Riippumaton ja epäpoliittinen porvarimedia?

Elokuun viimeinen viikonloppu on ollut monien mielenosoitusten aikaa. Suurimmat niistä järjestettiin Berliinissä Saksassa ja Minskissä Valko-Venäjällä.

Meillä markkinoidaan riippumatonta ja epäpoliittista porvarimediaa, joka kertoo mielenosoituksista puolueettomasti.

Mutta miten on?

Suomessa on kolme suurta mediataloa, eduskunnan Yle, Erkkojen Sanomat, Herlinien ja Reenpäiden Alma Media. Ne päättävät poliittisesta vaikuttamisesta ja uutisten linjasta. Omistajien tahtoa noudattavat toimittajat ovat palkkarenkejä ja tekevät linjaan sopivia ja myyviä uutisia.

Kaksi esimerkkiä.

Berliinissä kymmenettuhannet ihmiset osoittivat mieltä Saksan hallintoa ja sen asettamia rajoituksia vastaan. Otsikko: Poliisi joutui suojelemaan hallintorakennuksia mellakoivilta provokaattoreilta.

Minskissä kymmenettuhannet ihmiset osoittivat mieltä Valko-Venäjän hallintoa ja sen asettamia rajoituksia vastaan. Otsikko: Poliisi käytti brutaalia väkivaltaa hallintorakennuksia kukittavia ihmisiä vastaan.

Porvarimedia on aina valinnut puolensa. Tästäkin kaksi esimerkkiä.

1973 Chilen sotilasvallankaappauksessa se asettui tukemaan fasistikenraali Pinochetia. Fasistihallitus oli vallassa 18 vuotta.

Porvarimedia tuki 2003 Yhdysvaltojen valheellisilla syillä aloittamaa Irakin miehityssotaa. Sota on kestänyt jo 17 vuotta.

Ps Kirjoitukseni on luettavissa kokonaan 4.9.2020 Työkansan Sanomissa.

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu