Lännen pakotepolitiikan seuraus: Venäjän talous kasvaa, Suomen ei

Venäjällä Pietarissa on käynnissä 27. Kansainvälinen talousfoorumi ((SPIEF-2024). Kokoukseen osallistuu 139 maata ja poliitikkoja yli 45 maasta. Talousfoorumissa on kaikkiaan 18 000 virallista osallistujaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin käytti talousfoorumin avauspuheenvuoron ja virallisen puheenvuoron foorumin istunnossa sekä vastasi lehdistötilaisuudessa ulkomaisten toimittajien esittämiin kysymyksiin.

Tässä alla uutinen presidentti Putinin foorumin istunnosssa pitämästä puheesta.

(UTT 7.6.2024) VENÄJÄ – Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi perjantaina 7.6.2024, että lännen laittomista yksipuolisista rajoitustoimista huolimatta Venäjä on edelleen keskeinen toimija maailmankaupassa ja sen talous jatkaa kasvuaan.

Presidentti Putin korosti, että tasa-arvoinen yhteistyö monopolisoinnin sijaan vahvistaa entisestään valtioiden välisiä siteitä ja lisää venäläisten yritysten vakautta.

Kansainvälisen talousfoorumin 27. täysistunnossa pitämässään puheessa presidentti Putin kertoi, että kauppa Aasian kanssa kasvoi 60 prosenttia ja Latinalaisen Amerikan kanssa 42 prosenttia. Hän lisäsi, että Venäjän kautta kulkevan tavaraliikenteen määrän odotetaan kasvavan 1,5-kertaiseksi seuraavan kuuden vuoden aikana.

Putin korosti, että Venäjän talouskasvu on nopeampaa kuin maailmassa keskimäärin, ja että sitä ohjaa sellaisten teollisuudenalojen dynaamisuus, jotka eivät liity perusraaka-aineiden hyödyntämiseen.

Putin täsmensi, että Venäjän bruttokansantuote kasvoi 3,6 prosenttia vuonna 2023 ja että maa tilastoi samanlaisen trendin tämän vuoden ensimmäisellä jaksolla.

Putin muistutti, että Maailmanpankin mukaan Venäjä on jo maailman neljänneksi suurin talous bruttokansantuotteen ja ostovoimapariteetin osalta, ylittäen jo Japanin.

 

 

 

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu