Onko Eurooppa pian tulessa?

Yhdysvaltojen presidentti Biden on antanut virkaantulonsa jälkeen kaksi julkisuuteen kerrottua pommituskäskyä. Ne on tehty Syyriassa ja Irakissa. Lisäksi ”rauhanpresidentti” on uhkaillut Venäjää, sanonut virkaveljeään Putinia tappajaksi ja uhannut kaikkia Itämeren kaasuputken rahoittajia ja rakentajia veret seisauttavilla talouspakotteilla.

Suomen ulkopoliittinen johto on siirtänyt maamme kompuroivan, kaatuilevan ja möläyttelevän Bidenin kumppaniksi rauhassa ja sodassa. Rauhaa ei ole näköpiirissä ja Yhdysvaltojen hallinnon mukaan ”Nato palaa Eurooppaan”. Se merkitsee Euroopalle tulella leikkimistä.

Leikki vaatii lisää sotaharjoituksia. TKS-lehdessä (26.3.2021) julkaistaan  kirjoittamani aiheeseen liittyvä pakina. Olkaa hyvä.

Läheltä piti – sotaharjoituksissa sattunutta

Työkansan Sanomat on uutisoinut säännöllisesti Suomen kiihtyvästä asevarustelusta, sotaharjoituksista ja maamme antamisesta ulkomaisten sotajoukkojen harjoitusalueeksi. Myös puolueemme Ktp on kannanotoissaan puuttunut nykyiseen vaaralliseen kehitykseen.

Valitettavasti näyttää siltä, että olemme jäämässä yksin sodanvastaisessa ja rauhan puolustamisen elintärkeässä työssä. Ainakaan eduskunnan vasemmistopuolueita tuo työ ei kiinnosta. Eduskunnan komiteassakin juuri päätettiin vaatia yksimielisesti mm. lisää suomalaisia sotilaita Afrikkaan.

Marinin ”vasemmistohallituskaan” ei ole kunnostautunut rauhanasioissa. Ollaan ostamassa hävittäjiä, ohjuksia ja sotalaivoja. Sotaharjoituksetkin jatkuvat yhdessä Yhdysvaltojen ja Naton kanssa. Eikä kotimaisten joukkojenkaan aseiden anneta ruostua.

Amerikkalaiset sotilasjoukot, hävittäjät ja pommi- ja tankkauskoneet ovat Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa jokapäiväistä nähtävää ja kuultavaa. Kenellekään asioita seuraavalle ei ole jäänyt epäselväksi, että vuosia jatkuneiden sotaharjoitusten kohde on Venäjä.

Äskettäin Lapissa ja Pirkanmaa-Kainuun alueella pidetyssä ilmasotaharjoituksessa sattui vakava läheltä piti tilanne. Amerikkalaisen tankkauskoneen suuri letku irtosi Kihniön yläpuolella ja putosi alas jonnekin metsään. Onneksi letku ei rojahtanut maahan kunnan keskustassa. Olisi tullut rumaa jälkeä.

Toinen läheltä piti tilanne, sekin nyt maaliskuussa, sattui Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Armeijan sotapoliisit harjoittelivat siellä ”terrorismin torjuntaa” ja erehtyivät kartalta väärälle ovelle. Ei ole tietoa oliko kartta amerikkalaisten tekemä.

Väärän oven takana sattui olemaan kaksi viatonta kansalaista. Toista tönittiin aseella, toinen kammettiin lattialle. Mitä olisikaan tapahtunut, jos kansalaiset olisivat ryhtyneet vastarintaan, ottaneet sotapoliisien aseet ja paenneet hädissään matkustajatiloihin. Olisivatko aseman omat turvamiehet ampuneet nämä onnettomat?

Sotaharjoituksissa voisi tapahtua vieläkin vakavampaa. Nykyäänhän on jo tavallista, että rynnäkköpanssarit ja aseistetut joukot pyörivät ihmisten seassa, jopa koulujen ja päiväkotien ympärillä.

Pian saattaa myös koittaa aika, että sotapoliisit koputtavat kotioville. Hallituksen suunnitelmissa kun on ulkonaliikkumiskielto. Jos kielto toteutuu, sen valvontaan ei riitä poliiseja. Armeijalle ja sotapoliisille lähtee silloin virka-apupyyntö.

+7
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu