Samanmielisten on vaikea olla erimielisiä
Eduskunnassa istuvilla puolueilla on samanmielisten politiikassa suuria vaikeuksia erottua toisistaan. Se nähtiin viimeksi viikonlopulla, kun kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto pitivät puoluekokouksensa.
Puolueiden viikonlopun ”irtiotot” ovat tässä: kokoomus haluaa nuuskan myynnin sallimista, vasemmistoliitto huumeiden vapauttamista, keskusta jotakin, mistä ei saa selvää.
Samanmielisyys on sitä, että kokoomus kannatti Marinin viiden puolueen hallituksen miljardien eurojen koronatukia suuryrityksille, hallitus puolestaan kannatti kokoomuksen pitkäaikaista Nato-hanketta.
Mitä ajassamme on tapahtunut?
Kaikki eduskuntapuolueet ovat oikeistolaistuneet, hallitus on porvaripolitiikan säntillinen toteuttaja, kenraalit ovat saaneet enemmän aseita kuin on varastotilaa, sotilasliitto Naton jäsenyyshakemuksen junailu muistuttaa eteläamerikkalaista vallankaappausta.
Suomella on nyt edessään valtavia taloudellisia ja turvallisuusongelmia. Mistä ne johtuvat?
”Mallioppilas” toteutti ensimmäisten joukossa Yhdysvaltojen, Britannian ja EU:n määräämät Venäjän vastaiset talouspakotteet. Edessä on nyt jätti-inflaatio ja talouskasvu hyytyy ensi vuonna miinukselle. Ihmisten toimeentulon vaikeutumiselle ja hädälle eivät kuitenkaan pienen poliittisen eliittiryhmän korvat herkisty. Lisää vain nuuskaa, huumeita ja ”eritystalousalueita” pontikankeitto-oikeuksilla!
Suomen 1939–1944 käymien sotien jälkeinen aika on ollut turvallisuuspolitiikan katsannossa vakaata ja rauhallista aikaa. Nyt se on tuhottuNato-hankkeella ja sotilasliiton jäsenyyshakemuksella, toivottavasti ei kuitenkaan lopullisesti. Pieni joukko johdatteli eduskunnankin ansaan, josta se ei pääsee eroon ennen ensi kevään eduskuntavaaleja, jos silloinkaan.
Mitä nykyisen tilanteen korjaamiseksi pitäisi tehdä?
Minusta pääministeri Marinin hallituksineen on erottava: syy, piittaamattomuus Suomen kansan hyvinvoinnista. Myös presidentti Niinistön on erottava: syy, piittaamattomuus Suomen kansan turvallisuudesta.
Otsikko blogissa on tautologian huippu.
Ilmoita asiaton viesti
Miten sinä tuon muotoilisit. Tautologiaa vähän, mutta iskevä otsikko. Sisältökin on kerrassaan mainio.
Ilmoita asiaton viesti
En kritisoinut otsikkoa, vaan totesin vain tautologian, joka tässä tapauksessa on tehokeino.
Oletko sisällöstä samaa mieltä esimerkiksi sen kanssa, että 80% kansansuosiota nauttivan presidentin pitäisi erota?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä oli puhe ensisijaisesti kirjoittamisesta eli otsikosta ja siihen liittyvän tekstin käsittelystä. Asiasisältö on eri juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Se Eduskunnan ”ansaan johdatellut pieni joukko” on todellakin pieni eli lähinnä presidentti Putin.
X
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Helmikuussa itänaapurin isäntä oppi suurpolitiikasta lisää: se, joka aloittaa sodan, harvemmin sitä lopettaa ja sodan seuraukset ovat useimmiten hämärän peitossa. Se on sitten eri asia menikö oppi mitenkään perille.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä ollenkaan blogistin vaatimusta.
Meillä on maailman paras hallitus, maailman paras ja kaunein pääministeri ja paras talous + työllisyys koskaan.
Ainoa mikä nyt on, niin ympäristöministeri tulisi vaihtaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Mitä ajassamme on tapahtunut?
Kaikki eduskuntapuolueet ovat oikeistolaistuneet, …”
Aiheellinen toteamus, Lintunen: Kommunistiset puolueet eivät ole eduskunnassa vaan marginaalissa, eikä Kommunistinen työväenpuolue enää edes puoluerekisterissä.
Ilmoita asiaton viesti
Presidentti Niinistö varoitti 13.6. tv-haastattelussa hallitusta ensi syksyn talousongelmista ja vähävaraisten joutumisesta ”jyrän alle”.
Toisaalta Niinistö piti edelleen kiinni Nato-jäsenyyshakemuksesta, mutta ei uskalla sanoa ääneen ajaneensa itseään, hallitusta ja eduskuntaa julkisuusansaan.
Asiantuntijoiden arvio on, että hakemuksen käsittelyn aloittamiseen menee vähintään vuosi.
Pitäisi jo tunnustaa. että Nato-vyörytys on epäonnistunut. Sotilasliittoon ei mennä oven saranapuolelta
Ilmoita asiaton viesti