Irtisanomiset ja lomautukset leviävät ympäri Suomea

Kapitalismia markkinoivat ekonomistit yrittävät vakuuttaa kansalaisille  kaiken olevan taloudessa kunnossa eikä huolta huomisesta ole. Todellisuus on kuitenkin toinen, taantuma on ovella ja lama lähenee.

Kapitalismin kova koura iskee ensimmäisenä työtätekeviin. Ovi kilometritehtaalle on taas kokonaan auki. Eikä minkään alan työtätekevä ole turvassa.

Kirjoitin alla olevan artikkelin 13.9. ilmestyvään Työkansan Sanomat lehteen.

”Kesä ja syksyn alku on ollut lisääntyvien yt-neuvottelujen, irtisanomisten ja lomautusten aikaa. Huono kehitys on levinnyt yksityisten yhtiöiden ohella nyt myös julkiselle sektorille. Kaikki kertoo kapitalistisen taantuman lähenemisestä. Edessä saattaa olla 2008 taantumaakin pahempi talousromahdus.

Yt-neuvottelut ja niistä tiedottaminen koskee vain yli 20 työntekijän yrityksiä. Siksi työpaikkojen alasajosta ei voi saada todellista tietoa, sillä kaikista Suomen yrityksistä 90 prosentissa on alle 10 työntekijää.

Elokuun ja alkusyksyn suurimpia yt-neuvottelujen, irtisanomisten ja lomautusten ilmoittajia ovat  mm. Valmet Automative/Uudenkaupungin autotehtaat, Nokian Renkaat, SSAB, Wallac, Voimatel, Stora Enso/sahat, Heinolan sahakoneet, UPM Rama, UPM Pellos, Lehto Group, Raute, Medisize, Sandvik, Finn-Power, Paroc, Nordkalk, OP Ryhmä, Aktia..

Julkisella sektorilla on käynnistetty tai käyty irtisanomisiin johtaneita yt-neuvotteluja vaikka monilla aloilla kerrotaan työvoimapulasta. Näin on tapahtunut mm. useissa sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymissä, suurissa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

Julkisalan järjestö JUKOn mukaan tuoreita esimerkkejä yt-neuvotteluista on useita. Sen tiedotteessa kerrotaan seuraavista henkilöstön vähennyksistä:

– Essote Etelä-Savossa aloittaa yt-neuvottelut keskiviikkona 4.9. Kuntayhtymä pyrkii vähentämään hallinto- ja tukipalveluista noin 50 henkilötyövuotta ja kustannuksia muualta organisaatiosta noin yhdeksän miljoonaa euroa.

– Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä käynnisti elokuussa yt-neuvottelut, joissa se hakee 15 miljoonan euron vuotuisia ja pysyviä kustannussäästöjä ensi vuodesta alkaen. Henkilöstön vähennystarpeen arvioidaan olevan 250 henkilötyövuotta.

– Kymenlaakson Kymsote-yhtymän heinäkuussa päättyneissä yt-neuvotteluissa henkilöstön vähentämistarpeeksi arvioitiin 429 henkilöä, joista noin 110 on irtisanomisuhan alla.”

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu