Eduskunnan vasemmistopuolueet porvarien talkoissa?

Eduskunnan vasemmistopuolueilla (Sdp ja Vasemmistoliitto) olisi ollut tänään 8.2. pääministeri Sipilän ilmoituksen aikana loistava tilaisuus nostaa esille kapitalismin kriisi ja sen seuraukset Suomen työtätekeville. Ylen tv:kin kun oli paikalla.  Eivät nostaneet ainakaan ryhmien puheenvuoroissa??

Sdp:n Antti Rinne puhui ja maalaili kuin pappi koulun kevätjuhlassa. Vasemmistoliiton Li Andersson pyöritteli puolestaan sotea puujalkaisen tanssijan otteella. Molemmat muuten kannattivat sote-uudistusta. Rinne jopa sen yksityistämistä.

Faktoja olisi ollut huomattavasti  enemmän kuin viiden minuutin ryhmäpuheenvuoroa varten.

Tässä muutama:

– Suomen tavaravienti laski viime vuonna 4%.

– Vaihtotaseen alijäämä oli viime vuonna ennätyksellisen suuri, lähes 3 miljardia euroa.

– Valtion velanottoa hillittiin viime vuonna ottamalla valtionkassan käyttövaroista noin 1,5 miljardia euroa. Velanottoa hillitään, että lähivuosina asehankintoihin tarvittavat velkamiljardit voitaisiin sijoittaa valtion budjettiin.

– Talouden pieni kasvu ja uudet investoinnit johtuvat osin valtion miljardiluokan avustuksista ja takauksista, veronmaksajien rahoilla. (Terrafame/Talvivaaran kaivos, Meyer Werftin Turun telakka, Metsä Fibren Äänekosken biotehdas, jne)

–  Kokonaistyöllisyys (menetetyt työpaikat/uudet työpaikat) on heikentynyt Sipilän hallituksen aikana ja viime vuonna.

– Työttömyys ei ole oikeasti viime vuonna alentunut, vaikka Tilastokeskus  yrittää sitä paperilla alentaa. Laajan työttömyyden luvuilla puoli miljoonaa ihmistä on edelleenkin työtä vailla.

– Pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi viime vuonna.

Ujostuttiko mukanaolo porvarien talkoissa?

 

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu