Miehemme Moskovassa – Yle mukana propagandasodassa

Katsoin sunnuntaina 31.1. pitkin päivää suoraa tv-lähetystä Moskovasta. Keskustan rakennukset olivat hienoja, autot myös, ja kadut erinomaisesti aurattuja.

Porvarimedian etukäteen mainostama suurmielenosoitus oli kutistunut näkymäksi, missä virkavalta ja mielenosoittajat näyttivät olevan yhteisellä sunnuntaikävelyllä. Tosin pieni joukko Navalnyin esikunnan palkkasotilaita onnistui provosoimaan poliisia ja joutui kantotuoliin.

Yhdysvaltain Moskovan lähetystö ei tällä kertaa onnistunut ohjaamaan mielenosoittajia yhteen paikkaan, mistä kuvat ”vallanvaihtoa vaativista ennätyksellisistä  joukoista” olisivat levinneet maailmalle.

Paikka paikoin mediaporukkaa näytti olevan kaduilla enemmän kuin ”Putinin palatsista” mielensä pahoittajia. Joukossa oli Suomen porvarimedian eliittiä, Ylen Erkka Mikkonen ja Helsingin Sanomien Jussi Niemeläinen.

Mikkonen välttyi tällä kertaa venäläisen pampun hivelystä, vaikka yrittikin sählätä parhaansa mukaan poliisien seassa. Niemeläistä ja mustia silmiä ei tällä kertaa näkynyt kuvissa.

Veronmaksajien rahoilla toimiva valtion Yle on mukana Venäjän vastaisessa propagandasodassa. Ohjeet tulevat Yhdysvalloista ja EU:sta.

Sen paljastivat myös sunnuntai-illan uutislähetykset, joissa trollaus oli jo peittelemätöntä. Mikkosen pettymys Moskovan mielenosoituksen epäonnistumisesta – ei kyynelkaasua, ei vesitykkejä, ei kumiluoteja, ei yhtään kuollutta – sai uutislukijattaren viittä vaille kyyneliin.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu