Naamiot on riisuttu – leikkauspolitiikalla työtätekevien kimppuun
Televisiotoimittajat valittavat vaalitenttien osallistujien samanmielisyyttä ja takertumista pikkuasioihin. Mitä muuta osallistujilta voikaan odottaa, kun eduskuntapuolueet ovat samaa mieltä kaikista isoista asioista.
Tässä alla tarkemmin samanmielisyydestä. Kirjoittamani pääkirjoitus on julkaistu perjantaina 10.3 Työkansan Sanomissa. Tosin mainontakiellon takia vähän lyhennettynä.
”Eduskuntapuolueille, hallitukselle ja kapitalisteille ei riittänyt työtätekevien reaaliansioiden ja ostovoiman lisäleikkaaminen, vaikka jo viime vuonna reaaliansiot laskivat yli neljä prosenttia. Tänä ja ensi vuonna aleneminen vain jatkuu, kun ”yleinen linja” aiheuttaa lisää ansioiden leikkaamista.
Oikeistopolitiikan harjoittajat ja tukijat eivät halua korvata työtätekeville lähes kymmenen prosentin inflaation aiheuttamaa menetystä. Edes ruoan vielä suurempi kallistuminen ei ole saanut eduskuntaa ja hallitusta ”heltymään” edes sen vertaa, että ruoan arvonlisäveroa olisi vaikka tilapäisesti alennettu.
Nyt eduskuntapuolueet ja porvarimedia ovat alkaneet rummuttaa menoleikkausten puolesta, kuin yhdellä suulla.
Työtätekeville on jo aiemmasta kokemuksesta selvää, että menoleikkauksilla tarkoitetaan valtion ja kuntien sosiaalisten panosten vähentämistä. Se tarkoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon, koulutuksen, työttömyysturvan ja vanhuushoivan leikkaamista.
Eduskunta- ja hallituspuolueet ovat menoleikkauksineen sydämettömiä. Edes lapsia ja vanhuksia ei säälitä.
Menoleikkauspolitiikan tilalle pitäisi nyt saada tulonlisäyspolitiikka. Pääomien, osinkojen ja voittojen verotus on kaksinkertaistettava.
Ei ole oikein, että valtio on tukenut kapitalisteja ja suuryrityksiä kymmenillä miljardeilla euroilla koronan ja muilla syillä. Nyt erityisesti pörssiyhtiöt kertovat ennätyksellisen suurista voitoista ja jakamistaan osingoista.
Menoleikkauksia ajavat eivät myöskään halua leikata kymmenien miljardien eurojen asehankinnoista ja armeijan lyhyessä ajassa kaksikertaistuneista menoista. Sotilasliitto Natoon ollaan menossa ”tuli hännässä”.”
Natoko nyt kyrsii, vai se että Kommunistinen työväenpuolue putosi taas puoluerekisteristä, eikä voi osallistua eduskuntavaaleihin?
Ilmoita asiaton viesti
Yrittäjä Lintunen ei tunnu työväkeä saavan hänen ”ajatuksien” taakse. Harva tänä päivänä lyöttäytyy Venäjän aatemaailmaan jota johtaa diktaattori…🤔
Ilmoita asiaton viesti
Mikähän Lintusen blogissa viittaa Venäjään? Olen tosin huomannut, että aivan sama mistä täällä keskustellaan, niin sinä olet jo ensimmäisessä kommentissasi Kremlissä.
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen kannattaa mm EU:n ja Suomen Venäjä-pakotteista luopumisesta. Sekä on julkisesti kirjoitellut puolustavansa Venäjän kantaa hyökkäyksessä Ukrainaan.
Ei kai tämä sinulle yllätyksenä ole tullut?
Sekä Suomen Natoon meno tätä kyrsii.
Semmottii…
Ilmoita asiaton viesti
Entä miten tämä liittyy tähän Lintusen blogiin, jossa hän maalailee Suomen tulevaa konkurssia.
Ilmoita asiaton viesti
Perustelin sinulle Ari kysymyksesi:
”Mikähän Lintusen blogissa viittaa Venäjään? Olen tosin huomannut, että aivan sama mistä täällä keskustellaan, niin sinä olet jo ensimmäisessä kommentissasi Kremlissä.”
End of story.
Ilmoita asiaton viesti
Vastasin kysymykseesi. End of story.
Ilmoita asiaton viesti
Koska jo otsikossa on tämä Niinistön kuuluisa ilmaisu ” naamiot on riisuttu”, niin tämä viittaa Venäjään. Ei tällä Lintusella nämä horinat miksikään muutu.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitin Suomen eduskuntavaaleista, en Venäjän.
Kaikki eduskuntapuolueet ovat kertoneet kannattavansa julkisen talouden leikkaamista – ei kuitenkaan asevarustelusta ja armeijan valtavista menojen kasvusta.
Leikkausinto on jo kohdistettu sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja työttömyysturvaan. Eli kyse on yhteiskunnan pienituloisten ja heikoimpien kuristamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ktp:n puoluejohtoa on ehdokkaana eduskuntavaaleissa omilla valitsijayhdistyksillä. Ehdokkaat ovat Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen vaalipiirissä.
Ne, jotka ovat huolissaan Ktp:n puoluerekisteristä poistamisesta, voivat helpottaa tuskaansa ensi kesän aikana kirjoittamalla netissä kannatusilmoituksen palauttamisesta.
Ilmoita asiaton viesti
Mahtaako niitä kannatusilmoituksia tulla kun puoluerekisterissä on aavistuksen isompikin kommunistinen puolue: viime eduskuntavaaleissa SKP sai 4305 ääntä, Kommunistinen työväenpuolue 1205.
Ilmoita asiaton viesti
Tuloverojen leikkaaminen hyödyttää palkansaajia. Jokaiselle pitää antaa vapaus itse päättää tienaamiensa rahojen käytöstä. (Kommunistit haluavat, että kaikilta tulonsaajilta verotetaan kaikki tulot ja valtio sitten huolehtii jokaisesta.)
Ilmoita asiaton viesti
Kerrohan miten kommunistit tuon kaiken tekevät 0,1 % kannatuksellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ainahan sitä voi silti haluta.
Ilmoita asiaton viesti
On tämä kummallista aikaa. Kansalaisia patistetaan käyttämään vaalikoneita, pohtimaan asioita ja äänestämään.
Kun minäkin osaltani teen näin, korpit iskevät heti ja vaativat muuttamaan Venäjälle ja jopa Pohjois-Koreaan.
Eduskunnan Nato-puolueen yksimielisyysvaatimus pitäisi ulottaa jo äänestäviin kansalaisiin. Pitkälle on menty kapitalismin diktatuurissa.
Ilmoita asiaton viesti
Rauno, sinunkin on jo aika riisua Marx-naamiosi.
Kirjoituksestasi käy ilmi sama ymmärtämättömyys / neuvottomuus Suomen talouden mega-ongelman edessä, joka läpäisee nyt koko poliittisen kentän.
Tätä neuvottomuutta komppaa mediamme, joka on unohtanut journalismin periaatteet: ”Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.”
Huolimatta Neuvostoliiton ”reaalisosialismin” konkurssista 1991 ja siitä, että sosialistinen talouskokeilu on epäonnistunut kaikkialla muuallakin, Suomessa jatkettiin sosialismin rakentamista niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Suomalaisen sosialismiin rakentamisessa keskeisessä osassa on ollut yber-besserwisserimme, Mauno Koiviston ajama bernsteinilainen idea, jonka mukaan vallankumousta ei tarvita sosialismin saavuttamiseksi, vaan pitää käyttää ”pikkuhiljaa hivuttamista”.
Nyt tuon hivutuksen tulos on kaikkien nähtävissä: Isänmaamme on menossa selvitystilaan, velkojien holhottavaksi!
Onko Suomi jo menetetty tapaus?
Ei ole, jos teemme taloutemme täysremontin markkinatalouden ehtojen mukaan. Se on todistetusti tuonut miljardeille työtä ja hyvinvointia, sekä pelastanut miljoonat nälältä.
Nyt meidän on heitettävä kehiin perinteiset ylivoimatekijämme:
1) Harvinainen kykymme tulosta tuottavaan ja vastuuta ottavaan tiimityöskentelyyn
2) Erinomaiset johtajamme, josta todisteena rakettimainen elintasomme nousu sodanjälkeisestä konkurssista aivan huippujen joukkoon
3) Kykymme kehittää ja ottaa käyttöön uutta tekniikkaa
4) Erinomainen koulujärjestelmämme, joka on kiireesti päivitettävä takaisin huipulle
5) Ei-korruptoitunut ja tehokas hallintomme, joka on nopeasti skaalattava kantokykymme mukaiseksi
Seppo Korppoo, joka uskoo isänmaamme kykyyn uudistua niin, että yrittäjien ei tarvitse lähteä yritysvihamielistä politiikkaa karkuun muualle, vaan voivat Suomessa, ilman sosialisoinnin vaaraa, kasvattaa täällä varallisuuttaan, ottaa riskiä, investoida uuteen tekniikkaan ja työllistää.
Ilmoita asiaton viesti
Rauno Lintunen on raikas tuulahdus autiomaassa. En ole Lintusen kanssa mistään asiasta samaa mieltä, mutta tärkeätä on pelkkä hänen olemassaolonsa. Kilpaillessaan kuka haukkuu Lintusen väkevimmin vastaväittäjät joutuvat panemaan parastaan, ja kun miehellä ei ole täällä yhtään samanmielistä, hän saa kantaa kommunistiänkyrän manttelia ihan yksin. Kun massan kanssa eri mieltä oleminen miellyttää, kuten Lintusen tapauksessa kai on, tyydytyksen tunteen täytyy olla aina sekä hivelevää että hauskaa.
Ilmoita asiaton viesti