Hirmuista menoa, pöyristyttävää propagandaa

Ylen torstai-illan 28.4. a-talkissa iskettiin taas kerran joukolla Venäjän kimppuun. Toimittaja ja neljä tunnettua Venäjä-vastaista rynnäköivät ”ryssiä” vastaan niin kiivaasti, että ruudinsavu taisi levitä kotikatsomoihin saakka.

Ylen toimittajien russofobia kuuluu jo työsopimuksien ehtoihin. Mutta jonkinlainen journalistinen ote, edes pieni, olisi kyllä katsojien arvostamista. Katsojien yleveroista ne ”länkyttäjienkin” palkat maksetaan.

Sitten vähän Ylen haastateltavista.

  • Mpkk:n johtava upseeri Petteri Kajanmaa on Ylen vakiohaastateltava. Kajanmaa on joka kerta kommenteissaan pahoillaan, kun Venäjän armeija ei noudata Ukrainan sodassa hänen antamiaan neuvoja. Tuskin Venäjä silti sotii Ukrainassa kahtakymmentä vuotta, kuten Yhdysvallat Afganistanissa.

 

  • Ylen useasti haastattelema Ruotsin Mpkk tutkija Ilmari Käihkö on vankkumaton russofobi. Siellä missä tarvitaan Venäjän hallinnon halventajaa, Käihkö kutsutaan kommentoimaan.

 

  • Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja Kristi ”kuolemankuva” Raik on armoton Venäjän vastustaja ja propagandisti. Hän on hankkinut kannuksensa Suomen ulkopoliittisessa instituutissa. Raikin oikea työpaikka olisi Viron suojeluskunnan Kaitseliitin johtajana.

 

  • Suomen ulkopoliittisen instituutin johtava tutkija Sinikukka Saari ei haastateltavana osaa peittää Venäjä-inhoaan. ”Aikaisempi harjoittelija” on Venäjällä oleskellessaan joutunut jonkin vääryyden kohteeksi eikä näytä pääsevän siitä yli.
+2
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu