Naamiot on riisuttu, myös Suomessa
Vuosi 2022 oli Suomen sotienjälkeisen historian vaarallisin vuosi. Sen seuraukset tulevat jo lähivuosina nähtäville ja koettaviksi.
Naamiot, jotka oli piilotettu jatkosodan jälkeisen asekätkennän kanssa yhteisiin kätköihin, otettiin vähitellen vuosikymmenien saatossa esille. Niitä ei enää 1990-luvun alusta piiloteltu. Ja viime vuonna naamiot riisuttiin.
Mitä naamioiden takana on? Ei muuta kuin 1930-luvun äärioikeistolaisuuden, militarismin ja sisäinen kurin paluu. Noita epädemokraattisia ja vaarallisia hankkeita ajavat presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin, armeijan kenraalit ja Suojelupoliisi.
1930-luvulla toimittiin 1918 luokkasodan jälkeisen liittolaisuusmallin mukaan hankkiutumalla poliittisesti, kulttuurisesti ja armeijan kokoamisessa Saksan kumppaniksi. Eikä kyse ollut silloin keisarillisesta vaan natsi-Saksasta.
Nykyinen liittolainen ei voi olla kastroitu Saksa. Se on Yhdysvallat ja sotilasliitto Nato.
Vaikka Yhdysvallat on nykyisin sisäisesti arvaamaton, on maan ulkopolitiikka ja armeija perinteisesti imperialismia toteuttaessaan yhtenäinen. Ja vaikka Nato on laajentuessaan eripurainen, on se edelleen riittävän vahva käynnistämään Yhdysvaltain rinnalla uusia sotia.
Kävi Suomen Natohakemukselle ja Ukrainalle miten tahansa, Suomen johtajat ovat kahlinneet suomalaiset alttiiksi pelolle ja sodan vaaralle.
Tuo Lintusen mainitsema sodan vaara ja siihen liittyvät pelot tulee Venäjältä, kuten ennenkin ja mitä tulee kahleihin, joihin NL oli meidät sitoneet, niin niistä, joista oma ikäluokkani -49 syntyneet saivat ”nauttia” vuosikymmeniä niistä irtaudettiin liittymällä EU:n ja lähitulevaisuudessa Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Lintusessa ammatinvalinnassa on menetetty hyvä politrukki, puhuessa ja huitoessa puuttuu vain nagant kädestä.
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen voisi edes joskus lukea historiaa, se kun oli NL eikä Suomi, joka hankkiutui Saksan kumppaniksi. Mutta kunnon kommunistin on mahdoton uskoa Stalinin ja Hitlerin liittoon, se kun on kapitalistien propagandaa …
Ilmoita asiaton viesti
Lintunenkin jos naamiotaan raottaisi niin hakaristikin voisi otsalta pilkistää…
Ilmoita asiaton viesti
Onpa aika paksua…
Ilmoita asiaton viesti
Ei, vaan puhdasta faktaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun katsoo, ketkä ovat Lintusen kirjoitusta peukuttaneet, niin huomaa että äärivasemmisto ja äärioikeisto ovat löytäneet toisensa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä erottaa suomalaisen kommunistin kansallissosialistista? Molemmathan kannattavat diktatuuria, mutta nationalismin sijaan suomalainen kommunisti on myös slavofiili.
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen on oikeassa siinä, että äänen sävy julkisissa kannanotoissa samoin kuin viestinnän suoruus on muuttunut sitten YYA-kauden. Siinä mielessä ne naamiot (pellen naamiot) on riisuttu ja nyt katsotaan taas maailmaa ilman filttereitä sellaisena kuin se on. Totuuden saa myös ilmaista kiertelemättä jopa Venäjästä sellaisena kuin se on.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaa ehkä katsoa peiliin, kun kokee Sanna Marinin ja Sauli Niinistön äärioikeistolaisena.
Olet selkeästi samassa veneessä häiriintyneen hourupäisen historiaa vääristelevän Venäjän johdon kanssa. Siitä veneestä näyttäisi olevan tappi irti.
Ilmoita asiaton viesti
Pohdiskeltuani kommunisti Lintusen kirjoitusta ja sen kommentointia, arvostelut näyttävät lähtevän siltä pohjalta, että Lintunen on vapaa ajattelemaan. Niin ei taida olla: Lintunen on syvästi uskovainen, dogmaatikolta vaikuttava, ei uskalla ajatella, ettei vain poikkeaisi hartaasta uskostaan. Uskonnon oppi-isä Karl Marx ei ollut tiedemies, vaan spekulatiivisen filosofian viimeinen jättiläinen. Hirmuiset ihmismäärät alkoivat uskoa häneen ja proletariaatin nousuun, jopa proletariaatin diktatuuriin. Lenin vaati jopa lisää terroria, lisää summittaista hirttämistä. Stalin tapatti miljoonittain venäläisiä. Kyse ei kuitenkaan ollut proletariaatin diktatuurista, vaan Stalinin ja jossain määrin kommunistieliitin (suuri määrä eliittiin kuuluviakin jauhautui uuden uskon myllyissä) diktatuurista, pahimmillaan mielettömyyden ja joukkopsykoosin diktatuurista, missä ihmisen alhaisimmat vaistot ja mielihalut saivat hurjina riehua.
Ilmoita asiaton viesti
Jos nyt jättäisit Kal Marxin pois tuosta kuviosta, sillä Leninismi ja stalinismi ovat pelkkää hourailua, niin peukutan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä nykyinen Venäjän pelko on median aikaansaamaa verrattuna Neuvostoliiton aikaiseen vaiettuun pelkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se on ihan Venäjän itsensä aikaansaamaa. Media on vain viestintuoja. Wanha neuvo on: ”Don´t shoot the messenger!”
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto olisi aikanaan voinut miehittää Suomen ilman että muu maailmaa olisi puuttunut nyt on asiat toisin.
Silloinen pelko oli asiallista nyt lähinnä kuviteltua.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen Suomen Nato-jäsenyyshakemusta ja sen mukanaan tuomia faktisia turvatakuita tilanne Suomen turvallisuuden kannalta ei missään nimessä ollut parempi kuin Neuvostoliiton aikana.
Tokihan ulkomaailma on ”puuttunut” Ukrainaankin tapahtuvaan hyökkäykseen, mutta en tiedä kokisivatko suomalaiset kohtalonsa samanlaisena niin turvallisena pelkästään siksi, että Suomelle lähetettäisiin aseita pulustautumiseksi.
Neuvostoliitto oli miehittänyt koko Itä-Euroopan ja sen voimankäyttö YYA-aikana Itä-Euroopassa kohdistui vain potentiaalisten kapinoiden laannuttamiseksi (esim. Unkari ja Tsekkoslovakia). Ainut maa, johon se oman ”legitiimin” valtapiirinsä ulkopuolelta hyökkäsi, oli Afganistan, jota sentään ei voi rinnastaa Suomeen. Ukrainan kyllä voi, joten se, mitä Ukrainalle tapahtui, olisi vaihtoehtoisesti voinut tapahtua myös Suomelle, jos Putin olisi sattunut valitsemaan toisin.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä silloin Unkarin ja Tsekkoslovakian kohtaloa pelättiin kuuluimmehan Neuvostoliiton etupiiriin.
Nyt Venäjä katsoi puolueettoman Ukrainan kuuluvan etupiiriinsä.
Ilmoita asiaton viesti
On ollut viitteitä siitä, että NL olisi vienyt suunnitelmansa Suomessa loppuun 1970-luvun lopulla, mutta Afganistanin tilanne vei silloin huomion ja voimavarat.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ulkopoliittinen johto ja median Natolobbarit tilasivat vuoden 2021 joulukuussa ja vuoden 2022 tammikuussa Taloustutkimukselta ja Kantarilta mielipidekyselyt suomalaisten suhtautumisesta sotilasliitto Natoon.
Tammikuussa 2022 muutettiin radikaalisti myös mielipidekyselyjen perustaa siirtymällä Naton kohdalla nettikyselyyn.
Kyselyjen sanamuoto oli johdatteleva, ikäsyrjivä ja rajattu nettiyhteyksien käyttäjiin. Valittu vastaajien lukumäärä oli noin 1 100 – 1 300.
Mielipidekyselyihin perustuva Natohanke on Suomen sotienjälkeisen ajan epädemokraattisin valtiosopimukseen tähtäävä hanke.
Jos Suomen Natohakemusta ei ratifioida Unkarin ja Turkin parlamenteissa, on Suomi pahemmassa kuin pulassa. Vastuullisia ovat kaikki Natohanketta ajaneet ulkopoliittisessa johdossa ja hallituksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Mitään muutahan ei NATO-kantojen mielipidekyselyjen tulosten muuttumiseksi vuonna 2022 tapahtunutkaan kuin siirtyminen nettikyselyyn. Niinpä.
Kyllä ne näyttävät samat naamiot joidenkin kasvoilla yhä pysyvän vaikka maailma ympärillä muuttuisi. Vieläkään en ymmärrä mikä saa kotikommunistin kannattamaan härskiä rosvokapitalismia.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietenkään pidä paikkaansa, että kannattaisin kapitalismia sen missään muodossa.
Mitä tulee Ukrainan sotaan, vastakkain ovat Moskovan ja Kiovan kapitalistit. Tuo vastakkainolo on muuntunut vuoden 2021 syksyllä imperialististen blokkien väliseksi yhteenotoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ukrainan sodassa ovat vastakkain laajentumishaluinen roistovaltio Venäjä ja itsenäisyyttään ja laillista aluettaan puolustava Eurooppaan suuntautuva Ukraina.
Ilmoita asiaton viesti
Höpöhöpö. Ei Suomi missään pulassa ole kun USA, Britannia ja Ranska ovat taanneet Suomelle turvatakuut NATO-prosessin ajaksi. NATO-hanke tapahtui poikkeuksellisen demokraattisesti ja perusteellisesti. Ilman sitä olisi Suomi pahemmassa kuin pulassa, koska ilman sitä olisimme edelleen imperialistisen terroristi- ja hylkiövaltion Venäjän vaikutuspiirissä.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikenlaiset ”Lintuset” on lähinnä vitsi…
Ilmoita asiaton viesti
”Jos Suomen Natohakemusta ei ratifioida Unkarin ja Turkin parlamenteissa, on Suomi pahemmassa kuin pulassa.”
Kuka meitä siinä tapauksessa uhkaa ja miksi?
(Toki panen ilolla merkille, että olet kääntynyt Nato-jäsenyyden kannattajaksi ja toivot kyseisten maiden ratifioivan Suomen jäsenyyden.)
Ilmoita asiaton viesti