Ei rauhaa joulunakaan

Seurasin 23-27.12. Helsingin Sanomien nettilehden ulkomaiden Venäjä-uutisointia. Lehden linja ja uutiset kertovat koko median tilasta, sillä samat uutiset toistuvat  Sanoma-konsernin ja muidenkin mediatalojen uutistarjonnassa.

Nettilehdessä julkaistiin viiden päivän aikana 12 Venäjää koskevaa uutista. Niistä 10 oli selvästi Venäjä-vastaisia tai negatiivisia. Vain kaksi uutisista oli neutraalia.

Toinen niistä kertoi presidentti Putinin ilmoituksesta ottaa Sputnik V-koronarokote. Uutisessa ei hyökätty Venäjää, Putinia ja rokotetta vastaan, mikä on poikkeuksellista. Johtuneeko siitä, että ruotsalais-britannialainen Ast­ra­Ze­ne­ca ja ve­nä­läi­nen Ga­ma­le­ja yh­dis­ti­vät co­vid-19-ro­kot­teen­sa.

Toinen neutraaleista uutisista kertoi Venäjän linjasta palauttaa Syyrian ja Turkin pakolaisleireillä olevat maan kansalaisuuden omaavat lapset takaisin Venäjälle. Palautettuja lapsia on jo satoja.

Helsingin Sanomien ja ylipäätään median Venäjä-vastaisuus ja propaganda ei ole vielä yhtä vaarallisella tasolla kuin 1930-luvulla. Jostakin se kyllä viestii. Toivottavasti ei kuitenkaan sodan valmistelusta.

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu