Kolmen kopla Venäjän ja Kiinan kimpussa

Alla kirjoittamani pakina. Se julkaistaan TKS-lehdessä 12.2.2021.

Liitän sen blogikirjoitukseeni, koska porvarimediassa on viime päivien aikana syyllistetty äärimmäisen vastenmieliseen vääristelyyn Venäjän ja Kiinan tapahtumista.

Vääristelyn ja propagandan syyt tulevat ymmärrettäviksi, jos vain seuraa maailman suurvaltojen välistä kilpailua ja siitä johtuvaa vastakkainoloa.

Osin imperialistinen kilpailu on seurausta Yhdysvaltojen ajaman yksinapaisen maailman romahtamisesta ja EU:n voimien ehtymisestä kun komissaarit ja suurpääoma yrittävät estää unionin lisähajoamisen.

Suomen kannalta tilanne on huolestuttava, sillä maamme on joutunut EU-jäsenyyden ja Nato-sopimusten seurauksena Venäjä-vastaiseen liittoumaan, joka on aiheuttanut jo historiaan jäävän ”kylmä sota kahden”.

”Venäjän ja Kiinan vastainen kampanja on viime viikkoina kiihtynyt myös Suomessa. Monen mielestä ulkopoliittinen johto on jo laukalla ja porvarimedian mopo keulii pahemman kerran.

Median ylilyönneissä ei ole mitään uutta. Mutta Niinistön ja Marinin laukkakilpailu ei ole Suomelle hyväksi. Seuraukset tulevat näkymään kaupankäynnissä ja maiden välillisissä virallisissa valtiollisissa suhteissa.

Laukkaa ja keulimista johdetaan Yhdysvalloista ja EU:sta. Washington ja Bryssel puhuvat isäntien äänellä. Ne ajavat monopolien ja suupääoman etuja. Jos edut niin vaativat, käyttöön otetaan sodat ja muut imperialismin väkivaltaiset keinot.

Nykyisellä toisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttumisella on toki pitkät perinteet. Neuvostoliiton ja sosialististen maiden aikana tuo puuttuminen oli jatkuvaa ja vaarallista. Vastavallankumouksia lietsottiin sabotaasilla ja länsimedian tekemällä myyräntyöllä.

Sota ja suora sabotaasi ovat  juuri nyt pois suljettuja keinoja. Digiaikana median valta ja sen suoltama propaganda on noussut kaiken muun edellä. Tästä kertovat mm. ”oppositiojohtaja” Navalnyin nosto Venäjällä ja Kiinan ahdistelu ”uiguurikysymyksessä”.

Navalnyin Yhdysvalloissa ja Saksassa teettämä video ”Putinin palatsi” on väärennös ja kuvamanipulaation tuote. Sitä käytetään nyt venäläisen yhteiskunnan horjuttamiseksi, sen jälkeen kun Venäjän talouden saarto ja romauttaminen on epäonnistunut.

Kiinan vastainen propaganda leimahti liekkeihin presidentin Trumpin virkakaudella. Syy on täysin selvä: Kiina on nousemassa Yhdysvaltojen ohi maailmantalouden johtoon.

Navalnyin nostamista johdetaan EU:sta ja Saksasta käsin. Kiinan vastaista propagandaa syöttää Englannin Kruunun omistava mediavalta BBC.

On aiheellista kysyä, näidenkö Yhdysvaltojen CIA:n  ja Englannin BBC:n ”demokratiasyöttien” pohjalta johdetaan Suomen ulkopolitiikkaa ja valtiosuhteita?

Korruptiota ja väärinkäytöstä on kaikkialla missä raha liikkuu ja puhuu, myös Venäjällä ja Kiinassa. Niissä tapahtuva kapitalistinen kehitys ja pääomien keskittyminen johtaa samaan kuin kapitalistisissa länsimaissa. Miljardöörien määrä ja valta kasvavat.”

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu