Olen päässyt pannasta

Voin taas kirjoittaa blogissani ja murtaa valtamedian yksipuolisen uutisoinnin muuria. Nykyinen uutisten sekä television ja radion ajankohtaisten keskusteluohjelmien yksipuolisuus lähentelee ja kansalaisten paimentamista propagandan keinoin.

Suomessa käytävän keskustelun kaksi ykkösasiaa ovat juuri nyt työtaistelut ja maamme mahdollinen sotilasliitto Naton jäsenyyshakemus.

TEHYn ja SuPerin julistama 20.4. lakonlaajennus on peruuntunut. Työtaistelu kuitenkin jatkuu tänään alkaneella ylityö- ja vuoronvaihtokiellolla. Se koskee kaikkia sairaanhoitopiirejä ja koko kunta-alaa.

Ammattiliitot ovat myös aloittaneet joukkoirtisanoutumisten valmistelun. Se on kova, mutta välttämätön työtaistelukeino, sillä Marinin hallitus ja kuntatyönantajat ovat liittoutuneet yhdessä ammattiliittoja ja hoitajia vastaan.

Valtamedia on suhtautunut hyvin nuivasti käynnissä olleisiin lakkoihin ja nyt jatkuviin työtaisteluihin. Terveydenhoito on kaikkien meidän asia, mutta hoitajien palkankorotuksiin ei ole rahaa? Asevarusteluun, hävittäjähankintoihin, Nato-yhteensopivuuteen ja sotavalmisteluihin rahaa kuitenkin sysätään kymmeniä miljardeja.

Nato-lobbarit ovat valtamedian erityisessä suojelussa. Esimerkiksi Yle on yksipuolisuudessaan ylittänyt kaikki journalismin hyvät tavat. Nyt kun tutkimuslaitokset, räikeimpinä Taloustutkimus ja Kantar, ovat saaneet ”kyselyillään” keinoteltua kansalaisten enemmistön Naton kannalle, on muutama sotilasliittoon kriittisesti suhtautuva päästetty vaarattomana julkisuuteen.

On uskomatonta, että Ylen lähetyksiin kutsutut lobbarit ilkeävät nyt ihmetellä ääneen, miksi Naton ”vastustajat ovat hiljaa tai eivät halua osallistua keskusteluun”.

Toukokuun 1. Vappuna nähdään vappumarsseilla ja työväen kokoontumisissa laajaa Naton vastustusta. Ja toukokuun aikana on suurimmissa kaupungeissa luvassa sotilasliiton vastaisia mielenosoituksia. Valtamedia ei niistä tietenkään kerro, mutta ihmiset kyllä näkevät mobilisaatiot.

+3
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu