Kortit ovat nyt pöydällä

En ole koskaan aikaisemmin lainannut Erkkojen Ilta-Sanomia. Teen sen nyt poikkeustilanteessa pitkin hampain.

Olen muutamissa blogikirjoituksissani ja kommenteissa puuttunut kysymykseen valtioiden suvereenista oikeudesta päättää turvallisuus- ja puolustusvalinnoistaan. Olen asettanut sitten jatkokysymyksen: koskeeko tuo suvereeni oikeus kaikkia valtioita.

Samassa yhteydessä olen esittänyt Venäjälle mahdollisuutta mm. Kuuban ja Venezuelan kanssa tehtävästä puolustusyhteistyöstä.

Neuvotteluasetelma Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä on nyt lähtökohdiltaan tasavertainen, kun kortit ovat pöydällä ja näkyvissä.

IS 14.1.2022 ”VENÄJÄ kieltäytyy sulkemasta pois mahdollisuutta sijoittaa sotilasjoukkoja Kuubaan ja Venezuelaan, mikäli se ei saa tahtoaan läpi neuvotteluissa lännen kanssa Euroopan ja Ukrainan turvallisuustilanteesta, The Guardian uutisoi.

Venäjän delegaatiota johtava varaulkoministeri Sergei Rjabkov kertoi asiasta venäläiselle televisiokanavalle. Kun häneltä kysyttiin joukkojen lähettämisestä lähemmäs Yhdysvaltoja, Rjabkov vastasi, että ”kaikki riippuu yhdysvaltalaisten neuvottelukumppaneidemme toimista”.

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu