaisen tarran liimannut (vaikkapa hyväuskoisuuttaan tai nuoruuden innossaan). Olisi tietenkin hyvä, jos tekisi selväksi, ettei kannata ANTIFA:n toimintatapoja ainakaan nykyään.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä mihin Tossavaisen kirjoituksiin Andersson tuossa twiitissä viittaa, mutta Andersson ei ole kiistänyt sitä että hänen läppärissään oli n. 10 vuotta sitten Antifa-tarra.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa vain 8 vuotta sitten.
Miksi kuva on poistettu? Halutaanko poistamisella peitellä jotain?’
Miksi ei rehellisesti myönnä että kannattaa kysisiä terroristeja?
Näkyyhän tuolla punaisella pohjalla sosialismiin, siis todellisuudessa kommunismiin kehottavaa tekstiäkin.
Ja tällainen henkilö meillä oli opetuministerinä.
Ei ihme että koululaisten oppimistaso sakkasi.
Ilmoita asiaton viesti
Latvalan linkissä oleva kuva on ladattu imguriin vuonna 2015, mutta se voi olla vanhempikin. Kuvan alkuperäistä lähdettähän linkin sivustolla ei kerrota. Edit. Kuva on otettu 9 vuotta sitten, vasemmistoliiton puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä 12. marraskuuta 2014.
Mistä kuva on poistettu?
Andersson on sanonut ettei kannata väkivaltaa, olipa sen tekijä kuka tahansa.
Antifa tarkoittaa antifasmia, ja fasismia voi vastustaa myös ilman väkivaltaa. Antifa ei siis alunperin tarkoittanut mitään tiettyä järjestöä, vaan oli sateenvarjotermi ja nykyisinkin tuon sateenvarjon alla toimii monenlaista porukkaa, myös väkivallattomia fasismin vastustajia.
Oppimistason lasku alkoi jo kauan ennen kuin Andersson nimitettiin opetusministeriksi, mutta ”näin nämä asiat koetaan”.
Ilmoita asiaton viesti
Jos osa harjoittaa väkivaltaa, rauhanomaisten olisi hyvä etsiä itselleen uusi lippu ja nimi. Lipun kantaminen tukee molempia linjoja.
Ilmoita asiaton viesti
Tuskinpa ne rauhanomaiset kantavat enää Antifan lippuja. Antifasistinen ja -rasistinen aate tavoitti Suomen nuorison 1990-luvun alussa ja Suomen Antifa perustettiin Suomen demokraattisen nuortenliiton SDNL:n toimistossa. 1990 lopulla SDNL:n nimi muuttui Vasemmistonuoriksi, ja alkuperäisen Suomen Antifan toiminta hiipui ja loppui kokonaan 2000-luvun alkupuolella. Joitain vuosia sen jälkeen radikaalimmat toimijat alkoivat käyttää Antifa nimeä ja tunnuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ajatellaan, että kyse on tunnuksesta, jonka nimissä harrastetaan jatkuvasti merkittävissä määrin väkivaltaa, kaikkien muiden kuin väkivallan kannattajien tulisi lopettaa tuon tunnuksen ja nimen käyttö välittömästi. Tunnusten käytön jatkaminen on tuon väkivallan julkista tukemista.
Ilmoita asiaton viesti
Käyttävätkö myös ne jotka eivät kannata väkivaltaa Antifan tunnuksia?
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä. Li on käyttänyt, joten olisi hyvä tehdä pesäero menneisyyteen (joka ei ole välttämättä sisältänyt väkivaltaa tai sen ihannointia) ja sen aiheuttamiin epäilyihin, ja sanoa kiertelemättä, mitä ajattelee ANTFA:n toiminasta nyt.
Tuoreessa rasisminvastaisessa mielenosoituksessa noita lippuja taisi olla mukana. Jos oletetaan, että nuo lipun kantajat kannattavat väkivaltaa, väkivallattomien marssijoiden pitää varmistaa, että seuraavalla kerralla eivät marssi noiden lippujen kanssa samassa kulkueessa.
P.S. Sekin riittää syyksi olla marssimatta ANTIFA:n kanssa, että osa tuosta porukasta harjoittaa väkivaltaa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa ei ole näköjään ollut toimintaa Antifan nimissä 2015 jälkeen, joten en nyt tiedä että mistä Anderssonin pitäisi sanoutua irti.
Mielenosoitusten järjestäjät eivät pysty estämään kenenkään osallistumista, heillä ei ole poliisin valtuuksia. He voivat vain pyytää kauniisti ettei mitään väkivaltaan yllyttäviä kylttejä tai bannereita yms. tuotaisi mielenosoituksiin. Niin tekivät myös mainitsemasi mielenosoituksen järjestäjät.
Ilmoita asiaton viesti
Jos tuoreessa rasisminvastaisessa mielenosoituksessa kannettiin ANTIFA-lippuja, ei voi sanoa, että Suomessa ei olisi ANTIFA-toimintaa.
> Mielenosoitusten järjestäjät eivät pysty estämään kenenkään osallistumista, heillä ei ole poliisin valtuuksia.
Noin ongelmaa on tosiaan selitetty. Kuvittelen että kaikissa tähänastisissa mielenosoituksissa järjestäjä on voinut aika hyvin kontrolloida sitä, millaisin teemoin kulkueeseen osallistutaan. Jos joku hypää kadunkulmasta mukaan kulkueeseen, yllätyksiä voi tietenkin tapahtua. Tässä tapauksessa olisi ollut luontevaa ilmoittaa kulkueen teeman vastasille tahoille, että heitä ei haluta mukaan, ja lähtöä olisi voinut viivästyttää niin kauan, että olisivat poistuneet. Uskon että poliisi olisi toiminut tukena, ainakin kehottaen kyseisiä tahoja jäämään pois kulkueesta. Ja tietenkin osallistujat olisivat voineet ”huutaa” heidät ulos (vaikkapa: ”väkivalta pois, ANTIFA pois”).
Poliisi poisti taannoin natsilippuja kulkueesta, kai järjestyksenpitoon vedoten. Sama olisi toiminut tässäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkkä lipun kantaminen ei riitä sellaiseksi toiminnaksi josta pitäisi sanoutua irti. Vai hyökkäsivätkö lippujen kantajat jonkun kimppuun? Ne liputtajat kuuluivat tod.näk. A-ryhmään joka on Wikipedian mukaan ”Helsingissä toimiva antiautoritäärinen poliittinen ryhmä”. Pitääkö Anderssonin irtisanoutua erikseen jokaisesta lipunkantajastakin vai mikä olisi riittävää?
Eikä mielenosoituksen järjestäjä voi kontrolloida sitä kuka mielenosoitukseen osallistuu ja millaisin teemoin. Perustuslain 13§: ”Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja mielenosoituksia sekä osallistua niihin.” Jos kuokkavieraat aiheuttavat häiriötä niin poliisi voi puuttua asiaan, jos eivät aiheuta tai muuten riko lakia niin poliisikaan ei voi poistaa heitä mielenosoituksesta.
Käräjäoikeuden päätöksen mukaan poliisilla ei ollut oikeutta poistaa natsilippuja.
Ilmoita asiaton viesti
> Pelkkä lipun kantaminen ei riitä sellaiseksi toiminnaksi josta pitäisi sanoutua irti. Vai hyökkäsivätkö lippujen kantajat jonkun kimppuun?
Ajatellaan vaikkapa perussuomalaisten kulkuetta, jossa joku kantaa natsilippua. Se ei ole todennäköistä, että lipun kantajat hyökkäisivät muiden kimppuun, eikä sekään ehkä ole suurin ongelma, että ANTIFA hyökkäisi lipun kantajien kimppuun, vaan se, että joku antaa ymmärtää kannattavansa tuota aatetta, johon liittyy paljon väkivaltaa. Todennäköisesti perussuomalaiset eivät missään nimessä haluaisi tuota lippua kulkueeseensa, ja Purra tekisi hyvin selväksi, että hän ja puolue eivät missään nimessa kannata tuota aatetta. Oletan että perussuomalaisten vastustajatkin vaatisivat irtisanoutumista innokkaasti – tai vaihtoehtoisesti väittäisivät perussuomalaisten kannattavan tuon lipun edustamaa aatetta.
> Pitääkö Anderssonin irtisanoutua erikseen jokaisesta lipunkantajastakin vai mikä olisi riittävää?
Anderssonin pitäisi irtisanoutua yleisesti tuon lipun kantamisesta siksi, että hän on itse kantanut tuota lippua läppärissään. Mielenosoituksen järjestäjien olisi ehkä pitänyt estää tarmokkaammin tuon lipun mukaantulo, ja myös irtisanoutua nyt tapahtunutta perustellisemmin kaikesta väkivaltaan liittyvästä, ja siksi tuosta lipustakin.
Uskon että mielenosoituksella on aina keinot olla muuttumatta vastapuolen mielenosoitukseksi. Jos homma ei muuten toimi, kulkueen voi aina peruuttaa. Poliisi ehkä sallisi ihmisten vielä marssia kadulla, mutta tuo olisi sitten jo toinen mielenosoitus kuin alunperin tarkoitettu. Ehkä nyt tapahtuneen voi laittaa vielä järjestäjien kokemattomuuden piikkiin, mutta seuraavalla kerralla ANTIFA-lipun mukana oleminen olisi jo tarkoituksellista tuohon lippuun liittyvän väkivallan hyväksymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Ajatella saa ihan mitä vaan. Me emme vaikene-mielenosoitus ei ollut vasemmistoliiton järjestämä, ja sen järjestäjät ovat tuominneet mielenosoitukseen tuodut väkivaltaiset ja uhkaavat kyltit.
Ylioppilaslehden haastattelussa Li Anderssonilta kysyttiin ”Vieläkö kannatat Antifa:ta, kun sinulla oli läppärissä se tarrakin?” ja Li vastasi ”Minä kannatan kyllä antifasismia, ja vastustan rasismia ja fasismia kaikissa muodoissa. Kyse on aatteista ja ideologioista, eikä yksittäisistä järjestöistä tai toimijoista.” Eli ei ole edes kannattanut Antifaa järjestönä.
Et näköjään vieläkään ymmärtänyt että järjestäjät eivät voi kieltää kenenkään osallistumista mielenosoituksiin, ja jos he yrittävät väkisin poistaa ei toivotut henkilöt tai kyltit, he syyllistyvät rikokseen.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten oikeastaan jo sanoin, seuraana rasimimielenosoitus näyttää, kuuluuko kulkueeseen myös ANTIFA-lipun alla kulkevia ryhmiä vai ei. Koskee kai A-ryhmääkin, jos se ei selvästi irtisanoudu aiemmasta. Ovatko siis tosissaan tuossa väkivallan vastaisuudessaan, vai eivät.
Vasemmistoliitto huoehtikoon ANTFA:sta irtisanoutumisesta vain omasta puoestaan, ja puheenjohtaja omasta puolestaan. Vasemmistoliitto ei ollut mielenosoituksen järjestäjä, vaikka oletettavasti mukana oli paljon senkin kannattajia.
Jos Li Andersson sanoo ”Minä kannatan kyllä antifasismia”, katson että hän on lähempänä ANTIFA:n kannattamista kuin sen tekojen tuomitsemista. Hän kyllä tietää, miten termi ”antifasismi” tässä yleisesti tulkitaan. Pelkkä fasismin tuomitseminen olisi ollut asiallinen kommentti. Antifasismi viittaa jo aktivismiin, jonka tunnetuin edustaja on ANTIFA-verkosto.
> Et näköjään vieläkään ymmärtänyt että järjestäjät eivät voi kieltää kenenkään osallistumista mielenosoituksiin
Kuten jo sanoin, heillä on varmasti aivan riittävät keinot välttää oman mielenosoituksensa muuttuminen heidän vastustajiensa mielenosoitukseksi. Näin on aina ollut kaikissa mielenosoituksissa. Oletan että sinäkin hyppäisit tien sivuun, jos huomaisit kulkevasi natsilippujen ja -julisteiden perässä, sen sijaan, että jatkaisit marssimista. Ehkä sama koskee ANTIFA-lippujen perässä marssimista.
Ilmoita asiaton viesti
Ihan tiedoksesi että se oli juuri A-ryhmä jolla oli se ”leikataan Petteriltä ja Riikalta pää” -banderolli.
Jos puhutaan 2000-luvun Antifasta järjestönä niin vasemmistoliitto ei ole ollut mukana sen toiminnassa, eikä myöskään Li Andersson, joten sen enempää puolueella kuin Anderssonillakaan ei ole mitään syytä eikä tarvetta sanoutua siitä irti. Puolueen periaatteisiin kuuluu väkivallattomuus jonka myös pj. Andersson on useissa eri yhteyksissä tuonut esille. Jos ilmoittaa ettei hyväksy mitään väkivaltaa, ei hyväksy väkivaltaa myöskään antifasismin nimissä.
Sinun sanomisesi eivät ikävä kyllä muuta faktoja miksikään. Eikä 10000 ihmisen mielenosoituskulkuetta pysäytetä kesken mielenosoituksen ja hajoteta sen takia että siellä jotkut valopäät vetävät anarkistiliput esille. Me emme vaikene -mielenosoituksen järjestäjät olivat yhdessä poliisin kanssa saaneet anarkistien kanssa neuvottelemalla ohjattua heidät kulkemaan muun joukon jäljessä. Eli Antifa-lippujen heiluttelijat kulkivat viimeisinä eivätkä joukon kärjessä.
Ilmoita asiaton viesti
Kävin tämän kuvion jo muutamaan kertaan läpi. Tarve sanoutua irti syntyy siitä, että jos kieltäytyy sanoutumasta irti väkivaltaisista ryhmistä, johtopäätös on, että ei haluakaan sanoutua irti, tai että tuo on aika todennäköistä. Eivät perussuomalaisetkaan ole noin kovakalloisia ja pakoilevia. Pääsääntöisesti poliitikot sanoutuvat irti väkivallasta, jos ilmenee epäilyksiä, että voisivat sellaista tukea ja kannattaa. Se ei auta mitään, jos vetoaa joihinkin omiin rauhanomaisiin lausuntoihin, mutta kieltäytyy tuomitsemasta tiettyjä oman poliittisen kulmakunnan liepeille syntyneitä väkivaltaisia ryhimä.
> Eli Antifa-lippujen heiluttelijat kulkivat viimeisinä eivätkä joukon kärjessä.
Seuraavassa mielenosoituksessa nähdään, kulkevako edelleen, vai ottavatko järjestäjät ajatuksen väkivallattomuudesta tosissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kun on jo sanoutunut irti väkivallasta niin miksi pitäisi erikseen sanoutua irti joistain järjestöistä joiden kanssa ei itse ole ollut missään tekemisissä?
Ovatko perussuomalaiset sanoutuneet irti Kansallismielisten Liittoumasta ja kielletystä Pohjoismaisesta Vastarintaliikkeestä? Muutamilla PS:n poliitikoilla on ollut yhteyksiä em. äärioikeistolaisiin järjestöihin. Ainakin Olli Immonen, Mauri Peltokangas ja Terhi Kiemunki ovat osallistuneet KL:n ja PVL:n järjestämiin tilaisuuksiin.
Entä ovatko pyytäneet anteeksi sitä että muutamat PS:n jäsenet olivat käyttäneet Antti Rinteen ja Li Anderssonin kasvokuvia maalitauluina KL:n ”kesäleirillä” muutama vuosi sitten?
Mielenosoitusten järjestäjät eivät pysty estämään esim. A-ryhmän jäsenten osallistumista niin kauan kuin nämä kuokkavieraat eivät riko lakia. Se on fakta eikä se siitä muuksi muutu vaikka kuinka änkyröit. Mutta kerro toki ehdotuksesi keinoista millä kuokkavieraat saataisiin pysymään poissa.
Ilmoita asiaton viesti
> Kun on jo sanoutunut irti väkivallasta niin miksi pitäisi erikseen sanoutua irti joistain järjestöistä joiden kanssa ei itse ole ollut missään tekemisissä?
Miksi kieltäytyisi irtisanoutumasta väkivaltaisista ryhmistä? Varmaankin siksi, että on jokin syy kieltäytyä. Ei hyvä.
Andersson on pitänyt ANTIFA-tarraa läppärissään, joten on ollut tekemisissä ainakin aatteellisesti, ja ehkä fyysisestikin.
Selitin juuri edellsessä viestissäni, miksi irtisanoutuminen on tarpeen.
> Ovatko perussuomalaiset sanoutuneet irti …
Veikkaan että ovat pyydettäessä sanoutuneet irti kaikista väkivaltaisista ryhmistä.
> Mielenosoitusten järjestäjät eivät pysty estämään esim. A-ryhmän jäsenten osallistumista …
En ole sanonut, että yksittäisten ihmisten osallistumisen voisi estää. Normaalisti mielenosoituksen järjestäjä kuitenkin kontrolloi tavalla tai toisella sitä, mitä asiaa mielenosoituksessa ajetaan, ja millaisia lippuja ja banderolleja mielenosoitukseen hyväksytään. Vastakkaisen ideologian lipun alla marssimista ei yleensä tapahdu, eikä tuollaiseen tarvitse kenenkään alistua. Seuraava mielenosoitus näyttää, ollaanko väkivallattomuuden vai väkivaltaisten ryhmien asialla.
Ilmoita asiaton viesti
Sinun selityksesi ovat tyhjää täynnä.
Yritän vielä kerran vääntää rautalangasta. Antifa -sana on lyhenne antifasismista eli fasismin vastustamisesta. Silloin kun sana alunperin Suomessa 1990-luvun alussa ”lanseerattiin”, täällä ei ollut olemassa mitään Antifa -nimistä järjestöä, vaan antifasismi oli pelkkä aate. Ja se elää aatteena yhä edelleen.
Kopioin Anderssonin kommentin tähän uudestaan, lue se ajatuksen kanssa: ”Minä kannatan kyllä antifasismia, ja vastustan rasismia ja fasismia kaikissa muodoissa. Kyse on aatteista ja ideologioista, eikä yksittäisistä järjestöistä tai toimijoista.”
Eli Andersson kannattaa antifasismia aatteena, mutta ei antifasistisella aatteella ratsastavia järjestöjä. Ja sanonut myös että ei kannata vakivaltaa. Jos se ei sinulle riitä, niin se on vain ja ainoastaan sinun ongelmasi.
Enkä tiedä onko kukaan koskaan pyytänyt Anderssonia sanoutumaan irti mistään järjestöistä tai muista toimijoista.
Ja sinun veikkauksesi ovat myös yhtä tyhjän kanssa. Jos pystyt todistamaan että persut ovat sanoutuneet irti mainitsemistani järjestöistä niin se on sillä selvä, mutta älä enää lätise mistään veikkauksista.
Normaalisti mielenosoituksen järjestäjä ilmoittaa julkisesti somessa ym. mielenosoituksen aiheen, ajan, paikan ym. ja voi myös esittää ilmoituksessa pyyntöjä esim. siitä millaista materiaalia ei halua mielenosoitukseen osallistuvien tuovan mukanaan. Näin toimivat myös nyt puheena olevan mielenosoituksen järjestäjät.
Siihen se kontrolli sitten jääkin. Ei ole mitään tapaa (tai toista) millä järjestäjä voi estää vaikkapa Antifa -lippujen liehuttelun. Järjestäjä voi neuvotella ja pyytää kauniisti tai vähemmän kauniisti, mutta jos joku haluaa siitä huolimatta tulla mukaan kulkueeseen omien lippujensa kanssa niin silloin on tasan kaksi vaihtoehtoa. 1. ei-toivottujen lippujen liehuttajat päästetään mukaan mielenosoitukseen tai 2. koko mielenosoitus perutaan.
Ilmoita asiaton viesti
> Eli Andersson kannattaa antifasismia aatteena, mutta ei antifasistisella aatteella ratsastavia järjestöjä.
Ei hän noin sanonut. Todennäköisempi Anderssonin virkkeen tulkinta on se, että hän kannattaa antifasismia aatteena, eikä ole mitään järjestöäkään vastaan (koska jättää sanomatta tuon kohdan). Kohta jossa hän sanoo: ”kyse on aatteista ja ideologioista”, kuulostaa siltä, että hän haluaa ehkä piilottaa sen asian, että kyse on myös aktiivisesti toimivista ryhmistä. Hän jättää (ehkä täysin tahallaan) kertomatta, mitä mieltä hän on noista järjestäytyneistä ryhmistä. Koska ilmaus on ilmeisen epätarkka, ja ehkä tarkoituksellisesti rajattu vain aatteisiin ja ideologioihin, on selvä tarve tarkentaa, tuomitseeko hän väkivaltaisen ANTIFA:n vai ei.
> Jos se ei sinulle riitä …
Se että sanoo tuomitsevansa ANTIFA:n, vie vain pari sekuntia, tai vähän enemmän kirjoitettuna. Jos Li Andersson lukee tämän, hän voi hoitaa epäilykset pois päiväjärjestyksestä helposti. Jos tietää tarpeen, mutta ei tuomitse, johtopäätös on, että kannattaa, tai pakoilee taktisesti. Ehkä joku toimittaja kysyy häneltä suoraan joskus.
Koska puolustat Anderssonin positiota noin akiivisesti, kehtaan kysyä sinultakin, tuomitsetko ANTIFA:n, vai onko jokin tasoisia sympatioita?
> Jos pystyt todistamaan että persut ovat sanoutuneet irti mainitsemistani järjestöistä …
En väitä enkä aio todistaa. Kuten jo totesin, oletan että he tuomitsevat kaikki väkivaltaiset ryhmät. Purra todennäköisesti vastaa noihin kysymyksiin puolueen puolesta, jos on tarpeen.
> … Näin toimivat myös nyt puheena olevan mielenosoituksen järjestäjät.
Mutta eivät poistaneet tai saaneet poistettua kylttiä, jota ainakin nyt jälkikäteen epäillään ei-toivotuksi. En tiedä ovatko ilmoittaneet, että ANTIFA-lippu olisi pitänyt poistaa. En muista muita mielenosoituksia, joissa olisi marssittu tietoisesti vastustajan lippujen ja kylttien kanssa.
> … silloin on tasan kaksi vaihtoehtoa. 1. ei-toivottujen lippujen liehuttajat päästetään mukaan mielenosoitukseen tai 2. koko mielenosoitus perutaan
Kolmas tapa, eli lippujen poistaminen voi olla useimmiten helpoin ja harmittomin tapa. Ei väkisin, mutta tomeralla komentamisella.
P.S. Jos Anderssonilta kysytään jotain, pitäisi kysyä erikseen sekä sitä, sanoutuuko irti / tuomitseeko ANTIFA:n, että sitä, tuomitseeko noiden ryhmien viimeaikaiset väkivaltaiset teot. Toiseen kysymykseen oletan hänen sanovan, että tuomitsee kaiken väkivallan, mutta ensimmäisen vastausta en osaa arvata. Jos pitää arvata, niin veikkaan että antaa sellaisen väkivallan tuomitsemiseen viittaavan poliitikkovastauksen, josta ei voi johtaa juuta eikä jaata siitä, pitäisikö nuo ryhmät hylätä kokonaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei hän noin sanonut.”
Sanoi. Andersson on myös sanonut ettei kannata väkivaltaa, ja väkivallattomuus kuuluu vasemmistoliiton periaatteisiin. Se tarkoittaa ettei hän eikä puolue kannata myöskään Antifan väkivaltaa.
”Koska puolustat Anderssonin positiota noin akiivisesti, kehtaan kysyä sinultakin, tuomitsetko ANTIFA:n, vai onko jokin tasoisia sympatioita?”
Tuomitsen kaiken väkivallan, olipa sen tekijä kuka tahansa. Mutta koska sinulle pitää kaikki vääntää rautalangasta niin tässä se tulee:
MINÄ TUOMITSEN ANTIFAN VÄKIVALLAN EIKÄ MINULLA OLE MINKÄÄN TASOISIA SYMPATIOITA ANTIFAA EIKÄ KETÄÄN MUITAKAAN VÄKIVALLANTEKIJÖITÄ KOHTAAN.
Oliko lausunto riittävä, ja tuleeko mieleen vielä muita keiden toiminta pitäisi tuomita?
”En väitä enkä aio todistaa.”
No etpä tietenkään, koska et pysty. Persut eivät ole sanoutuneet irti mainitsemistani äärioikeistolaisista järjestöistä ja niiden väkivallasta.
”Kuten jo totesin, oletan että he tuomitsevat kaikki väkivaltaiset ryhmät.”
Millä perusteilla teet näitä oletuksiasi Li Anderssonista ja persuista?
”Purra todennäköisesti vastaa noihin kysymyksiin puolueen puolesta, jos on tarpeen.”
No tämä. Etkö itse ymmärrä miten tekopyhä olet? Samalla kun vaadit Anderssonilta irtisanoutumista Antifasta, olet sitä mieltä että kyllä se Riikka irtisanoutuu väkivaltaisesta äärioikeistosta, johon hänen johtamansa puolueen jäsenillä on todistettavasti yhteyksiä, mutta vain jos on tarpeen. Kummallakohan on enemmän tarvetta irtisanoutua, Anderssonilla jolla on ollut Antifa-tarra läppärissä, vai Purralla jonka puoluetoverit, ml. muutama kansanedustaja, ovat kaveeranneet aktiivisesti äärioikeiston kanssa? Vai onko kummallakaan tarvetta irtisanoutua?
”Mutta eivät poistaneet tai saaneet poistettua kylttiä, jota ainakin nyt jälkikäteen epäillään ei-toivotuksi. En tiedä ovatko ilmoittaneet, että ANTIFA-lippu olisi pitänyt poistaa.”
Niitä lippuja ei saa poistaa edes poliisi, ellei niitä käytetä aseina.
Omassa kannanotossaan, johon linkki aiemmassa kommentissani, mielenosoituksen järjestäjät tuomitsevat väkivaltaan yllyttävät liput ja sanovat että he yrittivät poistaa liput jo ennen marssille lähtöä, ja kutsuivat myös poliisin avuksi selvittämään asiaa. Sen verran A-ryhmä myöntyi järjestäjien ja poliisin suostutteluun että siirtyi kyltteineen jonon hännille.
”Kolmas tapa, eli lippujen poistaminen voi olla useimmiten helpoin ja harmittomin tapa. Ei väkisin, mutta tomeralla komentamisella.”
Tomeralla komentamisella… Voi jumaleissön, oletko ihan pimeä? 😂
P.S. Jos haluat tietää niin miksi et kysy? Ei siihen mene kuin muutama sekunti.
Ilmoita asiaton viesti
> Sanoi.
Ok, jäämme varmaankin erimielisiksi sen suhteen tuomitsiko Andersson ANTIFA:n. Ehkä Andersson vastaa joku päivä.
> Oliko lausunto riittävä, ja tuleeko mieleen vielä muita keiden toiminta pitäisi tuomita?
En vaadi enempää. Kiitos tuosta. Sanoit tuomitsevasi väkivallan. Et sanonut, että tuomitsisit ANTIFA:n. Mahdollisesti siis kannatat ANTIFA:ta, mutta nojailet (ainakin julkisesti) väkivallattomuuden suuntaan sen toiminnassa.
> Millä perusteilla teet näitä oletuksiasi Li Anderssonista ja persuista?
Oletus on kai suunnilleen sama kuin todennäköiseltä näyttävä arvaus. Sataprosenttisen varma en voi olla kenenkään mielipiteistä tai tulevasta toiminnasta.
> Samalla kun vaadit Anderssonilta irtisanoutumista Antifasta, olet sitä mieltä että kyllä se Riikka irtisanoutuu väkivaltaisesta …
Oletin että Purra irtisanoutuu kysyttäessä väkivaltaisista ryhmistä. Anderssonin käytöstä tuossa tilanteessa en osannut arvata yhtä tarkasti. Samat säännöt ja toiveet molemmille. Molemmilta on hyvä vaatia selviä kannanottoja.
> mutta vain jos on tarpeen
Tarve tarkoitti tuossa sitä, että vastaa kysyttäessä. Ei siis todennäköisesti sanoudu irti kaikista mahdollisista ryhmistä, jos asiasta ei kysytä. Lisäsit muuten itse tuon sanan ”vain” tuohon aiempaan ilmaisuuni (eikä kuvauksesi ollut muutenkaan tarkka).
> Vai onko kummallakaan tarvetta irtisanoutua?
Olemme ilmeisesti molemmat sitä mieltä että väkivaltaisesta toiminnasta on hyvä irtisanoutua. Molemmilla puoluejohtajilla on siis tuo tarve ilmeisesti meidän molempien mielestä. Se on mielenkiintoista, tuomitsevatko molemmat kaikki väkivaltaiset järjestöt (Anderssonin tapauksessa esim. ANTIFA; Purralle omansa). Minun mielestäni tuokin on tarpeen, jotta piilotuki ja flirttailu väkivallan kanssa loppuu, ja poliitikot eivät pääse kiertämään noita kysymyksiä käyttämällä joitain yleisiä selittelyitä jaloista periaatteista yms.
Mielenosoituksista ajattelen edelleen niin, että on täysin poikkeuksellista marssia vastustajien lippujen ja plakaattien kanssa, ja että seuraavassa mielenosoituksessa nähdään, ollaanko väkivallattomuuden kanssa tosissaan vai ei.
Ilmoita asiaton viesti
”Mahdollisesti siis kannatat ANTIFA:ta”
Oletko sinä ihan oikeasti täysin kyvytön ymmärtämään mikä ero on antifasismilla, eli fasismin (ja rasismin) vastustamisella, ja järjestöillä jotka käyttävät Antifaa nimenään? Yritän taas vääntää rautalangasta.
Minun puolestani kuka tahansa saa vastustaa fasismia ja rasismia, kunhan se tapahtuu laillisin keinoin, ilman väkivaltaa. En kannata sellaista järjestöä joka käyttää väkivaltaa, tai on ilmaissut että väkivalta on heille hyväksyttävä tapa vastustaa fasismia.
Eli en kannata Antifaa, mutta kannatan fasismin (ja rasismin) vastustamista rauhanomaisin keinoin, kuten mielenosoituksilla.
Enkä hyväksy myöskään A-ryhmän tempausta Me emme vaikene-mielenosoituksessa, mutta heidän poistamisekseen ei ollut laillisia keinoja.
Ja tuo lapsellinen lällättelysi ”seuraavassa mielenosoituksessa nähdään ollaanko väkivallattomuuden kanssa tosissaan vai ei” on aivan täyttä hevonkukkua. Edes poliisi ei saa estää A-ryhmän tms. osallistumista jonkun muun järjestämään mielenosoitukseen. Sekin ”päänleikkaus-banderolli” oli laillinen, ainakin sillä perusteella että niitä on nähty mielenosoituksissa 1990-luvulta lähtien, ja niissä on aiemmin mainittu ainakin Iiro Viinanen, Alexander Stubb, Jyrki Katainen, Juha Sipilä, eikä yhtään tuomiota ole tullut.
Ilmoita asiaton viesti
Ok, tuo ”en kannata Antifaa” tulee jo askeleen lähemmäs, vaikkakaan ei vielä tarkoita Antifan tuomitsemista. Saatat vielä tarkoittaa vain sitä, että et kannata Antifata aktiivisesti tai julkisesti. A-ryhmästäkin sanot, ettet hyväksy heidän tempaustaan. Ehkä kuitenkin kannatat tuota ryhmää, kun tuo huonosti mennyt tempaus lasketaan pois.
Seuraavasta mielenosoituksesta vedän tosiaan johtopäätöksiä sen mukaan, ovatko väkivaltaiset ryhmät edelleen esillä (näkyvämmin kuin joukkoon hukkuvina yksilöinä).
Ilmoita asiaton viesti
Olet todellakin vailla täyttä ymmärrystä. Hyvästi.
P.S. Sinäkään et ole tuominnut sen enempää Antifaa kuin äärioikeistolaisia uusnatsejakaan, eli taidat salaa kannattaa molempia.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoudun irti Antifasta, koska sen piirissä harjoitetaan karkeaakin väkivaltaa (tilanteissa joissa väkivalta ei ole ”välttämätöntä”, kuten esim. Ukrainan puolustustaistelussa). Sanoudun irti kaikista muistakin sellaisista ryhmistä, jotka käyttävät väkivaltaa samaan tapaan (sisältää äärioikeistolaiset, uusnatsit, vasemmistolaiset, rikollisjärjestöt, islamistit, ja muutkin fanaatikot). Irtisanoutuminen on helppoa, kuten huomaat, jos on halua tuomita tuollaiset asiatonta väkivaltaa harjoittavat ryhmät. Toivottavasti myös sinä ja Li liittytte joukkoon. Muutama sana riittää.
Ilmoita asiaton viesti
No kerta kiellon päälle.
Mielenkiintoista. Olet vaatimassa minulta irtisanoutumista jostain sellaisesta toiminnasta missä en ole koskaan ollut mukana enkä ole koskaan edes kannattanut.
”Sanoudun irti Antifasta” nimittäin antaa ymmärtää että olet itse ollut mukana Antifan toiminnassa. Tai ainakin vahvasti kannattanut kyseistä väkivaltaista järjestöä.
Eivätkä vasemmistolaiset eivät ole väkivaltaisia fanaatikkoja sen enempää kuin keskustalaiset tai oikeistolaisetkaan. Se että niputat kaikki vasemmistolaiset väkivaltaisiksi fanaatikoiksi vahvistaa sitä vaikutelmaa että viiteryhmäsi on tai on ainakin ollut Antifa.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi varmaankin helppo irtisanoutua väkivaltisista ryhmistä, jos ei kannata, eikä ole ollut mukana. Jos termi ”irtisanoutuminen” ei tunnu oikealta, käytä vaikkapa toista edellä esiintynyttä termiä ”tuomitseminen”.
En ole ollut mukana radikaaleissa ryhmissä, mutta voin silti sanoutua irti niiden touhuista. Olen ja haluan olla ”irti” niistä siitä riippumatta, olenko ollut joskus ”kiinni”.
> niputat kaikki vasemmistolaiset väkivaltaisiksi fanaatikoiksi
En todellakaan. Jotkut ovat, mutta oletettavasti vain pieni vähemmistö.
> viiteryhmäsi on tai on ainakin ollut Antifa
Olen hyvln kaukana tuosta. Yllättävä väite. Olisin arvannut ennemmin, että väittäisit minua perussuomalaiseksi tai oikeistoradikaaliksi. Todellisuudessa katson olevani keskiiivan oikealla puolella (talouspoliittisesti), enkä misään tapauksessa väkivaltaisten toimintatapojen kannattaja.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en sanoudu irti mistään sellaisesta mitä en ole tehnyt, koska ei olemattomasta voi sanoutua irti. Sinunkin ”irtisanoutumisesi” on pelkkää sanahelinää vailla mitään merkitystä. Tuomitseminenkin on väärä sana, vaikka itsekin sitä käytin, ei sinulla ja minulla ole mitään tuomiovaltaa.
Ja olen koko elämäni ajan ollut irti kaikista äärijärjestöistä ilman että minun pitäisi erikseen julistaa irtisanoutuneeni niistä. Sinä saat toki jatkaa irtisanoutumista ja tuomitsemista, jos siltä tuntuu.
Ensin arvelin että saattaisit olla entinen uusnatsi. Talouspolitiikalla ei nyt tämän asian kanssa ole mitään tekemistä, eikä minua haittaa sinun menneisyytesi, olitpa sitten Antifalainen tai uusnatsi, olethan sanoutunut heistä irti. (pun intended)
Ilmoita asiaton viesti
Sano nyt sitten vaikka, että haluat pysyä loitolla. Tuo ei sisällä oletusta, että olisit joskus ollut lähempänä, vaan enemmänkin sen oletuksen, että et ole koskaan ollut lähellä.
Julkiset ilmoitukset eivät ole pelkää sanahelinää, sillä muut kuulevat ne, ja voivat myöhemmin vedota noihin sanottuihin sanoihin. Ne velvoittavat jossain määrin myös sanojaa itseään pysymään siinä, mitä on sanonut.
Julkisista ilmoittautumisista kieltäytyminen voi erityisesti poliitikkojen kohdalla tarkoittaa jonkinasteista ”flirttailua” noiden aatteiden liepeillä – ehkä toivossa säilyttää noidenkin tahojen äänet, ehkä toiveissa hankkia heiltä lisää ääniä, ehkä siksi että salassa kannattaa noita tahoja, ehkä siksi että vain symppaa kaikkia asiaa ”oikeaan suuntaan” vieviä tahoja, vaikka olisivatkin vähän ronskimman puoleisia käytöksessään, ehkä siksi että ovat joka tapauksessa vihollisen vihollisia.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinnostavinta tässä on varmaankin se, onko Li Andersson joskus selvästi sanoutunut irti ANTIFA:n aatemaailmasta ja toimintatavoista. Jos on irtisanoutunut selvästi, vahoja ei tarvitse enää kaivella. Jos ei ole, tuo herättää kysymyksiä.
Ilmoita asiaton viesti
Näin Andersson kirjoitti Facebookissa 2020:
”Jokaisen vasemmistoliiton toimintaan osallistuvan on sitouduttava ihmisoikeuksiin ja väkivallattomuuteen. Ilman tätä sitoumusta ei voi olla osa meidän aktiiviemme, luottamushenkilöiden tai työntekijöiden joukkoa.”
Tuo ei tosin liity Antifaan vaan vasemmistoliiton läntisen alueen entisen toiminnanjohtajan somekirjoitteluun.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo on hyvä viesti sinänsä, mutta ei riitä. Jos on eri mieltä ANTIFA:n aatemaailman ja toimintatapojen kanssa, pitäisi olla helppoa sanoutua selvästi irti tuosta verkostosta (henkilökohtaisesti ja puolueen puolesta). Jos ei halua irtisanoutua, olemme taas tilanteessa, joka herättää kysymyksiä. Se että sanotaan jotain puolueen työntekijöiden kriteereistä, jättää vielä liikaa tilaa kaikenlaiselle ”flirttailulle” väkivallan ja omien ehkä väkivaltaisten kannattajien kanssa.
Jos perussuomalaisilta vaaditaan selvää irtisanoutumista kaikesta väkivaltaisesta, tuon pitäisi olla helppoa myös oppositiolle.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös persuja ole vaadittu sanoutumaan irti rasismista?
En tiedä mitä tarkoitat Antifan aatemaailmalla, mutta Li Andersson on sanonut vastustavansa rasismia, fasismia ja väkivaltaa. Jos se ei sinulle riitä, niin voit laittaa Anderssonille viestiä ja pyytää häntä sanoutumaan irti…jostain.
Ilmoita asiaton viesti
> Eikös persuja ole vaadittu sanoutumaan irti rasismista?
Kyllä, ja he ovat luullakseni aina sanoutuneet irti rasismista.
Minun ja Lin viestintä ei ole kovin oleellista. Voisin tietenkin kysyä häneltä, onko hän jo sanoutunut suoraan irti ANTIFA:n nykyisestä toiminnasta, ja jos ei ole, voisin kehottaa tähän, jotta häntä ei tarvitse enää epäillä väkivaltaisen toiminnan kannattajaksi. Mutta parempi olisi, jos media kysyisi häneltä, sillä minun viestini ei välttämättä saa aikaan mitään. En tunne Litä, mutta useimmat poliitikot tapaavat vältellä hankalia aiheita niin kauan kuin voivat. Oletettavasti myös Li. Moni reagoi vasta siinä tilanteessa, kun jokin ongelma uhkaa nousta etusivuille mediassa. Siitä olen jokseenkin varma, että Li ei lähde tuomitsemaan ANTIFA:ta oma-aloitteisesti (vaikka oivaltaisi tarpeen itse), vaan vasta kun se on välttämätöntä maineen ylläpitämiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä näy Antifan tarraa enää Lin läppärissä:”
Joo mutta siitä mustista säk…eiku tarrasta pitää jauhaa seuraavat 10v
Ilmoita asiaton viesti
Tualta pitääs Li läppäristä löytyä kuva
https://imgur.io/kEhZtJ2?r
Ilmoita asiaton viesti
Sama kuva löytyy monesta paikasta, tuonnekin se on ladattu 2015, eli vanha kuva.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä esitys ANTIFAN lisäämisestä10.6.2020 (B9‑0168/2020):
Euroopan parlamentti, joka
– ottaa huomioon 27. joulukuuta 2001 hyväksytyn neuvoston yhteisen kannan (2001/931/YUTP) erityistoimenpiteiden toteuttamisesta terrorismin torjumiseksi[1],
– ottaa huomioon 13. tammikuuta 2020 annetun neuvoston päätöksen (YUTP) 2020/20 niitä henkilöitä, ryhmiä ja yhteisöjä koskevan luettelon ajan tasalle saattamisesta, joihin sovelletaan erityistoimenpiteiden toteuttamisesta terrorismin torjumiseksi hyväksytyn yhteisen kannan 2001/931/YUTP 2, 3 ja 4 artiklaa, sekä päätöksen (YUTP) 2019/1341 kumoamisesta[2],
– ottaa huomioon työjärjestyksen 143 artiklan,
Euroopan parlamentin päätöslauselmaesitys Antifa-liikkeen lisäämisestä EU:n terroristiluetteloon
A. ottaa huomioon, että terroriteko määritellään edellä mainitun neuvoston yhteisen kannan 1 artiklan 3 kohdassa;
B. ottaa huomioon, että Antifa on järjestänyt ja toteuttanut väkivaltaisia iskuja Yhdysvalloissa George Floydin kuolemaa vastustavien mielenosoitusten varjolla; ottaa huomioon, että Antifan tiedetään yllyttäneen väkivaltaan ja syyllistyneen siihen Euroopassa; ottaa huomioon, että liikkeen väitetään saaneen koulutusta muilta terroristiryhmiltä Syyriassa;
1. katsoo, että Antifan toteuttamia toimia olisi pidettävä terrorismina ja ne olisi luokiteltava sellaiseksi;
2. kehottaa korkeaa edustajaa ehdottamaan neuvostolle Antifan sisällyttämistä EU:n terroristiluetteloon; kehottaa vastaavasti neuvostoa sisällyttämään Antifan terroristiluetteloon, kun luetteloa seuraavan kerran tarkistetaan.
Tämän asiakirjan mukaan päätös lisäämisestä on tehty, mutta toimenpide on jäänyt tekemättä.
Tuota terroristijärjestöjen luetteloa on päivitetty mm siten, että viimeksi siitä poistettiin yksi henkilö.
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2020-0168_FI.html
Ilmoita asiaton viesti