Hallituksen on estettävä fasistien järjestäytyminen

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on hyväksynyt 29.12.2020 fasisminluonteisen Sinimusta Liikkeen rekisteröidyksi yhdistykseksi. Yhdistys on kertonut pyrkivänsä oikeusministeriön ylläpitämään puoluerekisteriin. Hanke on vastoin Suomen solmimia 1944 ja 1947 rauhansopimuksia. Sopimukset ovat Suomen valtiosopimuksia.

Em. sopimusten toteuttaminen ja valvonta myös vastaisuudessa on määrätty hallitukselle.

PRH hyväksyi myös Sinimusta Liikkeen edeltäjän fasistisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) viralliseksi yhdistykseksi. Yhdistyksen annettiin toimia yli kaksikymmentä vuotta ennen sen lakkauttamista 2020. Korkeimman oikeuden ja alioikeuksien mukaan yhdistyksen tavoitteet olivat perustus- ja rikoslaissa säädettyjen yhteiskunnan perusteiden vastaisia.

Perjantaina 12.2.2021 ilmestyvän TKS-lehden pääkirjoituksessa vaaditaan, että ”Marinin hallituksen ja sisäministeriön on aloitettava nopeat toimet kaikenlaisen fasistisen järjestäytymisen ja toiminnan kieltämiseksi.”

Vaatimus ei perustu rikosoikeuden tulkintoihin.  Se perustuu rauhansopimusten määräysten noudattamiseen.

Alla pääkirjoitus.

”Viime vuosien kapitalismin kriisi ja sen seuraukset ovat johtaneet oikeistopolitiikan voimistumiseen ja kärjistymiseen. Yhteiskunnan pinnan alla kytenyt äärioikeistolaisuus ja fasismi on noussut näkyvästi julkisuuteen.

Voimassa olevan lain ja Suomen solmimien rauhansopimusten vastaiseen toimintaan on puututtu hitaasti ja vähätellen. Fasismia ja rasismia ihannoivien järjestöjen on sallittu rekisteröityä. Nyt hankkeilla on jopa puolueen perustaminen. Se on ottanut röyhkeästi itselleen kahdessa rauhansopimuksessa kielletyn IKL:n Sinimustat nuorisojärjestön nimen.

Moskovan välirauhansopimus solmittiin Neuvostoliiton, Britannian ja Suomen välillä ja allekirjoitettiin 19. syyskuuta 1944.

Rauhansopimuksen 21 artiklassa määrätään: ”Suomi sitoutuu heti hajoittamaan kaikki sen alueella toimivat hitleriläismieliset (fascisminluontoiset) poliittiset, sotilaalliset ja sotilaallisluontoiset samoinkuin muutkin järjestöt, jotka harjoittavat Yhdistyneille Kansakunnille ja erityisesti Neuvostoliitolle vihamielistä propagandaa, sekä vastaisuudessa olemaan sallimatta tämäntapaisten järjestöjen olemassaoloa.”

Pariisin Rauhansopimus  solmittiin Liittoutuneiden ja  Suomen välillä ja allekirjoitettiin 10. helmikuuta 1947.

Rauhansopimuksen 8 artikla sanotaan: ”Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet.”

Sopimusten toteuttaminen ja valvonta kuuluu hallituksille. Nyt ja vastaisuudessa. Tästä johtuen Marinin hallituksen ja sisäministeriön on aloitettava nopeat toimet kaikenlaisen fasistisen järjestäytymisen ja toiminnan kieltämiseksi.

Lapuan liikkeen ja suojeluskuntien elvyttäminen kuuluu myös fasisminluonteisen toiminnan piiriin. Sitä ei voida sallia.

Suomi ja suomalaiset työläiset ovat kärsineet 1930-luvulla ja sotien aikana fasismista ja demokraattisten oikeuksien polkemisesta. Ei anneta sen nyt toistua.”

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu