Hellyttävä sotapropaganda ja ”torjuntavoitto” Afganistanissa

Yhdysvaltojen, Naton ja ”kansainvälisen yhteisön” ajolähtö Afganistanista paljasti kaiken se kauheuden, minkä 20-vuotinen miehityssota oli aiheuttanut. Miehittäjät, heidän paikalliset apurinsa ja nukkehallitukset käyttivät sotimiseen tuhansia miljardeja, sadat tuhannet kuolivat ja vammautuivat, miljoonat ajettiin pakolaisiksi.

Afganistaniin rakennettiin 20 vuoden aikana kaksi eri maailmaa, Kabuliin Monaco ja maakuntiin telttaelämän kurjuus ja ainainen pommitusten pelko.

Suomikin oli mukana Afganistanin turhassa miehityssodassa. Nyt juhlitaan haastatteluissa ja uutisissa ”poikiemme” paluuta. Joku ennätti verrata sotaa jo jatkosodan ”torjuntavoittoihin” ja esitti Mannerheim-ristin käyttöönottoa.

Suomi oli myös osallisena sotapropagandan tuottamisessa. Media on levittänyt hellyttäviä lavastekuvia sotilaista pikkulapset sylissään. Vähemmälle on jäänyt sotimisen todellisuus ja kuvat Yhdysvaltojen lähtöpommituksista mm. Kabulissa. Yhdessä niistä surmattiin kokonainen suurperhe: isä, äiti ja yhdeksän lasta.

Häpeällinen sota, häpeällinen lähtö.

+4
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu