Taantuma tulee – oletko valmis!

Vuonna 2008 Yhdysvalloista alkunsa saanut finanssikriisi levisi puolessa vuodessa lähes kaikkialle maailmassa. Näin tapahtui, sillä kapitalismi on nykyisellään globaalia kapitalismia. Mitä tiiviimmin valtio on sidottu tähän järjestelmään, sitä vaikeampi sen on torjua talouteensa kohdistuvia iskuja.

Ex-valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ja porvarimedian väite oli 2008 syksyllä, että finanssikriisi ei vaikuta EU:ssa, eikä varsinkaan Suomessa. Toisin kävi. Nyt on käynyt myös selväksi, että EU-Suomi ei ole vieläkään selvinnyt kymmenen vuoden takaisesta talouskriisistä ja taantumasta.

Tilanne on työtätekevien kannalta vakava,  koska uusi talouden taantuma iskee ensi vuonna. Muuttuuko se lamaksi aikaisempaan tapaan, jää nähtäväksi

Kirjoitin blogissani (6.2.2019) ”Talouskasvu hyytyy ensi vuonna nollaan – suuret irtisanomiset alkoivat.” Tuo ei ollut ennustus vaan tietoon perustuva arvio.

Porvariekonomistit yrittävät parhaillaan tyynnytellä kansalaisia ja silotella talouslukuja. Ei se auta – palaamme vuoden 2008 jälkeisen ajan ruoskatalouteen ja työttömyyden kasvuun.

 

 

 

 

+1
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu