Kiinan tasavallan, Kiinan työväenluokan ja Kiinan kommunistisen puolueen juhlapäivä

Kiinassa juhlitaan tänään Kiinan kansantasavallan 70-vuotispäivää sekä suunnitelmatalouden ja Kiinan kommunistisen puolueen saavutuksia.

Kommunistisen puolueen johdolla saavutetut työväenluokan elintason ja elämänlaadun parannukset ovat kiistämättömiä.

Samalla kansantasavallan geopoliittinen ja sotilaallinen asema on vankistunut merkittävästi. Lännelle ei ole enää mahdollista perustaa Kauko-idässä uusia siirtomaita eikä alistaa alueen kansoja.

Nyky-Kiinan talousjärjestelmä muistuttaa yhä enemmän valtiokapitalismia, mutta suunnitelmallista sellaista. Se poikkeaa merkittävästi lännessä toteutetusta kapitalismista. Talous toimii kommunistisen puolueen johdolla ja yritysten omistaminen on hajautettu työläisille.

Esimerkiksi maailman johtavan informaatioteknologian tuottajan Huawein omistavat  99-prosenttisesti yhtiön työntekijät. Vastaava omistajuus on Kiinassa yleistä.

Harva tietää tai tulee ajatelleeksi, että Uudenkaupungin autotehtaan työläisetkin ovat osa kiinalaista omistajapolitiikkaa. Kiinalaisyhtiö CATL kun omistaa Valmet Automotivesta 23,08 prosenttia. Ja CATLin omistus on jakaantunut sen työntekijöille.

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu