Kierrellään, kaarrellaan, venkoillaan

Valtio-omisteisen Ylen keskiviikon 15.11 päiväohjelmaan kuului kahden ”asiantuntijan” haastattelu Israelin miehitysarmeijan 7.10 alkaneesta hyökkäyksestä Palestiinan Länsirannalla ja Gazan kaistalla.

Yksi kysymyksistä oli, syyllistyykö Israelin hallinto sotarikoksiin ja kansainvälisen lain normien rikkomiseen.

Voi sitä kiertelyn, kaartelun ja venkoilun määrää. Yhtään suoraa vastausta ei tullut. Sitäkin enemmän pyöriteltiin sanoja saattaa olla, ehkä, todennäköisesti, vaikea todistaa, ei voida haastaa, ei voi sanoa, en voi kommentoida. Häpeällistä!

Samaan aikaan sadat miljoonat ihmiset kautta maailman näkevät televisioistaan reaaliajassa Israelin julman kostosodan seuraukset: puolet Gazan kaistan rakennuksista on tuhottu, lähes 12 000 palestiinalaista on tapettu ja puolitoista miljoonaa on ajettu pakolaisiksi.

**
Valtio-omisteisen Ylen ja Erkkojen Helsingin Sanomien toimittajilla on ollut keskiviikkona aikaa käydä itärajalla laskemassa polkupyöriä. Huutokauppaa odottavia pyöriä oli peräti 91. Pyörätorjunnassa on konsultoitu jo sotilasliitto Natoa.

Suomen ulkopoliittinen johto on onnistunut katkaisemaan Venäjältä tulevan raideliikenteen, estämään Venäjän rekisterissä olevien autojen tulon Suomeen, kieltänyt polkupyöriämatkailun, ja suunnittelee nyt koko itärajan sulkemista.

Päättäjiltä on ehkä jo unohtunut, että vuosina 2014–2015 Suomeen tuli länsirajan kautta noin 35 000 turvapaikanhakijaa. Olisiko syytä sulkea varotoimenpiteenä myös länsiraja?

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu