Kirkon palo pelasti porvarimedian joulumyynnin

Aivan aluksi on todettava, että Rautjärven kirkon palo oli suuri vahinko. Rakennustyöläisten hikisen työn tulos tuhoutui hetkessä. Ja kauniskin puukirkko oli.

Ei ole vaikea arvata, mikä on tiistain 27.12 iltapäivälehtien lööppien aihe.

Kirjoitin huomiselle 26.12 viisi uutista. Yksikään niistä ei koskenut Rautjärven kirkon paloa, eikä varsinkaan Ukrainan sotaa. Porvarimedia kyllä kertoo molemmista.

Kirjoitin uutiset maailman joulunajan tapahtumista. Ensimmäinen niistä kertoo Nepalista.

”Presidentti Bidya Devi Bhandari on nimittänyt Pushpa Kamal Dahalin Nepalin uudeksi pääministeriksi, presidentin tiedottaja Tika Dhakal ilmoitti.

Pushpa Kamal Dahal (Prachanda), joka johti Nepalin maolaista kapinaa vuosina 1996–2006 ja johtaa nyt kommunistista puoluetta, on maan uusi pääministeri.

Dahal eroaa Nepalin sosiaalidemokraattisesta liittoumasta ja liittoutuu marxilais-leninistien kanssa, jotka menestyivät hyvin marraskuun 20. päivän parlamenttivaaleissa.

Kommunisteilla ja parlamentin enemmistön koalitiolla on 169 edustajaa parlamentin alahuoneen 275 edustajasta.”

Toinen uutinen tulee Sudanista.

”Sudanin Darfurin alueen viranomaiset julistivat lauantaina 24.12 hätätilan heimoväkivallan koettelemalle alueelle. Yhteenotot ovat tähän mennessä vaatineet ainakin 11 kuolonuhria taistelujen jatkuessa Dajon ja Rezeigatin yhteisöjen välillä.

Etelä-Darfurin kuvernööri Hamid Mohamed al Tijani julisti hätätilan Darfurin eteläiselle alueelle lauantaista lähtien sekä ulkonaliikkumiskiellon Beleilin kaupunkiin sunnuntaista kello 18.00–06.00 (paikallista aikaa) alkaen.

Sudanin ongelmat ovat jatkuneet maan kahteen jakamisesta lähtien. Suomen nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto osallistui maan jakamisen prosessiin. Ongelmat lisääntyivät, rauhaa ei tullut.”

Loput kolme uutista tulevat Kiinasta, Venäjältä ja Palestiinasta. Niistä voi lukea mm. Facebookissa.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu