Naamiot on riisuttu, myös Suomessa

Vuosi 2022 oli Suomen sotienjälkeisen historian vaarallisin vuosi. Sen seuraukset tulevat jo lähivuosina nähtäville ja koettaviksi.

Naamiot, jotka oli piilotettu jatkosodan jälkeisen asekätkennän kanssa yhteisiin kätköihin, otettiin vähitellen vuosikymmenien saatossa esille. Niitä ei enää 1990-luvun alusta piiloteltu. Ja viime vuonna naamiot riisuttiin.

Mitä naamioiden takana on? Ei muuta kuin 1930-luvun äärioikeistolaisuuden, militarismin ja sisäinen kurin paluu. Noita epädemokraattisia ja vaarallisia hankkeita ajavat presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin, armeijan kenraalit ja Suojelupoliisi.

1930-luvulla toimittiin 1918 luokkasodan jälkeisen liittolaisuusmallin mukaan hankkiutumalla poliittisesti, kulttuurisesti ja armeijan kokoamisessa Saksan kumppaniksi. Eikä kyse ollut silloin keisarillisesta vaan natsi-Saksasta.

Nykyinen liittolainen ei voi olla kastroitu Saksa. Se on Yhdysvallat ja sotilasliitto Nato.

Vaikka Yhdysvallat on nykyisin sisäisesti arvaamaton, on maan ulkopolitiikka ja armeija perinteisesti imperialismia toteuttaessaan yhtenäinen. Ja vaikka Nato on laajentuessaan eripurainen, on se edelleen riittävän vahva käynnistämään Yhdysvaltain rinnalla uusia sotia.

Kävi Suomen Natohakemukselle ja Ukrainalle miten tahansa, Suomen johtajat ovat kahlinneet suomalaiset alttiiksi pelolle ja sodan vaaralle.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu