Samanmielisten on vaikea olla erimielisiä

Eduskunnassa istuvilla puolueilla on samanmielisten politiikassa suuria vaikeuksia erottua toisistaan. Se nähtiin viimeksi viikonlopulla, kun kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto pitivät puoluekokouksensa.

Puolueiden viikonlopun ”irtiotot” ovat tässä: kokoomus haluaa nuuskan myynnin sallimista, vasemmistoliitto huumeiden vapauttamista, keskusta jotakin, mistä ei saa selvää.

Samanmielisyys on sitä, että kokoomus kannatti Marinin viiden puolueen hallituksen miljardien eurojen koronatukia suuryrityksille, hallitus puolestaan kannatti kokoomuksen pitkäaikaista Nato-hanketta.

Mitä ajassamme on tapahtunut?

Kaikki eduskuntapuolueet ovat oikeistolaistuneet, hallitus on porvaripolitiikan säntillinen toteuttaja, kenraalit ovat saaneet enemmän aseita kuin on varastotilaa, sotilasliitto Naton jäsenyyshakemuksen junailu muistuttaa eteläamerikkalaista vallankaappausta.

Suomella on nyt edessään valtavia taloudellisia ja turvallisuusongelmia. Mistä ne johtuvat?

”Mallioppilas” toteutti ensimmäisten joukossa Yhdysvaltojen, Britannian ja EU:n määräämät Venäjän vastaiset talouspakotteet. Edessä on nyt jätti-inflaatio ja talouskasvu hyytyy ensi vuonna miinukselle. Ihmisten toimeentulon vaikeutumiselle ja hädälle eivät kuitenkaan pienen poliittisen eliittiryhmän korvat herkisty. Lisää vain nuuskaa, huumeita ja ”eritystalousalueita” pontikankeitto-oikeuksilla!

Suomen 1939–1944 käymien sotien jälkeinen aika on ollut turvallisuuspolitiikan katsannossa vakaata ja rauhallista aikaa. Nyt se on tuhottuNato-hankkeella ja sotilasliiton jäsenyyshakemuksella, toivottavasti ei kuitenkaan lopullisesti. Pieni joukko johdatteli eduskunnankin ansaan, josta se ei pääsee eroon ennen ensi kevään eduskuntavaaleja, jos silloinkaan.

Mitä nykyisen tilanteen korjaamiseksi pitäisi tehdä?

Minusta pääministeri Marinin hallituksineen on erottava: syy, piittaamattomuus Suomen kansan hyvinvoinnista. Myös presidentti Niinistön on erottava: syy, piittaamattomuus Suomen kansan turvallisuudesta.

+2
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu