EU:n pakotepolitiikka on valtava virhe

EU:n liittyminen Yhdysvaltojen johtamaan Venäjän vastaiseen pakotepolitiikkaan on paljastunut jo puolen vuoden aikana valtavaksi virheeksi. Suomen äärimilliin viety uskollisuus EU:lle on vienyt myös suomalaiset virheellisen politiikan maksumiehiksi.

EU:n mahtimaat Saksa ja Ranska ovat vakavissa poliittisissa ja taloudellisissa ongelmissa. Molempien maiden parlamentit ovat hajaannuksen tilassa ja kansalaiset marssivat kaduilla protestoimassa moninkertaistuneita energian hintoja ja ruoan nopeaa kallistumista.

Inflaatio on erityisesti euromaissa vuosikymmeniin korkeimmalla kasvu-uralla. Seurauksena on suuria mielenosoituksia, jotka ovat johtaneet loukkaantumisiin, Hollannissa ja Ranskassa jopa kuolemiin.

Suomi ei poikkea toisten euromaiden tilanteesta. Vain aiemmin jaetut kymmenien miljardien koronatuet ja lisääntynyt velanotto on vielä pitänyt kansan televisioidensa äärellä, poissa kaduilta osoittamassa mieltään poliittista eliittiä vastaan.

Syksyllä kaikki tulee muuttumaan. Saksan talous, johon Suomi on perinteisesti liimautunut, putoaa syvään taantumaan. Mikään rahan syytäminen ei enää auta, kun energian saatavuus puolittuu ja perusteollisuus sekä tehomaatalous leikkaantuvat nekin puoleen aiemmasta.

Mikä siis neuvoksi. Ei ole muita vaihtoehtoja kuin Venäjän vastaisesta pakotepolitiikasta luopuminen. Se tekee poliittiselle eliitille kipeää, mutta ainakin kansat säästyvät pahimmalta.

+7
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu