Suut käyvät ja kädet harovat tyhjää

Suomen ja Ruotsin hanke ”käsi kädessä, hand i hand” -Natoon on kokemassa suunnitelmien vastaisen lopun. Kassakaappisopimukset voidaan nyt unohtaa, sillä Turkki ja Unkari ovat aloittamassa parlamenteissaan vain Suomen Nato -hakemuksen käsittelyn.

Tämä merkitsee sitä, että kahden pohjoisen maan samanaikainen Nato -hakemusten ratifiointi ei ole mahdollista.

Vaikka näin on, Nato-lobbarit jatkavat samaan malliin kuin aiemmin, suut käyvät ja kädet harovat tyhjää. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika  ”marsalkka” Aaltola, on tästä käypä esimerkki.

Aaltolan mielestä Suomi on vasta nyt suuressa vaarassa. On syntynyt ammottava turvallisuusaukko, kun Ruotsi ei kulje sotilasliitto Natoon yhdessä Suomen kanssa.

Aaltolan mukaan Venäjän länsiraja kulkee Mustalta mereltä Itämerelle ja Suomi-Ruotsin Nato-muuriin repeää Kalingradista käsin Venäjän mentävä aukko. Miten siis eristää Kalingrad, jos Ruotsi ei ole Natossa?

Nato-prosesseista ja ratifioinneista riippumatta rauhanrakentajat ja sodanvastustajat joutuvat jatkossa aloittamaan Naton sotilaskolonnien, tukikohtien rakentamisen ja ydinaseiden tuonnin vastustamisen.

Hyvää oppia on saatavissa Saksan ja Britannian Natoa ja sotaa vastustavien aktivistien kokemuksesta ja työstä.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu