Ei syytä kertoa

Porvarimedia ei nähnyt tarpeelliseksi kertoa tänään 4.5. julkistettuja uusimpia työttömyyslukuja, vaikka joukkotyöttömyys on yhteiskunnan suurin ongelma. Vaikeneminen on tietysti propagandaa. Murskaavat työttömyysluvut eivät sovi talouden ylistysmantraan ja työllisyyden nousuhaaveisiin.

Suomessa oli maaliskuun lopussa laajan työttömyyden luvuilla 483 000 työtöntä. Heistä nuoria alle 25-vuotiaita oli 60 000 ja yli vuoden työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä 104 000. Työttömyyskassojen ja Kelan pienillä päivärahoilla sinnitteli maaliskuussa 440 000 ihmistä.

Työttömyysaste on todellisuudessa 19,3% eli joka viides työikäinen on nyt työtä vailla. Tämä karmeus paljastuu Tilastokeskuksen työllisyysasteluvusta joka on ollut koko alkuvuoden alle 70%. Mitään työllisyysasteen nousua 75 prosenttiin ei kapitalismin kriisin aikana tule tapahtumaan.

On suorastaan huvittavaa kuulla eduskunta- ja hallituspuolueiden nokittelua työllisyyden kasvun laskuperusteista, kun samaan aikaan katoaa joka päivä satoja työpaikkoja.

 

 

 

+2
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu