Porvarit ovat nyt kallella kypärin

Yhdysvaltain tapahtumat ovat porvareille ja porvarimedialle kypärän kallistelun ja tuhkan ripottelun paikka. Pitkin 7.1. päivää on kipuilun ohella selitelty kahden valtapuolueen ja pääomakeskittymän valtataistelua populismilla. Naurettava väite kun muistetaan, että valtataistelu on ollut pitkäaikaista ja maan kansalaisia säälimättä jakavaa.

Tänään on monelta taholta kuultu taivastelua ja puolustettu ”maailman vanhinta demokratiaa”. Suomessa jopa vasemmistopuolueiden johtoa on osallistunut hurskasteluun. Tuo ”demokratia” on tuhonnut armotta intiaanit, orjuuttanut mustan väestönosan ja tapattanut omia presidenttejä ja ministereitä.

Yhdysvalloissa demokratia on rahavallan demokratiaa. Se on johtanut tilanteeseen, missä  todellisuudessa vain kahdella puolueella on mahdollisuuksia menestyä kongressin ja presidentin vaaleissa. Siinä ”demokratiassa” presidentin virka on tärkein, sillä viran mukanaan tuoma valta on maailman merkittävin.

Presidenttien Obama ja Trump virkakausilla tuota yksinvaltaa on entisestään lisätty mm. antamalla presidentille oikeudet julistaa sota. Trump ei valtaa käyttänyt ja hän onkin Yhdysvaltojen ainut presidentti toisen maailmansodan jälkeen, joka ei aloittanut uutta sotaa. Sota- ja aseteollisuuspuolue ei siitä tietenkään tykännyt.

Katsoin iltapäivällä mielenkiinnolla Ylen erikoislähetystä Yhdysvaltojen tapahtumista. Asiantuntijoiksi oli haalittu Upin Maria Annala ja Ylen oma toimittaja Iida Tikka. Kunnon porvareina he tietenkin kauhistelivat mielenosoittajien tempausta ja syyttivät poliisia armeijaa lepsuista otteista. Neljä ammuttua kun ei ollut vielä tarpeeksi.

Annala ja Tikka ovat niitä porvareita joille kaksinaismoralismi ja kaksoisstandartit ovat kaiken perusta ja tuttua puuhaa.

Tikka oli Venezuelassa kiihottamassa oikeiston vallankaappausyritystä ja  jakamassa presidentti Maduron syrjäyttämistä vaativia lentolehtisiä. Yrittipä jopa Caracasin keskustassa tunkeutua mielenosoittajien mukana Maduroa tukevan armeijan varuskuntaan.

Annala on puolestaan lausunnoissaan tukenut Ukrainan oikeiston 2014  tammikuun vallankaappausta  ja parlamentin valtausta. Nyt tukea on riittänyt vallankaappausyritykselle Valko-Venäjällä ja vaaleilla valitun presidentti Lukashenkan syrjäyttämiselle.

Ps. Muistan vielä oikein hyvin, kun porvarit olivat 1993 riemuissaan Venäjän parlamentin pommittamisesta. Käskyn antoi kaksi vuotta aikaisemmin vallan kaapannut Boris Jeltsin.

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu