Ratkaisevatko Venäjä ja Turkki Suomen kohtalon

Suomen Nato-jäsenyyshakemus on jäissä Unkarin lisäksi Turkissa. Eikä jää näytä kovin helposti sulavan. Syykin on selvä: molemmat Nato-maat ovat lähentyneet oman etunsa takia Venäjää.

Unkari ei ole suostunut katkaisemaan Venäjän öljyn ja maakaasun tuontia. Päätökset eivät tietenkään miellytä EU:n eliittiä ja Naton kenraaleita Brysselissä. Paprikat on kuitenkin kasvatettava. Von der Leuen ja Stoltenberg eivät sitä tee.

Turkki haluaa olla monessa mukana. Maa patoaa rajojensa sisällä miljoonia Yhdysvaltojen ja sen Nato-liittolaisten sotien pakolaisia. Turkki tekee palveluksen EU:lle, joka maksaa siitä vuosittain miljardeja euroja Istanbulin kassaan.

Ukrainan sodassa Turkki toimii välittäjänä. Se on yksi Ukrainan viljanvientisopimuksen arkkitehdeistä. Nyt vain Kiova usutettiin brittien toimesta pommittamaan juuri niitä Venäjän sota- ja siviililaivoja, jotka valvoivat ja turvasivat viljankuljetuksia. Ne ovat nyt keskeytyksissä.

Madridissa juhannuksen aikana allekirjoitettu Suomeakin koskeva yhteisymmärrysasiakirja on jo pölyttymässä. Kuukausiin ei ole tapahtunut mitään uutta. Turkin hallinto on saanut Natosta niskalenkin. Toinen käsi on samaan aikaan Venäjän kainalossa.

Siltä varalta, että Suomen Nato-jäsenyys jää vain oikeistopolitiikan käenpoikaseksi, on poliittisen eliitin ja kenraalien varasuunnitelma jo tehty. Suomella on Yhdysvaltojen, Britannian ja Saksan kanssa erilliset sotilaalliset sopimukset. Lisäksi on vielä Naton kanssa tehty isäntämaasopimus.

Jos Venäjällä ja Turkilla on Suomen Nato-jäsenyyden torjuva keskinäinen sopimus, voidaan sanoa, että Venäjä ja Turkki ratkaisevat Suomen kohtalon. Eikä se tule olemaan muu kuin siirtomaan kohtalo.

 

 

 

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu