”Meidän” sota ”niitä” vastaan
Kalliiksi käyvät suomalaisille Venäjän vastaiset lännen talouspakotteet. Eikä tilannetta helpota yhtään Suomen ”etäsota” Ukrainassa.
Euron valuuttakurssi oli tiistaina 26.4. tämän vuoden aikana heikoimmillaan. Sekä dollarin että ruplan arvo on vahvistunut ennätysnopeasti suhteessa euroon. Ruplan arvo oli tiistaina vahvin kuluvan vuoden aikana.
Suomeen tuotiin viime vuonna Venäjältä jalostettavaksi raakaöljyä noin 1,7 miljardin euron arvosta. Yhdysvaltojen ja EU:n Venäjän vastaisten talouspakotteiden takia jalostaja Neste pakotetaan heinäkuun loppuun mennessä lopettamaan venäläisen urals -laadun käyttö.
Neste joutuu hankkimaan jatkossa raakaöljyn maailmanmarkkinahintaan, mikä oli 26.4. yli 100 USD/barreli. Venäjän brent -laadun hinta oli alle 70 USD/barreli. Nyt hintaetu poistuu pakotteitten takia ja autoilijat joutuvat maksamaan entistä enemmän polttoaineista.
Onko pian edessä aika kultasormusten luovuttamisesta valtiolle ja sikurin varastointi kotien varmuussäilöihin?
Yrittäjä-kommari tällä kertaa huolissaan kapitalistisesta taloudesta! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka henkilö, asia on todellinen.
Näissä voi käydä niin, että ollaan oikeuden puolella, mutta tilanne syvenee siitä huolimatta kohden sitä, että yhä vaikeampi muuttaa mitään, … kunnes on oikeus tehdä mitä vain.
Venäjän malliin luisumistako ehdotat?
Ei kannata ajatella itsestään, ja toimistaan liikoja.
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjän malliin luisumistako ehdotat?”
Myllärinen osoittaa jälleen loistavaa päättelykykyään.
Ilmoita asiaton viesti
Kyse ei välttämättä ole niin paljoa päättelykyvystä, vaan siitä, että ottaa huomioon sitä, mikä on todennäköistä.
Päättelyky voi auttaa, tosin jos ei oikein hahmota, miten kulut menevät, ei oikein ainesta, josta tehdä mitään järkevää päätelmää.
Mitähän ne päätelämät tässä tilanteessa mahtavat olla? Vaikka olisi hyvä, ja tosin kyvykäs, … sitä mukaa olisi se päättelyn toimi … siis mitä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenhän Suomi nyt sinun päättelykyvylläsi on luisumassa Venäjän malliin? Kun ei osteta Urals-laatua ja tueta verienergian kautta Venäjän sotatoimia? Kun ei aukea niin millään mitä sinä oikein yrität tarkoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitenhän Suomi nyt sinun päättelykyvylläsi on luisumassa Venäjän malliin?”
Objektiivisen painotuksen merkitys korostuu erityisesti näinä aikoina. Tuomioistuintoiminnassa, tällainen piirre on huomioitu, syystä, ja kun ei tavan kansalaistoiminnassa, en ihmettele, mutta mainitsen saman tarpeen olemassaolon, jos ikäviä seurauksia halutaan välttää.
Rikkominen yleisesti kytkeytyy jatko-ongelmiin, ts niihin seuraamuksiin, eikä oikeuden kautta toteutuva aina tee poikkeusta tästä, joskus jopa päinvastoin, ja joskus myös hyvästä syystä näin.
Kun kokonaisuutena ajattelee sitä käsittelytasoa, joka vallitsee, ja josta halutaan jopa pitää kiinni,… ei taso asian puolesta nouse korkealle, eikä tosiaan ole se juttu tässä. Siten kyse on sodasta, vaikka rintamatyyppi vaihtelee.
Tarvitsee välillä puhallella pilliin. Näistä ei ole pitkä matka toimintaan, jota oikeasti on jo esillä. Venäjän tyyli päälle, niin ei tarvitse niin pajoa miettiä todellisuutta. Sanotaan vaikka musta valkoiseksi, ja tarvittaessa päinvastoin.
Ei tosiaan tarvitse alentua Venäjän tasolle, ellei sitten halua demota sitä opetustarkoituksessa. Voi, mutta hyvä olla varovainen.
Ilmoita asiaton viesti
”Tarvitsee välillä puhallella pilliin. Näistä ei ole pitkä matka toimintaan, jota oikeasti on jo esillä. Venäjän tyyli päälle, niin ei tarvitse niin pajoa miettiä todellisuutta. Sanotaan vaikka musta valkoiseksi, ja tarvittaessa päinvastoin.
Ei tosiaan tarvitse alentua Venäjän tasolle, ellei sitten halua demota sitä opetustarkoituksessa. Voi, mutta hyvä olla varovainen.”
Mitä toimia on esillä? Mikä on ”Venäjän tyyli”? Miten alennutaan Venäjän tasolle? Miten sitä demotaan opetustarkoituksessa? Opettele kirjoittamaan vähemmän kryptisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Putinin Venäjällä on vaikea ymmärtää näkemystä ja kirjoittelua siitä, miten hallinnon toimintaa pyritään kuvaamaan täällä. Ei aina niin paljon edes nappaa, eikä oikein tunnu tarvetta tuollaiseen.
Sama se on täällä, ja kaikkialla.
Kun on valtaa ja enemmistöä, aika sama, toteutuuko se yhden henkilön kautta, vai useamman. Valtakunnat luonteeltaan samojen kysymysten äärellä.
Ilmoita asiaton viesti
”Putinin Venäjällä on vaikea ymmärtää näkemystä ja kirjoittelua siitä, miten hallinnon toimintaa pyritään kuvaamaan täällä.”
Ei varmaan ole helppoa ymmärtää kun noin ovat irtaantuneet todellisuudesta natsinarkomaanijahdissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jep.
Ilmoita asiaton viesti
Kalliiksi käyvät suomalaisille Venäjän vastaiset lännen talouspakotteet.
————————————
Suomen viimeinen kommunisti valittaa sitä, että ihmiselämää pidetään tärkeämpänä kuin bensan hintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Yllättyikö joku?
Milloin kommunistit ovat ihmishengistä välittäneet, paitsi silloin kun sellainen pitää ottaa ihmisestä pois?
Ilmoita asiaton viesti
Vielä kalliimmaksi ne käyvät valloitus- ja hyökkäyssodan Euroopassa aloittaneelle Venäjälle. Sairauden kukistaminen vaatii uhrauksia.
Ilmoita asiaton viesti
EI se ole ”meidän sota” niitä vastaan.
Se on VENÄJÄN sota Ukrainaa vastaan. Se oli VENÄJÄN päätös keskittää joukot ja hyökätä. Se oli VENÄJÄN halu vallata ja hallita Ukrainaa.
Rauno LIntunen uskoi vielä tammikuussa, että sota ei sytytkkään. Arvosteli Turkkia sotimisesta syyriassa, venäjän sodasta turkissa ei sanaakaan.
Miten nämä Lintusen jutut ovat aina samaa.
Me olemme päättäneet auttaa ukrainaa, jotta venäjä ei seuraavaksi hyökkää tänne tai baltiaan. Emmehän me voi tietää…. No apu on ollut liian vähäistä. Venäjä on lyötävä helmikuun jälkeen valtaamiltaan alueilta tai sen on vetäydyttävä. Lisäksi sen on maksettava sotakorvauksia vahingoista. Ihmishenkiä se ei pysty korvaamaan. Sen on myös sitouduttava kunnioittamaan naapureidensa itsenäisyyttä. Näiden toimien jälkeen voidaan pakotteita purkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kenen tahansa rehellisen ihmisen on helppo olla samaa mieltä kirjoituksesi viimeisen kappaleen asioista – erinomaisesti tiivistetty.
Ikävä kyllä tiedämme, ettei Venäjä ole oikeusvaltio eikä sen kanssa tehtyihin sopimuksiin voi luottaa: venäläisessä kulttuurissa sopimuksia ei tehdä pidettäviksi, vaan siksi että sopimustilassa voi vaatia lisää etuuksia ja on aikaa suunnitella sopimuskumppanille vahinkoa tekeviä toimia, jotka pahimmillaan ovat esim. hyökkäys. Tästä on hyvä esimerkki Neuvostoliiton vaatima Suomen ja Neuvostoliiton välinen hyökkäämättömyyssopimus, joka solmittiin 1932 ja solmittiin varmuuden vuoksi vielä uudelleen 1934 kestämään 10 vuotta. Tällä sopimuksella Neuvostoliitto sai aikaa Suomen valtauksen perusteelliseen suunnitteluun ja hämäsi tyhmät tsuhnat olemaan varustautumatta. Hyökkäyksen alkuun asti kaikki meni siis sataprosenttisesti Neuvostoliiton halun ja politiikan mukaisesti.
Tämä venäläisten sopimusstrategia ja käytäntö ei ole keksimäni, vaan sen ovat minulle muutamat venäläiset pitkissä keskusteluissa kertoneet, kun aikoinaan töissä ihmettelin, miksei sopimuksia noudateta.
Ilmoita asiaton viesti
Lisäisin ehtoihin, että sotarikolliset on saatava vastuuseen. Biden oli täysin oikeassa sanoessaan, että ”tuo mies ei voi jatkaa vallassa”.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Oikeassa se oli myös kutsuessaan Putinia teurastajaksi. Tai olihan se liian kauniisti sanottu. Teurastaja kuitenkin tappaa muita eläimiä syötäväksi, ei ihmisiä tappamisen ilosta, silkkaa pahuuttaan.
”Mietin hirveitä. Jos ihmiset edes söisivät toisiaan, he eivät kohtelisi ruokaansa niin ikävästi. Se tuntuisi heistä syödessä ikävältä.” (Paavo Haavikko, Neljätoista hallitsijaa)
Ilmoita asiaton viesti
Minä luulen – siis luulen – että taloudellisten pakotteiden suhteen Länsiliittoumalla vallitsee harhakuva.
Jos nälkä tulee riittävän kovaksi, tietysti Venäjä taipuu.Mutta konkreettiin nälkään on vielä tosi pitkä matka.
– Krimin jälkeen 2014 Venäjä ei ole korviaan loksauttanut pakoteuhkailuille.
*** ***
Venäjä on kulttuurisen eristäytymisen tien. Tuollaisen tien toteutumiseksi tarvitaan ulkovaltojen apua. Väestö hyväksyy eristäuytymisen helpommmin, jos ulkopuoli saadaan uhkaajaksi. Kun vuodet kuluvat, riittävälle sisäiselle yhtenäisyydelle löytyy kunniallinen perusta venäläisen ylpeyden ja itsenäisyyden kautta.
Tllä hetkellä Venäjä saa eristäytymiseen Lännen tukea niin taloudellisten pakotteiden kuin Ukrainan sota-avustuksen muodossa. Luulenpa, että tuo eristäytyminen sopisi myös Länsiliittoumalle oikein hyvin.
Ilmoita asiaton viesti
Voisi tiivistää niinkin, että Venäjä pyörittää yhä, vaikka ei tarkoita sitä, etteikö muualta toteutuisi sille samaa.
Sotaa voi olla vaikea lopettaa, ja syöksykierrettä, jos jokainen vahvistaa sen, omalla tavallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Komppaan kommenttia. Venäjällä on omassa käytössään lähes kaikki tarvitsemansa raaka-aineet, energiaa ja myös riittävästi omaa teollisuutta tuottamaan lopputuoteita. Elintarvikkeiden omavaraisuutta voidaan varmasti nostaa, koska pinta-alaa on valtavasti.
Aika pitkälle pääsee jo noilla eväillä, eikä mitään kiirettä yhteyksien luomiseen muuhun maailmaan ole. Eristäytyminen palvelee Venäjän johdon tavoitteita globalisaatiota ja avoimmuutta paremmin.
Kommunismin rautainen esirippu on muuttanut muotoaan ja palaamassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjällä on omassa käytössään lähes kaikki tarvitsemansa raaka-aineet, energiaa ja myös riittävästi omaa teollisuutta tuottamaan lopputuoteita.”
Paitsi että know how puuttuu, ja sen mukana lopputuotteita. Mm. näin on jo käynyt:
Länsiautojen öljyt loppumassa Venäjältä – karut seuraukset uhkaavat miljoonia autoilijoita
Ensimmäiset merkit öljypulan aiheuttamista ennenaikaisista hajoamisista ovat jo nähtävissä.
https://www.is.fi/autot/art-2000008764385.html
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on toinen uutinen, jota ei olla huomattu mutta se ei nyt ole yksinkertainen juttu:
Venäjä pyrkii aloittamaan puolijohdevalmistuksen omavaraisesti
Venäjän hyökättyä Ukrainaan sanktiot ovat eristäneet sen kaikista länsimaisista teknologioista ja merkittävistä puolijohdevalmistajista.
Venäjän hyökättyä Ukrainaan käytännössä koko läntinen maailma kaukoidän lähettiläineen on kääntänyt maalle selkänsä. Suuret piirivalmistajat kieltäytyvät myymästä tuotteitaan maahan ja esimerkiksi TSMC on ilmoittanut, ettei maalla tai sikäläisillä yrityksillä ole asiaa yhtiön asiakkaaksi.
Venäjän ainut vaihtoehto tällä hetkellä on yrittää kehittää piirituotantokapasiteettia itselleen. Kuten Kiinan esimerkistä tiedetään, kyse ei ole mistään helposta tehtävästä; huolimatta maan pitkäaikaisesta panostuksesta käytännössä pohjattoman kukkaron kera sen parhaatkin puolijohdevalmistajat ovat sukupolvia jäljessä alan huippuja.
Tom’s Hardware kertoo Venäjän aikovan silti yrittää ja sen tavoitteita voidaan pitää jopa realistisen kuuloisina. Venäläiseltä Cnews-sivustolta alun perin lähtöisin olevan jutun mukaan maan tavoitteena on aloittaa tuotanto 90 nanometrin valmistusprosessilla vuoden loppuun mennessä ja päästä 28 nanometriin vuoteen 2030 mennessä. Verrokiksi länsimarkkinoilla 90 nanometrin prosessi saatiin markkinoille vuonna 2003 ja 28 nanometrin vuonna 2011. Maan kerrotaan aikovan panostaa noin 420 miljardia ruplaa eli lähes 4,7 miljardia euroa puolijohdevalmistuksen kehittämiseen.
https://www.tomshardware.com/news/russia-semiconductor-plan-28nm
4,7 mrd:n euron panos ei riitä alkuunkaan, koska perustettavaan tehtaaseen pitää olla steriilit tilat, tuotantokoneet, skannerit, testaukset, yms. Tiedän aika hyvin, että miten ne puolijohdetehtaat suunnittelevat ja rakentelevat omia tuotantolinjojaansa ja miten paljon rahaa niihin panostetaan.
Vaikka he kehuivat aikoinaan kehittäneensä Yotaphonen mutta sisuskalut ovat kuitenkin tilattu ihan muualta kuin Venäjässä.
Venäjä varmaan ilmoittaa joskus vuonna 20xx kehittäneensä uudentyyppisen putkiradion.
Tuo 4,7 mrd:n euron panos valuu suurelta osin oligarkkien ja Putinin taskuun kuin itse tehtaaseen.
Ilmoita asiaton viesti
Putinilla on omavaraisuuden suhteen pitkän tähtäyksen suunnitelmia, aikataulusta ei. Heti kättelyssä suljettiin autotehtaita varaosien puutteessa, ja monilla muilla tuotantolaitoksilla on länsimaisia tuotantokoneita, joita ei valmisteta Venäjällä koska siihen tarvittavaa know how’ta ei ole. Kun tuotannosta loppuu huolto ja varaosien saanti se toimi ei.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä niin. Monta muutakin asiaa ovat ongelmaisia, kun Venäjä ei niitä pysty tuottamaan vuosiin ennen kuin ne ovat käyttökelpoisia.
Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, niin muutaman päivän kuluttua oli puhetta siitä, että jos tilanne pahenee, niin suunnitelmissa on Venäjän romahtaminen ja se maa laitetaan palasiksi, että tulisi monta itsenäisiä valtioita ja itse Venäjä jää pieneksi maaksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tilannetta ei suinkaan helpota se, raaka-ainevienti ehtyy ja aivovienti Venäjältä kiihtyy, huolimatta siitä että Putin lupasi verohelpotuksia.
March 31, 2022
This week, Putin reacted to the exodus of tech professionals by approving legislation to eliminate income taxes between now and 2024 for individuals who work for information technology companies.
https://apnews.com/article/russia-ukraine-putin-immigration-kazakhstan-technology-c041eb0b7472668087bb94207de2f71d
Russian Tech Industry Faces ‘Brain Drain’ as Workers Flee
Since their country invaded Ukraine, Russian tech workers have left by the thousands. They appear intent on rebuilding their lives and businesses in other countries.
By March 22, a Russian tech industry trade group estimated that between 50,000 and 70,000 tech workers had left the country and that an additional 70,000 to 100,000 would soon follow. They are part of a much larger exodus of workers from Russia, but their departure could have an even more lasting impact on the country’s economy.
https://www.nytimes.com/2022/04/13/technology/russia-tech-workers.html
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä oli Stalinineen Ukrainalaisille sitä, mitä oli Hitler juutalaisille. Ei paljon auttanut olla, heikompana.
Se, että Venäjää kohtaan joku on samaa, ja tietää samalla, että Venäjällä on ydinaseita, ja mahdollisuus olla itsepuolustuksellinen, toisella tapaa…
Kommentti tukee kehitystä, jossa lähestytään WW3-toteutusta. Kun tämä menisi Venäjän piikkiin perustellusti (”perustellusti”), kannattaa olla mukana, tuohon tyyliin.
PS Kyse on myös järkyttävästä buustista, mitä ”virustehtailun” tukemiseen voi näistä rakentavuuksista lähteä.
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Ei edes Yhdysvallat kykene tuottamaan itseä kaikkea tarvitsemaansa, miten sitten monin tavoin kehittymättömämpi Venäjä? Toki Venäjä kykenee sinnittelemään ja kehittämään kaikenlaista, mutta vie aikaa ja resursseja. Ja mikä on sitten Kiinan rooli?
Ilmoita asiaton viesti
Tästäkin selvinnee, USA on sijalla 11, Kiina 18, Venäjä 64.
List of countries by economic complexity
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_economic_complexity
Ilmoita asiaton viesti
Epäilemättä noin, mutta pienen siirtymän jälkeen valmistavan teollisuuden siirtyessä venäläisten omistukseen se venäläisten osaaminenkin paranee.
Ilmoita asiaton viesti
Kun ei vaan kävisi niin että ennen kurki kuolee kuin suo sulaa.
Ilmoita asiaton viesti
”teollisuuden siirtyessä venäläisten omistukseen se venäläisten osaaminenkin paranee.”
Neuvostoliitto oli tästä osaamisesta elävä esimerkki.
Ilmoita asiaton viesti
Legenda : Kolhoosin perseenpäristin.
– ei mahdu perseeseen, eikä pärise -.
Edellinen ei kuitenkaan tarkoita, etteikö jonain päivänä venäläinen keksi ja myös valmista hyvin toimivia ympäristöystävällisiä ja kaikkiin perseisiin sopivia päristimiä.
Ilmoita asiaton viesti
Ural-laadun ja Brent-laadun välinen hintaero oli ennen sodan alkua noin 2-3 dollaria barreli, mutta on nyt kasvanut mainitsemaasi 30 dollariin siksi että Ural ei sattuneesta syystä käy kovin hyvin kaupaksi.
On enemmän kuin huvittavaa, että kommunisti harmittelee, ettei valtio-omisteinen yritys käytä hyväkseen ihmisten tappamisella aiheutettua arbitraasia.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitukseni tiivistettynä: Suomi menettää, kansalaiset pannaan maksamaan menetykset, keneltäkään ei kysytä.
Ilmoita asiaton viesti
Arvomaailmasi tiivistettynä: ei haittaa jos ihmisiä tapetaan, kunhan saat bensasi halvemmalla.
Ilmoita asiaton viesti
En ole lukenut Pääomaa, mutta varmaan siellä lukee noin.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulta ei kysytä, Nesteellä on onneksi valmiudet käyttää muutakin raakaöljyä kuin Uralsia:
6 Huhtikuu 2022
Nesteelle saapuu tänään illansuussa yksi viimeisistä jäljellä olevista öljylasteista Venäjältä
Me Nesteellä olemme järkyttyneitä Ukrainan sodasta ja tuomitsemme Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Ilmoitimme 28.2.2022 korvaavamme suurimman osan venäläisen raakaöljyn hankinnastamme muilla raakaöljylaaduilla. Ryhdyimme välittömiin toimiin päätöksen toteuttamiseksi.
https://www.neste.fi/tiedotteet-ja-uutiset/oljytuotteet/nesteelle-saapuu-tanaan-illansuussa-yksi-viimeisista-jaljella-olevista-oljylasteista-venajalta
PS. ”…Neste pakotetaan heinäkuun loppuun mennessä lopettamaan venäläisen brent -laadun käyttö”
Kuka / mikä taho pakottaa?
Ilmoita asiaton viesti
”PS. ”…Neste pakotetaan heinäkuun loppuun mennessä lopettamaan venäläisen brent -laadun käyttö”
Kuka / mikä taho pakottaa?”
Ilmeisesti kommunistia ahdistaa myös se, että valtio-omistaja (mahdollisesti) vaikuttaa yrityksen päätöksentekoon? Tai ehkä tämä ajatus tuleekin yrittäjältä 🙂
Ilmoita asiaton viesti
VNK omistaa 35,91 %..
https://www.neste.fi/konserni/sijoittajat/osakkeenomistajat
Ilmoita asiaton viesti
Ja ilmastorahasto lisäksi muutaman prosentin. Meinasitko, ettei niillä omistuksilla ole tarvittaessa vaikutusvaltaa päätöksentekoon, vai mitä?
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastorahastoko vaikuttaisi siihen ostaako Neste Uralsia vai jotain muuta raakaöljyä?
Huhtikuun alun tilanteessa Neste on voimassa olevien toimitussopimusten ja teknisten mahdollisuuksien puitteissa korvannut noin 85 % Venäjältä ostamastaan raakaöljystä muilla raakaöljylaaduilla.
https://www.neste.fi/tiedotteet-ja-uutiset/oljytuotteet/nesteelle-saapuu-tanaan-illansuussa-yksi-viimeisista-jaljella-olevista-oljylasteista-venajalta
Ilmoita asiaton viesti
Ilmastorahasto on yhtä lailla valtion omistama, joten valtiolla on käytännössä +44% ääniosuus päätöksenteossa. Seuraavaksi suurimman omistajan paino on 1,44%. Kuvitteletko tosiaan, että valtio-omistajalla ei halutessaan ole VNK:n ja Ilmastorahaston kautta vaikutusvaltaa päätöksiin?
Voit toki lätkiä vaikka loppupäivän tuota samaa tiedotetta, mutta se nyt ei varsinaisesti tarjoa minkäänlaista perustetta sille, miten tuohon ratkaisuun on päädytty.
Ilmoita asiaton viesti
Jos on neuvoteltu niin kaiken keskellä nopealla aikataululla ja aloitteen tekijää voi vain arvailla: Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24.2. ja Neste ilmoitti jo 28.2. korvaavansa suurimman osan Uralsista muulla raakaöljyllä.
Ilmoita asiaton viesti
”..keneltäkään ei kysytä.”
Itse asiassa olihan tuossa kysely ja 9/10 yrityksistä ja about saman verran yksityishenkilöistä oli valmis laskemaan elintasoaan pakotteiden takia.
Ilmoita asiaton viesti
Missä solakivi sen ”arbitraasin näet”? Hinnan osaltahan tilanne johtuu pakotteista.
Ilmoita asiaton viesti
”Neste joutuu hankkimaan jatkossa raakaöljyn maailmanmarkkinahintaan, mikä oli 26.4. yli 100 USD/barreli. Venäjän brent -laadun hinta oli alle 70 USD/barreli.”
Nyt on Lintusella öljytkin sekaisin: Pohjanmeren Brent maksoi yli 100 taalaa. Venäjän vientiöljysekoitus Uralsin hinta vaihtelee ostajasta riippuen; Kiina arvatenkin tinkii puoli-ilmaiseksi, samoin Intia.
Ostajat hylkivät venäläistä öljyä – Pohjanmeren raakaöljyn hinta pomppasi 110 dollariin
Bloombergin mukaan raaka-ainevälittäjä Trafigura yritti aiemmin tällä viikolla myydä ison erän Urals-öljyä, mutta ei saanut sitä kaupaksi.
Konsulttiyhtiö Energy Aspects arvioi, että jopa 70 prosentille kaupan olevasta venäläisestä öljystä on nyt vaikea löytää ostajaa, kertovat Financial Times ja Bloomberg. Syynä ovat venäläisiin pankkeihin kohdistuvat talouspakotteet, jotka tekevät maksujen hoitamisen vaikeaksi, kasvaneet rahtihinnat ja yleisemmin kasvaneet geopoliittiset riskit.
https://www.hs.fi/talous/art-2000008654170.html
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos huomiosta. Korjasin tietenkin virheen. Tekevälle sattuu, etenkin yöllä
Öljyä tullaan käyttämään vielä 2050.
Ilmoita asiaton viesti
Sinua lukuunottamatta suurin osa suomalaisista on valmis maksamaan siitä, että Ukrainan sota loppuu.
Ihmisyyden onneksi kaikki yrittäjät eivät ole kaltaisiasi, joille euro on kaiken mitta.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö yksi pointti ollut takavuosina, että euro on liian vahva ja Ruotsi sai selvää etua devalvoimalla omaa kruunuaan. Nyt sitten halpa euro onkin haitta. Todellisuudessa ruplaa ja dollaria on nyt keinotekoisesti vahvistetu. Varsinkin ruplaa.
Ilmoita asiaton viesti
Rupla ei enää ole käytännössä normaali vaihdettava valuutta lainkaan. Sen arvo on suoraan manipuloitu keinotekoisesti. Venäjällä lienee jo katutasolla ruplien mustan pörssin alennusmyynti neuvostotyylin vallalla.
Ilmoita asiaton viesti
Nimellinen arvo ja käypä arvo on ruplan kohdalla kaukana toisistaan.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun Venäjä on siirtymässä kohti neuvostotaloutta, on mielenkiintoista nähdä missä järjestyksessä kansallistetuissa McDonaldsissa luovutaan hampurilaisten ainesosista. Luovutaanko jauhelihapihvistä ensimmäisenä vai loppuuko maasta salaatti? Oma veikkaukseni on majoneesi. En tiedä mistä tuli mieleeni juurikin majoneesi. 🎼 Majoneesi 🎤.
Ilmoita asiaton viesti
Kai rupla nyt edelleen on länsimaiden ulkopuolella käypä? Eli 1/2 maailman kaupassa.
Ilmoita asiaton viesti
Rupla on niitä asioita, joissa toveri Putin on onnistunut palaamaan neuvostoaikaan. Tokihan rupla on ”vahvistunut” vuoden vahvimpaan arvoonsa, mutta tämä on näennäistä koska rupla ei tällä hetkellä ole vapaasti vaihdettava valuutta.
Mustassa pörssissä rupla on tällä hetkellä, no, vähemmän vahva valuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Mikäli Venäjällä jää kiinni vaihtaessa ruplaa mustassapörssissä, menettää pääomasta 75-100%. Tällainen seuraamus hillinnee omatoimista ruplakauppaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ruplalla on virallisesti kaksi kurssia, ulkomainen ja kotimainen. Kirjoituksessani puhuttiin ruplan ulkomaisesta vaihtokurssista, Jos matkustat Pietariin eurosi vaihtuvat rupliksi tuolla ulkomaisella vaihtokurssilla.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka ja miksi Pietariin matkustaisi?
Venäjä: matkustustiedote
Turvallisuustaso
Vältä kaikkea matkustamista
Venäjä on lisännyt lainsäädäntöä, jonka nojalla voidaan tuomita myös ulkomaalaisia sakko- tai vankeusrangaistuksiin mm. Venäjän asevoimia arvostelevista toimista tai puheista.
Ulkoministeriö kehottaa Venäjällä olevia noudattamaan erityistä varovaisuutta ja harkitsemaan, onko oleskelu maassa välttämätöntä. Ulkoministeriö kehottaa myös varautumaan rahaliikenteen sekä matkustamisen vaikeutumiseen.
Moskovan ja Pietarin keskustassa järjestetään ajoittain mielenosoituksia. Mielenosoitusten lähistöltä on syytä poistua, jotta ei väentungoksessa joudu niihin tai niiden seurauksiin osalliseksi.
https://um.fi/matkustustiedote/-/c/RU
Ilmoita asiaton viesti
Muutama vuosi sitten kävin Pietarissa. Tänä vuonna päätin että se oli viimeinen matka Venäjälle ikinä.
En usko että olen ainoa joka tällaisen päätöksen on tehnyt.
Ilmoita asiaton viesti
Hatunnosto tällekin rohkealle ihmiselle, vaikken varmaan koskaan samaa mieltä muuten politiikasta tule kommunistien kanssa olemaan. Valtamedian nuorassa mukana kulkevat eivät ole rohkeita, vaan heidän ”rohkeutensa” perustuu mielipide- ja väkivaltaenemmistöön. Voi myös hyvin olla, etteivät itse joudu rintamalle.
Ukrainasta muuten karkasi n. 25% miljoonaa naisista käpykaartiin ulkomaille. Mitenköhän nykyinen suomalainen nainen käyttäytyisi? Viime sotien aikana Ruotsiin lähti elelemään vain lapsia.
Ilmoita asiaton viesti
Tosin median mukaan Suomen Nato-jäsenyys on jo päätetty. Joten lämpimikseenhän tässä puhutaan.
Ilmoita asiaton viesti
Suomea ja mm. Suomen koululaitosta on joskus väitetty ”tasapäistäväksi”, eli lahjakkuuksien ei anneta kohota, edetä ja menestyä omalla tavallaan-ja vauhdillaan.
– Tuo väittämä tuli mieleeni kun ajattelin Putinia. Eikö hänkään kestä, että Ukraina ja pienemmätkin, aiemmin N-liiton ja Venäjän etupiiriin kuuluneet valtiot menestyvät ja etenevät kovaa vauhtia, toisin kuin Venäjä…?!
Tämän takiako Ukrainakin pitää ”nuijia ja romuttaa jälleenrakennustyömaaksi”, jopa vuosikymmeniksi?
Mm. Vironkin huoli on tässä mielessä aiheellinen-ehkä meidänkin?
Ilmoita asiaton viesti