Sotaliitto Naton kannatus on kuin karkaava vappupallo

Suomen Nato-sopeutus aloitettiin 30 vuotta sitten, heti Neuvostoliiton hajottamisen jälkeen. Ensimmäinen Nato-harjoitus tapahtui Itämerellä pelastusharjoituksen kulissin takana. Sen jälkeen on edetty askel askeleelta Yhdysvaltojen ja Naton kanssa yhteisiin sotaharjoituksiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Soraharjoitusten ohella on solmittu Yhdysvaltojen ja Naton kanssa monia Suomea velvoittavia sopimuksia, salaa ja julkisesti. Niiden perusteella on viety suomalaisia sotilaita Yhdysvaltojen ja Naton hyökkäyssotien avustajiksi.  Mainitaan tässä vain Afganistan, Irak ja Syyria.

Kuluneen 30 vuoden sopeutuksen määränpää on Suomen Nato-hakemus. Vaikka siitä ei ole vielä päätetty, Suomea ollaan jo viemässä Baltian maiden tukijoukkoihin ja ilmavalvonnan osaksi. Venäjän viholliseksi pyrky ei näin rajoitu vain Suomen itärajalle.

Kamalaa menoa sanoisi presidentti Paasikivi. Ja presidentti Kekkonen hurjistuisi, kun viholliset haetaan läheltä ja ystävät kaukaa.

Miten kansalaisten enemmistö on nyt saatu Naton kannattajaksi? Se kun on pitkässä juoksussa kuin karkaava vappupallo.

Yksi syy on tietenkin Ukrainan kaksi kuukautta jatkunut sota, joka on yksipuolisella propagandalla ja aselähetyksillä saatu Suomen etäsodaksi – ”meidän” sodaksi ”niitä” vastaan.

Toinen syy mielipidemuokkaus. Kuinka moni tietää, että muutamat pienet 1 000–1400 vastaajalle esitetyt kyselyt Natosta on tehty uudella, vastaajia valikoivalla tavalla. Nettipaneelissa vain nettiyhteyden omistavat voivat vastata ja tulosta painotetaan vielä puoluekannatuksella. Tästä syystä kokoomuksen kannattajilla ja kokoomuksella on enemmän ääntä kuin muilla.

Porvarimedia on tietysti hiljaa tästä mielipidemuokkauksesta ja julkaisee Taloustutkimuksen ja Kantar TNS:n kyselyt ilman pienintäkään kritiikkiä. Ja niin on tarkoituskin, sillä kokoomuksen, muun oikeiston, kenraalien ja median halu Natoon on yhteinen.

Sitä tässä vain ihmettelen, että Suomen ulkopoliittinen johto on tehnyt päätöksensä pienien ja manipuloitujen mielipidekyselyjen perusteella?

+3
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu