Ikäviä uutisia Suomen russofobeille

Suomen Pankin Bofit viikkokatsaus 10.9.2020 on ikävää luettavaa Suomen russofobeille ja porvarimedialle. Eipä siis ihme, että mediassa ollaan hiljaa Venäjän taloudesta ja pidetään agendalla Navalnyitä ja Nord Stream II torppaamista.

Bofit: ”Elokuun lopussa kansallisen hyvinvoinnin rahasto, jonne kerätään varoja energiasektorin verotuksella, oli suuruudeltaan 180 miljardia dollaria, eli 11,7 % tämän vuoden ennakoidusta bruttokansantuotteesta. Öljyrahaston koko dollareina mitattuna on kasvanut tämän vuoden aikana noin 45 %. Tämän vuoden maaliskuussa rahastoon siirrettiin viime vuodelta säästyneitä öljy- ja kaasutuloja (BOFIT Viikkokatsaus 2020/13), ja lisäksi esimerkiksi euron vahvistuminen dollariin nähden on kasvattanut rahastoa dollareissa mitattuna.

Myös Venäjän keskuspankin valuutta- ja kultavaranto on kasvanut tänä vuonna selvästi, vaikka varannon kasvu onkin jatkunut jo lähes yhtäjaksoisesti vuoden 2017 alusta. Elokuun aikana valuutta- ja kultavaranto kävi jopa yli 600 miljardissa dollarissa, ja elokuun lopussa sen koko oli 594 miljardia dollaria. Edellinen huippu oli elokuussa 2008, jolloin varanto nousi 598 miljardiin dollariin. Varannon kasvua on edesauttanut mm. kullan hinnan nousu, ja elokuun lopussa kullan osuus koko varannosta oli noin 24 %. Venäjällä on maailman neljänneksi suurin valuutta- ja kultavaranto Kiinan (elokuun lopussa 3 308 miljardia dollaria), Japanin (1 399 mrd.) ja Sveitsin (1014 mrd.) jälkeen.”

Lue https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/2020/vw202037_1/

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu