Ministeri Haaviston valikoiva muisti ja huoli

Ulkoministeri Pekka Haavisto on tänään 24.5. esiintynyt mediassa ponnekkaasti Valko-Venäjää vastaan. Syyksi on kelvannut  Valko-Venäjän viranomaisten toiminta pommiuhan eliminoimiseksi maan ilmatilassa lentäneessä Ryanairin koneessa.

Haaviston muisti on valikoiva ja lyhyt. Häneltä ja porvarimedialta on päässyt unohtumaan Itävallan pääkaupunki Wien ja 3.7.2013. Tuolloin Bolivian presidentti Evo Moralesin lentokone pakotettiin laskeutumaan ja vaarannettiin presidentin turvallisuus.

Presidentti Morales oli kotimatkalla Venäjältä kaasua myyvien maiden kokouksesta. Moskovasta lähteneen lentokoneen tarkastuksen oli määrännyt Yhdysvallat, joka jahtasi maan sotarikoksia paljastanutta Edward Snowdenia. Pakottamisessa auttoivat Nato-maat Ranska ja Portugali, jotka eivät päästäneet Moralesin konetta ilmatilaansa.

Bolivian ulkoministeri David Choquehuanca oli tuolloin ilmatilakielloista ja pakottamisesta raivoissaan ja totesi: ”Emme tiedä, kuka keksi tämän valheen. Haluamme ilmaista tyytymättömyytemme, koska tämä on vaarantanut presidentin hengen”.

Kyllä ovat röyhkeitä nuo EU-komissaarit, ja samassa porukassa myös Suomen ulkopoliittinen johto. Moraali ja normaalit käytöstavat on haudattu Brysselin palatsin kellarikätköihin. Tai sitten niitä ei ole ollutkaan.

+4
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu