Kun propaganda saa tuntemaan myötähäpeää

Katsoin 19.4. maanantai-iltana Ylen A-studion. Ulkopoliittisen instituutin (UPI)tutkija Veera Laine ja Tampereen yliopiston Jean Monnet-professori Pami Aalto olivat samanhenkisen toimittajan haastateltavana.

Ylen Venäjä-vastaisessa propagandassa ei ole mitään uutta, mutta tämänkertainen esitys sai tuntemaan aitoa myötähäpeää.

UPI:n tutkija ja jatko-opiskelija Veera Laine esitti oikeistolaisia mutu-kantoja. Hän esitti herra Navalnyin vankilaoloista väitteitä, jotka olivat tosiasiassa valheita. Laineella ei voi olla oikeaa tietoa Navalnyin terveydentilasta ja syömälakon vaikutuksista.

Jean Monnet-professori Pami Aalto on tullut tunnetuksi Venäjän energiapolitiikan tuntijana ja Itämeren kaasuputkiston vastustajana. Tällä kertaa Aalto sivusi jo lääketiedettä ja puhui muustakin aika käsittämättömiä.

Helsingin Sanomat  jatkaa myös Erkkojen viitoittamalla sotaisalla tiellä. Venäjän ja venäläisten kimpussa ollaan yötä päivää. Tänään lehti otsikoi rehvakkaasti – Ulkoministeri Haavisto Venäjän toimista Ukrainan rajalla: ”Tällaista ei pitäisi tapahtua Euroopassa 2020-luvulla”.

Sain yllättäen julkaistua uutiseen kommentin. Kas tässä: ”EU:n, mukana pieni Suomi, puuttuminen Venäjän sisäisiin asioihin on anteeksiantamatonta. Tuo puuttuminen saa aikaan kummallisia vaatimuksia.

Yksi niistä on vaatia venäläisille vangeille omaa lääkäriä. Vai koskeeko tuo vain Navalnyitä? Tietääkseni yhdessäkään EU:n jäsenmaissa ei ole vangeille omalääkärijärjestelmää.

Toinen on vaatia EU:n päätöksellä Venäjän puolustusvoimia perääntymään omalla maallaan. Mitä mahtaisi tapahtua, jos Venäjä vaatisi Suomea vetämään Imatran alueen sotaharjoitusjoukot vähän kauemmas rajalta länteen?

 

 

 

 

+3
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu