Hesarin toinen tilaustyö

Helsingin Sanomat kertoi tänään (4.8.2020) työttömyyteen liittyen peruspäivärahan saajista. Kyse on lehden tilaustyöstä ja se kuuluu samaan ”positiivisten uutisten” sarjaan kuin aikaisemmin julkaistu kirjoitus työttömien määrästä ilman lomautettuja.

Kelan maksama peruspäiväraha on vain osa työttömyysturvaa. Pelkästään peruspäivärahasta kertominen vähättelee joukkotyöttömyyden laajuutta ja sen aiheuttamia kokonaiskustannuksia.

Kelan työttömyysturvaa sai kesäkuun lopussa 287 000 työtöntä. Työttömyyskassojen ansiopäivärahan saajia oli 184 000. Näin työttömyyspäivärahan saajia oli yhteensä 471 000.

Työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksen mukaan kesäkuun lopussa oli 417 000 työtöntä. Tilastokeskuksen työvoimatutkimus pystyi ministeriötäkin suurempaan työttömyyden ”vähentämiseen”, kun se kertoi työttömiä olevan ”vain” 223 000.

Tilastokeskuksen työttömien ja työttömyyspäivärahan saajien määrää vertaamalla päätyy johtopäätökseen, jonka mukaan 258 000 työntekijää on työssä ja saa samaan aikaan työttömyysturvaa.

Ei tunnu uskottavalta.

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu