Lukot eivät auta, salausohjelmat ovat turhia

Uuden vuoden toivotukset on lähetetty ja somessa siirrytty normaaliin arkeen. Kouhotus jatkuu ja Venäjän vihollistaminen on 1930-luvun malliin porvarimedian ykköstyö.

Samaan aikaan kotirintamalla tapahtuu sotien aikainen kotiin tunkeutuminen. Alla TKS-lehteen kirjoittamani vuoden 2021 viimeinen pakina. Olkaa hyvät.

Supo haluaa vakoilla kodeissa – Marinin hallitus avaa ovia

Suojelupoliisi (Supo) on tehnyt hallitukselle esityksen murtaa kansalaisten kotirauha. Enää eivät auta ovien ja ikkunoiden jykevät lukot tai valvontakamerat. Lerppahatut ja valokuvien ottajat on korvattu digitaaliajan modernilla vakoilulla.

Marinin hallitus on kirjannut vakoiluesityksen selontekoonsa tiedustelulaeista ja ”haluaa seurata” Supon toimivaltuuksien laajuutta ja riittävyyttä. Supo ja sotilastiedustelu saavat jo nyt käynnistää vakoiluoperaationsa ilman, että rikosepäilyä olisi edes olemassa.

Mutta hyvänä lisänä tuo kotiin tunkeutuminen silti olisi.

Mitä tuo kotirauhan rikkominen tarkoittaa käytännössä? No sitä, että kotia ja puhelimia salakuunnellaan, tietokoneen sisältö ja sähköpostit siepataan ja drone voi kuvata puutarhajuhlasi. Ja on siinä sekin mahdollisuus, että sotilastiedustelun paikallismies seuraa autosi liikkeitä kauppareissullasi.

Ei voi muuta sanoa kuin että Marinin hallitus on vajonnut tosi alas porvaripolitiikassaan. Vain viikkoa aikaisemmin hallituksen ”korkokenkäkomppania” hyväksyi hävittäjäkoneiden ja ”Moskovaan yltävien” ohjusten kaupan.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu