Minne päätyy Suomen ja suomalaisten tukiraha?

Ukrainassa yleinen korruptio on ottanut osansa kotimaan pimeän rahan lisäksi myös ulkomaiden tukirahoista. Väärinkäytösten ja rikollisen toiminnan paljastuminen on vain jäävuoren huippu. Iso osa Ukrainan ympärillä pyörivästä korruptiosta pidetään piilossa.

Ukrainan korkeimman oikeuden presidentti Vsevolod Knjazev erotettiin tiistaina 16.5. tehtävästään. Hänet on myös pidätetty 2,7 miljoonan dollarin lahjusten vastaanottamisesta

Korruption vastaisen viraston syyttäjä Oleksandr Omelchenko kertoi, että korkeimman oikeuden ylin tuomari pidätettiin lahjonnan takia.

”Tällä hetkellä korkeimman oikeuden presidentti on pidätetty ja ryhdytään toimenpiteisiin sen tarkistamiseksi, ovatko muut henkilöt mukana rikollisessa toiminnassa”, Omelchenko sanoi.

Vain muutama päivä aiemmin paljastui, että miljoona euroa Slava Ukrainin keräämistä rahoista oli siirretty Virosta Ukrainaan avustustyön nimissä yksityiselle IC Construction yritykselle.

Yrityksen vuoden 2022 liikevaihto koostui pääosin avustusrahoista. Puhdasta voittoa yritys tahkosi 250 000 euroa.

Vaikka Suomen ja suomalaisten Ukraina-tukea ei ole laajemmin tutkittu, on ulkomailla tapahtuneiden väärinkäytösten valossa varmaa, että samaa on tapahtunut meilläkin.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu