Erotetaanko kaikki erimieliset?
Lännen imperialismin tukipylväät Nato ja EU ovat ajautuneet laajentuessaan suuriin vaikeuksiin.
Nato on Yhdysvaltojen geopoliittista laajenemista ajava 30 maan sotilasliitto, EU eurooppalaisen pääoman etuihin perustuva 27 maan liittouma.
Neuvostoliiton hajottamisen jälkeisenä kolmena vuosikymmenenä Nato ja EU ovat yhä enemmän kietoutuneet toisiinsa. Molempien laajenemisen työnjako on ollut selvä: EU rahoittaa, Nato aseistaa.
Työnjako on toiminut, mutta laajentuminen ei. Soraa rattaisiin tuli vuoden 2014 Kiovan vallankaappauksen jälkeen, kun länsimaiden tukema äärioikeisto ja uusnatsit ottivat Ukrainassa vallan. Kaappauksen jälkeisessä tynkäparlamentissa säädettiin joukko rasistisia, syrjiviä ja venäläisvastaisia lakeja, joita yritettiin toteuttaa Itä-Ukrainassa.
Tuosta Azov-pataljoonan Itä-Ukrainassa tekemästä venäläisten puhdistusyrityksestä alkoi kahdeksan vuotta jatkunut sisällissota, joka muuttui kuluvan vuoden helmikuussa koko Ukrainaa koskevaksi Venäjän sotilasoperaatioksi.
Venäjän vastaiset pakotteet ovat jo kahden vuosikymmenen ajalta, mutta varsinaisen kliimaksinsa ne saivat tämän vuoden alusta. Ja näyttää siltä, että juuri nuo pakotteet ovat johtamassa EU:ssa hajaannukseen.
Monet Venäjän maakaasua käyttävät EU-maat ovat jo eronneet Saksan johdolla kaasupakotteista. Nyt sama koskee myös raakaöljyn toimituksia. Unkarin vetämä maatroikka ei suostu Venäjän putkiöljyn tulon lopettamiseen.
EU:ssa on esitetty erimielisten jäsenmaiden unionista erottamista. Tikun nokkaan on nostettu Unkari ja maan ylivoimaisesti suosituin poliitikko, pääministeri Orban.
Samankaltaisia vaatimuksia on esitetty myös Natossa. Kohteena on Turkki ja presidentti Erdogan, jotka vastustavat sotilasliittoon pyrkivien Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemuksia.
Moni kriittisesti ajatteleva asiantuntija on huomauttanut, että erottamisten aloittaminen johtaisi vähitellen molemmissa liittoumissa yksinvaltaisuuteen ja hajoamiseen.
Mielestäni tuo viimeinen vaihe olisi pelkästään hyvä asia.
” Moni kriittisesti ajatteleva asiantuntija on huomauttanut, että erottamisten aloittaminen johtaisi vähitellen molemmissa liittoumissa yksinvaltaisuuteen ja niiden hajoamiseen. ”
Konsensus on johtanut yksinvaltaisuuteen, tai oikeastaan halvaannuttanut päätöksenteon.
Ilmoita asiaton viesti
Tai oikeastaan monissa asioissa johtanut toimimattomiin päätöksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Lintusen blogi on kuin suoraan ”ultrakapitalistin” suusta.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa nokkela blogiteksti! Tuli mieleen ns. Pirkkalan moniste, jota lukiessani ihmettelin kuinka monesta asiasta voikaan vaieta. Kissa kuulemma kiertää kuumaa puuroa, mutta mitä tulee ydinkysymysten välttelyyn, putinistilta silläkin olisi vielä paljon opittavaa.
PS. Mitä eroa on sodalla ja sotilasoperaatiolla? – Viimemainittuun kuuluvat ryöstelyt ja raiskaukset, tietysti sotaan liittyvien tappamisen ja tuhoamisen lisäksi.
PPS. Korjasin kirjoitusvirheeni klo 16!
Ilmoita asiaton viesti
Naurettavaa tuo Azov-pataljoonasta ja natseista jankkaaminen… mutta kun ei muita syitä niin täytyy satuilla.
Nyt on menossa Ukrainan vapaustaistelu (saako vanhan kommarin veret lämpeämään?). Ukrainan vapautuminen Venäläisen silovikki-korruption kalhleista alkoi jo Oranssivallankumouksessa jolloin kaadettiin väärennetty vaalitulos, joka oli kuin Kremlin oppikirjasta, ja myrkytetty presidenttiehdokas Jutsenko valittiin presidentiksi. Demokratian pulustaminen vaatii nyt raskaita uhrauksia ukrainalaisilta ja heitä on tuettava demokraattisten maiden taholta mahdollisimman paljon, ettei venäläisillä tee enää ikinä mieli ylittää Ukrainan valtionrajaa pahat mielessä.
Kommunismi on jännä aate… kannattajat taipuvat nuolemaan tarvittaessa Putinia, Trumpia ja nykyisin jopa Erdogania. Mutta niinhän pokkuroivat punaupseeritkin natseja 1939 toiseksiviimeisimmän Puolan jaon aikaan. Sanotaanko, että saumatonta yhteistyötä. Juutalaisvainoihinkin innostuivat Neuvostoliitossa vielä sodan jälkeen kun eivät ehtineet Hitlerin vanavedessä, kun oli muuta touhua.
Jos luonnehtisi blogistin poliittista linjaa ja kun ei ole maolaiseksi ilmoittautunut, niin edustaisiko Pol-Pot:ilaista linjaa? Ei haittaa, kunhan tulee vain paljon ruumiita ja nälkäkuolemaa.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti kirjoittaa juuri niinkuin Kreikassa ajatellaan.
Suomessa on ihan toiset ajatukset.
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen oksalla istui olevaista pohtien.
Ilmoita asiaton viesti