Ei saisi puhua, eikä varsinkaan kertoa

Porvarimedian pitkän käytännön mukaan on asioita, joista ei saisi puhua. Eikä nykyisin varsinkaan kertoa, jos ne vahingoittavat lännen kulisseja.

Kaiken uhallakin. Tässä kaksi tuoretta esimerkkiä YK:n yleiskokouksen päätöksistä.

YK:n yleiskokous hyväksyi 4.11 päätöslauselmaluonnoksen ”natsismin, uusnatsismin ja muiden sellaisten käytäntöjen ihannoinnin torjumisesta, jotka osaltaan vahvistavat rasismin, rotusyrjinnän, muukalaisvihan ja suvaitsemattomuuden nykyaikaisia muotoja”.

Yleiskokous on hyväksynyt vastaavan päätöslauselman vuodesta 2005 lähtien joka vuosi. Tänä vuonna 106 maata äänesti päätöslauselman hyväksymisen puolesta.

Päätöslauselmaa vastustivat aiempien vuosien tapaan vain Yhdysvallat ja Ukraina.

Niiden maiden joukossa, jotka eivät tukeneet lauselmaa äänestämällä tyhjää, olivat mm. Saksa, Italia, Japani, Viro, Latvia, Liettua, Unkari, Georgia, Britannia ja Ranska.

YK:n yleiskokous hyväksyi 3.11 päätöslauselmaluonnoksen ”Yhdysvaltojen Kuuballe asettaman taloudellisen, kaupallisen ja rahoituksellisen saarron lopettamisen välttämättömyys”.

Päätöslauselma hyväksyttiin lähes yksimielisesti 185 äänen enemmistöllä.

Yli 60 vuotta Kuubaa vastaan jatkuneen talous-, kauppa- ja rahoitussaarron lopettamista vaatinutta päätöslauselmaa vastusti vain Yhdysvallat ja Israel.

Kuuba huomauttaa YK:lle jätetyssä raportissaan, että nykyisillä hinnoilla yli 60 vuoden aikana kertyneet vahingot ovat 154 217 miljoonaa dollaria (noin 1587 miljardia euroa), mikä vaikuttaa elintärkeisiin aloihin, kuten terveydenhuoltoon ja koulutukseen, talouden ja elämänlaadun lisäksi.

Onhan niitä muitakin esimerkkejä ”läntisestä demokratiasta”, mutta lisää toisella kertaa.

 

 

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu