Tänään 9. toukokuuta juhlitaan Voitonpäivää
Toisen maailmansodan aikaiset liittoutuneet maat juhlivat joka vuosi voittoa natsi-Saksasta. Länsi juhlii päivää ennen historiallisesti perinteistä 9. toukokuuta. Juhlimisen päivämäärällä ei ole enää suurta merkitystä. Tärkeintä on muistaa ja juhlia.
Suurin kunnia fasismin ja natsi-Saksan lyömisessä kuuluu Neuvostoliitolle, neuvostokansalle ja puna-armeijalle. Se on historiallinen tosiasia.
Neuvostoliiton menetyksetkin olivat valtavia, kun 27 miljoonaa maan kansalaista kuoli sodassa ja lähes koko Neuvostoliiton Euroopan puoleinen osa tuhottiin.
Yksittäisistä Neuvostoliiton puna-armeijan voitoista nousevat kansojen tietoisuuteen Leningradin ja Stalingradin piirityksien murtaminen sekä Kurskin panssaritaistelun voitto. Kaikilla oli suuri merkitys natsi-Saksan tappiolle.
Suomessa valtiovalta on hiljaa. Se on tietenkin luonnollista, sillä Suomi oli toisessa maailmansodassa yksi natsi-Saksan ja Hitlerin hirmuhallinnon liittolaisista.
Suurin kunnia kuuluu ehdottomasti liittoutuneille, jonka erittäin merkittävä ja massiivinen apu NL:lle teki natsien kukistamisen mahdolliseksi. Natsi-Saksan liittolaisena de facto olleen NL:n seuraajana Venäjänä olisin tänä päivänä täysin mölyt mahassa ja ihan pää painuksissa.
Venäjä on syyllistynyt täysin natsien vastaaviin tekoihin tänä päivänä Ukrainassa. Katastrofaalinen häpeä Venäjän yllä on suunnaton.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi taas vertailukohta piti hakea Saksasta asti, kun niitä tekoja teki ihan sama kansakunta kuin on nytkin tekemässä ja sen hullu diktaattori.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän hyvin, että Neuvostoliiton voitto natsi-Saksasta harmittaa joitakin oikeistolaisia. Olihan Suomi Hitlerin liittolainen ja perusti myös itä-Karjalaan keskitysleirejä.
Kiitos kuuluu kaikille liittoutuneille valloille ja vastarintataistelijoille, jotka olivat kaatamassa fasismia ja Saksan natsiliittolaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto ja Saksa yhdessä aloittivat toisen maailmansodan hyökkäämällä Puolaan! Sitten liittolaiset riitaantuivat ja aloittivat sotimaan keskenään.
Ilmoita asiaton viesti
Ei mennyt aivan noin edes sen aloituksen osalta, riidan saivat aikaan yksinomaan Aatu & Co. Neuvostoliitto toimitti mm. öljyn jota ilman natsit eivät olisi kyenneet hyökkäämään oikeastaan yhtään mihinkään.
Muun muassa öljyvarojen riistäminen Neuvostoliitolta oli eräs natsien pääpointeista heidän sunnittellessa ja lähtiessä toteuttamaan Operaatio Barbarossaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuohon heitän kyllä päälle, että myös Neuvostoliitto kuului tuohon aikaan liittoutumeisiin. Toisekseen vaikka kuinka paljon jenkit olisivat syyttäneet sinne ase- ja materiaaliapua, tuskin mitään kovin merkittävää olisi saatu aikaan ilman puna-armeijaa joka joutui kokemaan kaikkein raskaimmat (lähestulkoon käsittämättömät) mies/naistappiot.
Mikäli Putin & ja kumppanit saadaan elävänä tuomiolle Haagin heidät tulee luovuttaa takaisin Venäjälle (kun aika on siihen kypsä) jossa voimassa olevan lain nojalla veteraanien muiston häpäiseminen on ankarasti rangaistava teko.
Putin ja hänen hallintonsa ovat syyllistyneet mitä törkeimmällä tavalla ko. lain rikkomiseen häpäisemällä ja lokaamalla puna-armeijan WWII vetraanienen ja uhrien muiston sekä kunnian josta syystä heidät tulee tuomita ripustavaksi lähimpänä tulevana voitonpäivänä roikkumaan vuorokaudeksi Kremlin edustalle jonka jälkeen tulee seurata luovutus Ukrainaan mikäli nämä moisiin paskiaisiin haluavat edes sekaantua. Mikäli eivät huoli voivat tuomitut alkaa putoilemaan esim. vaikka ikkunoista.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä kun eräät kajahtaneet esittävät, että jo 1938 Suomi ja Saksa olivat solmineet liiton tarkoituksena hyökätä yhdessä Neuvostoliittoon, niin mikä on toveri Lintusen kanta tähän? Tekikö NL oikeutetun ja ennaltaehkäisevän iskun marraskuun lopussa 1939 Suomeen ja tukiko Saksa siten koko talvisodan aikana Suomea?
Ilmoita asiaton viesti
”Suomi oli toisessa maailmansodassa yksi natsi-Saksan ja
Hitlerin hirmuhallinnon liittolaisista.”
Viro, Latvia, Liettua, olivat Stalionin hirmuhallinnon liittolaisia!
Suomi ja kaikki nämä pikkuvaltiot olisivat olleet mieluiten
”liittoutumattomia”, jos olisivat voineet. (Rauno älä nyt ryhdy
väittämään, että Suomi lähti vapaaehtoisesti Hitlerin mukaan)
Ilmoita asiaton viesti
On hyvä muistaa, ettei Rauno Lintunen rasita itseään ajattelulla, vaan pitäytyy tanakasti uskontonsa mukaiseen uskomiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Olen uskonnoton ja rasitan parhaillaankin itseäni ajattelemalla. Ajattelen, siis olen.
Ilmoita asiaton viesti
Olet korvannut uskonnon kommunismilla ja Putin on messiaasi.
T: aito ateisti vailla ideologioita
Ilmoita asiaton viesti
Sosialismi ja kommunismi ovat vankka osa tieteellistä maailmankäsitystä. Uskonto on vain uskoa, ei muuta.
Ilmoita asiaton viesti
Henkilö- vai jumalkultti, eipä näissä juuri eroja ole palvooko Stalinia vai Jeesusta mun silmissä.
Ilmoita asiaton viesti
Sosialismi ja kommunismi ovat vankka osa tieteellistä maailmankäsitystä.
Lintunen ei edes tiedä mikä sosialismi on, tässä yksinkertaista wikitietoa:
”Sosialismi on historiallisesti aatesuunta, joka pyrkii luomaan tuotantovälineiden yhteisomistukseen perustuvan yhteiskuntajärjestyksen.”
Sekä kommunismi:
”Kommunismi (latinan sanasta communis, ”jaettu”, ”yhteinen” tarkoittaa yhteiskuntajärjestelmää, jossa vallitsee tuotantovälineiden ja hyödykkeiden yhteisomistus, sekä poliittista ideologiaa, joka pyrkii tällaisen yhteiskunnan luomiseen.”
Ei nämä mitään tieteellisiä maailmankäsityksiä ole 😅
Ilmoita asiaton viesti
Minulla on sanonta ”Ihmiseen istutettu omatunto on merkki Jumalan olemassa olosta.” Sitä ateistikaan ei pääse karkuun, vaan se seuraa aina mukana elämän poluilla.
Englantilainen runoilija William Wordsworth on todennut: ”Omaatuntoa on kunnioitettava ja toteltava, sillä se on Jumalan läsnäoloa sielussamme.”
Ilmoita asiaton viesti
Meikäläistä traumatisoitiin iskemällä jeesus-skeidaa kalloon heti kansakoulun alimmalta luokalta lähtien, vituttaa vieläkin. 😵💫
Ilmoita asiaton viesti
Sosialismi ja kommunismi ovat käytännössä vankasti osoittautuneet olevansa välineitä sortohallinnoissa. Vankkaa osaa tieteellistä maailmankäsitystä ne näyttelevät vain ja ainoastaan näiden sortohallintojen propagandakoneiston aineistossa.
Ilmoita asiaton viesti
Voitonpäivän juhlimisen edellytys on tämä: Yhdysvaltojen massiivinen materiaaliapu Neuvostoliitolle ratkaisi toisen maailmansodan suunnan.
Yhdysvallat toimitti Neuvostoliitolle lokakuun 1941 ja elokuun 1945 välisenä aikana muun muassa seuraavia sotatarvikkeita:
375 833 kuorma-autoa ja 51 503 jeeppiä.
35 170 moottoripyörää.
8 075 traktoria ja 7 053 panssarivaunua.
14 795 lentokonetta.
1 900 höyryveturia, 9 920 tavaravaunua ja 120 tankinkuljetusvaunua.
4 478 000 tonnia elintarvikkeita.
2 670 000 tonnia öljytuotteita, josta noin 7 miljoonaa tynnyriä bensiiniä.
2 300 000 tonnia terästä ja 230 000 tonnia alumiinia.
622 100 tonnia ratakiskoja.
185 000 kenttäpuhelinta.
1 100 000 kilometriä kaapelia.
14 miljoonaa paria saappaita.
Lähde: Encyclopedia Britannica 22/1966.
Ilmoita asiaton viesti
Tätä USA:n jättimäistä apua ei Neuvostoliitto eikä sen seuraaja Venäjä ole ikinä antanut anteeksi.
Ilmoita asiaton viesti
Tälläisillä ”kapitalistisilla laitteilla on vain ollut pyrkimys vaikuttaa Kommunismin tuhoamiseen, todellisuudessa Yhdysvallat taisteli Natzien rinnalla Neuvostoliittoa vastaan”…tämähän se pravda on 🤪
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on päätynyt siihen, että kaikki Saksan miehittämät Eurooppalaiset maat tukivat natsien hyökkäystä Neuvostoliittoon.
Toisin sanoen, nämä maat olivat vastuussa neuvostoliittolaisten kärsimyksistä, siinä missä saksalaisetkin.
Ilmoita asiaton viesti
Paskapuhetta! Ilman puna-armeijan miehiä/naisia sillä ase- ja materiaaliavulla, josta länsiliiton kapitalistit jaksavat jatkuvasti hehkuttaa, ei olisi ollut mitään käytännön virkaa. Vai kuvitteleeko joku, että se apu oli tarkoitettu pelastamaan ystävällismielinen liittolainen eikä omaa lehmää mitänkään ojassa?
Ilman apua Neuvostoliitto olisi todennäköisesti hävinnyt ennen kuin Stalinin Uralin taakse siirrättämä oma aseteollisuus ja muu sodan kannalta elintärkeä tuotanto olisi keritty saada pelaamaan täydellä vauhdilla.
Länsiliittoutuneet olisivat olleet vähintäänkin kusessa mikäli natsit olisivat saaneet napattua käyttöönsä Neuvostoliiton resurssit kuten öljyn, malmit ja muut luonnonvarat plus päälle vielä ilmaisen orjatyövoiman.
Japsit olisivat sitä myöten saaneet Mantšurian kautta natseilta öljyä ja kaiken näköistä muuta tarpeellista pitääkseen yllä sotatuotantoaan. Jenkit olisivat olleet paljon enemmän vaikeuksissa japsien kanssa kun niiden raaka-ainepula olisi huomattavasti helpottunut jolloin jenkkien päähuoli olisi kohdistunut satavarmasti Tyynelle merelle (mikä voi olla edessä nykyäänkin, tosin kinuskien kanssa).
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen skenaario. Kantsii funtsii ketä jeesaa ketä ei ;O
Ilmoita asiaton viesti
Näinpä. Ja minä onneton se menin 40 vuotta sitten ottamaan toisen maailmansodan historian kurssin tentistä vain kaksi pistettä kolmesta. Tätä kun vähän ihmettelin merkintää hakiessani, niin vanha professorini, Matti Lauerma (”Kuninkaallinen Preussin jääkäripataljoona 27”) loihe lausumaan, että ”olin antanut aivan liian suuren arvon Länsiliittoutuneiden Neuvostoliitolle antamalle aseavulle”.
No, se oli sitä aikaa, niin kuin tavataan sanoa…
Ilmoita asiaton viesti
Ja nyt siitä konkurssiin menneestä suuresta kaalimaasta on jäljellä kansainvälisesti etsintäkuulutetun sotarikollisen johtama Venäjä, joka peruuttelee voitonparaateja kun museoistakin kokoon raavittu sotakalusto ei ole riittänyt edes Ukrainan voittamiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Seija Nylund kantaa kaalimaataakkaa, jonka syyn tuntee vain hän itse. Toivotaan paranemista.
Ilmoita asiaton viesti
? Olen minä bussimatkalla Leningradiin maantiellä yhden kaalikuorman nähnyt, pari mummoa kulki perässä ja luuti talteen siitä pudonneita rippeitä, mutta ei se turistille taakaksi ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Onko siellä Vaalimaan ja Viipurin välillä vielä se hevosenkokoinen kyltti keskellä korpea, missä lukee: SUOJATIE?
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietoa, seuraavan kerran kävin Helsingistä risteilyllä, ja se suuri kaalimaakin taisi jäädä lopullisesti taakse kun hyökkäsivät Ukrainaan. Ja Suomi liittyi Natoon, niin että siinä mielessä kaalimaataakka kyllä putosi.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun tässä tuli jostain syystä kaaleistakin puhetta, niin haluan kertoa, että ihmetykseni oli erinomaisen suuri kun ensimmäisellä Leningradin bussimatkallani joskus vuonna 1984 pistäydyimme Viipurin kauppahalliin. Siellä myivät yhtä paksut kuin pitkät maatuskat tasan kolmea myyntiartikkelia: puolikkaita sianpäitä, auringonkukan siemeniä ja aivan käsittämättömän valtavia kaalinkeriä.
Varsin pitkään muistan ihmetelleeni että ”ketkä tässä maassa oikein syövät kaikki siat, jos kansalle ei riitä myytäväksi mitään muita kuin sianpäitä?”. Ainoa selitys mitä tuolloin keksin oli, että ”varmaan ne 13 miljoonaa Neuvostoliiton kommunistisen puolueen jäsentä syövät sitten kaikki ne muut osat sioista…”
Ilmoita asiaton viesti
Mikähän ne maatuskat oli lihottanut, olivatko syöneet liian monta sianpäätä tai kaalinkerää? Vai oliko potkittu turvoksiin?
Ilmoita asiaton viesti
Tähän problematiikkaan en muistaakseni huomannut aikoinaan paneutuakaan. Sinänsä tietysti mainiota, että olivat saaneet ainakin syödäkseen. Ja kyllä kai sitä vaikka tattaripuurokin lihottaa, jos sitä liikaa syö.
Ilmoita asiaton viesti
No Suomessa ei ole suurta syytä juhlia. Yksi sika tapettiin, hyvä sinänsä, mutta meitä vastassa ollut sika jäi henkiin ja pullistelemaan voitossaan ryöstösaaliineen.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoittaako Olli Väisälä Mannerheimia, joka myrkytettiin Sveitsissä?
Ilmoita asiaton viesti
Mannerheim myrkytettiin Sveitsissä?!?!?
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen on kai lukenut venäläisen version tästä:
Todennäköisesti vahingossa hävittämättä jäänyt asiakirja paljastaa Neuvostoliiton aikeet salamurhata marsalkka Carl Gustaf Mannerheim, kertoo MTV3.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004644383.html
– Kas kun ei väittänyt että Mannerheim putosi ikkunasta.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös se ollutkaan musta mies…
Ilmoita asiaton viesti
Kysytään virolaisilta kumpi hirmuhallinto olisi ollut parempi, natsi- vai bolshevikkihallinto. He kun saivat kokemusta kummastakin.
Veikkaan että äänet menisivät Hitlerin kannattamiseen, Stalinin jäädessä kakkoseksi. Kumpikaan ei ollut mieleinen, mutta edes Hitler ei ollut niin suuri kusipää kuin Stalin.
Että sellainen voitto.
Ilmoita asiaton viesti
Hitlerin Saksan aikana osa kansasta joutui pelkäämään henkensä ja vapautensa puolesta osan aikaa.
Stalinin Neuvostoliitossa kaikki joutuivat pelkäämään henkensä ja vapautensa puolesta kaiken aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ja omannäköisekseen luomallaan Venäjällä Putin pelkää kaiken aikaa: istuu metrien pituisen pöydän päässä, vaatii myrkytysten pelossa oman vesipullon, matkustaa panssarijunalla jne.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Lintunen ei ole paraatissa mukana …😅
Ilmoita asiaton viesti
Ilmeisesti ulkomaisen median edustajia ei päästetä paikalle. Turvallisuusnormit.
Ilmoita asiaton viesti
Ainiin. Sekä onhan NATO ja Natsit uhkaamassa työläisten paratiisin rauhaa, tuore Iltalehti tietää kertoa:
”– Olemme tietysti tietoisia siitä, että Kiovan hallinto, joka on useiden tällaisten iskujen ja terroritekojen takana, aikoo jatkaa kampanjaansa. Kaikki erikoispalvelumme tekevät kaikkensa turvallisuuden takaamiseksi, hän selitti.”
Sekä pitää muistaa että Lintusen kaltaiset henkilöt kokivat tälläisen kohtalon rakentaessaan sitä ”työläisten paratiisia”:
”VAINOT ISKIVÄT myös suomalaisiin 1930-luvun alussa, seurasivat pidätykset ja karkotukset. Syyskesällä 1937 Vienon isä oli kaivoa puhdistamassa, kun kuorma-auto ajoi pihaan. Miliisit pakottivat Säteen miehet lavalle. Neuvostoliiton hajottua Vieno sai selville, että isä oli teloitettu kaksi kuukautta pidätyksen jälkeen.
Karjalassa teloitetuille suomalaisille ei muuten ole pystytetty yhtään muistomerkkiä, vaan toverit on kylmästi unohdettu. Näin itsenäisyyden juhlavuotena olisi korkea aika muistaa myös kommunistien tappamia kommunisteja.”
Lähde:
Opetuksia neuvostoarjesta: tiilet olivatkin kovia limppuja https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005238334.html
”Kovia” on yrittäjä Lintusen jutut, todellisuus on että henkilö asuu turvallisessa Suomessa jossa on helppo sohvan ja tietokoneen keskellä kertoa ”tarinoita” 😅
Ilmoita asiaton viesti
Olihan noilla ”paratiisin” rakentajilla kova kohtalo, mutta useat heistä saivat kuitenkin jakoaikaa elämälleen parikymmentä vuotta. Tarkoitan niitä, jotka epäonnistuneen kapinan jälkeen pakenivat Venäjälle. Suuri osa heistä olisi jo vuonna 1918 talutettu montun syrjälle, jos olivat Suomessa kiinni jääneet.
Ilmoita asiaton viesti
Olisiko Lintunen Hangossa ja/tai Tammisaaressa:
Suomessa Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) järjestää kunniakäynnin 9. toukokuuta kello 10.30 Hangossa Neuvostosotilaiden hautamuistomerkillä ja kello 11.30 Tammisaaressa punaisten haudalla.
https://www.ktpkom.fi/yleinen/voitonpaiva-9-toukokuuta-2/
Ilmoita asiaton viesti
Se on hyvä turvallisessa Suomessa osoittaa mieltään tai osoittaa vaikka uskollisuutta sotarikolliselle joka kohta pällistelee korkokenkineen Kremlin torilla nuoria miehiä jotka pistetään paraatista suoraan Ukrainan lihamyllyyn…Davai!
Ilmoita asiaton viesti
Useat punaiset pakenivat Neuvostoliittoon, koska pelkäsivät kuolemantuomiota. Yksi niistä oli SKP:n Edvard Gylling, joka sitten tapettiin Neuvostoliitossa kansanvihollisena. Löytyisiköhän hänen ja muiden tapettujen kansanvihollisten hautoja, joiden luona Lintunen voisi myös vierailla?
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän meille suomalaisille riitä, että vieraillaann vaan omien ”kansanvihollisten” haudoilla, joita syntyi runsaasti vuoden 1918 kahinoissa.
Ilmoita asiaton viesti
Stalin toimi tässä mielessä johdonmukaisesti. Suomessa kapinaan valtiovaltaa vastaan nousseet henkilöt, jotka pakenivat itärajan taakse, olivat hänen mielestään epäluotettavaa ainesta. Niistä oli päästävä sopivan tilaisuuden tullen eroon. Moni suomalainen joutuikin sitten Stalinin puhdistusten uhriksi.
O.W. Kuusinen taisi olla ainoa täällä merkittävässä asemassa ollut henkilö, joka selvisi siellä hengissä. Hän kirjoitti puheita Stalinille ja oli näin ollen hyödyllinen hänelle.
Meillä taas Arvo ”Poika” Tuominen haistoi palaneen käryä eikä lähtenyt itänaapurin ”paratiisiin.”
Meidän kotikommunisteilla olisi saattanut olla sama kohtalo edessä, mikäli Stalinin suunnitelma maamme valtaamiseksi olisi onnistunut. Se ehkäistiin torjuntavoitoilla Talvisodassa ja Jatkosodassa.
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan Tavja taas paikalla?
Ilmoita asiaton viesti
On aika makaaberia viettää voitonpäivää uhoten voittoa fasismista ja natsismista kun samaan aikaan itänaapurissamme vallitsee täysi fasistinen diktatuuri, joka ampuu omia ”rauhanohjuksiaan” Ukrainan kaupunkeihin umpumähkää ja epätarkasti pääasiassa tappaen viattomia siviileitä.
Toinen makaaberi asia on ns. ”rauhanoppositio”, joka ei vain anna tälle toiminnalle hiljaista hyväksyntäänsä, vaan kannustaa ja yllyttää myös muita ihmisiä hyväksymään sen. ”Voitonpäivän” todellisin ja ikävin seuraus symbolismi, että sotilaallisella voimalla huomattava osa Eurooppaa alistettiin Neuvostoliiton valtapiiriin huolimatta siellä asuneiden kansojen mielipiteistä.
Noiden seikkojen takia olisi viisasta hylätä ”voitonpäivän” juhlinta, sillä se ei ole enää nykyään muuta kuin sotilaallista uhoa, jolla koetetaan hankkia hyväksyntää Venäjän laittomalle hyökkäyssodalle Ukrainaa vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Minkähänvärinen lippu liehuu nyt Lintusen salossa?
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto oli kiistatta toisen maailmansodan suuri voittaja. Maa liitti valtansa alle balttian ja nappasi itselleen maa-alueita mm. Suomelta.
Se onnistui myös alistamaan valtansa alle puoli Eurooppaa ja tuomaan näihin maihin oman älyvapaan ja epädemokraattisen hallintomallinsa.
Mitä näistä suurista voitoista on tänään jäljellä? Viipuri, Petsamo ja muutama Itämeren saari.
Stalinin voittoisa perintö on aika vähäinen, mutta hänen aiheuttamana tuho ja inhimmilinen kärsimys hakee vertaistaan.
Näinä päivinä Stalinin perintöä perataan Ukrainassa ja jälki on juuri niin pahaa, kuin sen voikin olettaa olevan kansalta, joka arvostaa Stalinia suurena johtajana.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto tuhosi Natsien 225 divisioonasta 175. Suomella oli parhaimmillaan käytössään 11 divisioonaa. Länsiliittoutuneet tuhosivat 50 divisoonaa.
Noin siis kenraaliluutnantti Aatolainen teoksessaan.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jaakko_Aatolainen
Ilmoita asiaton viesti
Kommentit ovat katkeraa historianvastaista vuodatusta. Eikö Euroopan pelastuminen natsismista ja Hitlerin hirmuhallinnolta ole hyvä asia?
Ukrainassa palautettiin Hitlerin liittolaisen, oman valtioin perustajan ja Baby Jarin teurastajan natsi Stephan Banderan kunnia patsaineen ja Azov-joukkoinen. Katsokaa mitä tapahtui. Samaako toivotte?
Ilmoita asiaton viesti
Sulla on Rauno se vika, että katselet asioita aivan yksipuolisesti, mutta et tietenkään usko asiaa, vaikka se kuinka monta kertaa sanottaisiin. Hitlerin hirmuhallinon kukistuminen oli hyvä asia, mutta Stalinin hirmuhallinnon jääminen valtaan paha.
Banderasta (josta en tiedä tarpeeksi) olisi kiva keskustella tasapuolisemmin, mutta tiedän ettei se sinun kanssasi tule onnistumaan. Staliniin verrattavia teurastajia ei kuitenkaan monta löydy, ja jopa hänet on Venäjällä taas kohotettu sankariksi. Ja ”katso mitä tapahtuu”, kun Putin ottaa oppia.
Ilmoita asiaton viesti
Paraati oli Venäjän historian huonoin!
Veikkaus että nyky Venäjän viimeinen.
Kommentti: Voitonpäivän paraati osoitti, ettei Venäjän asevoimilla ole rahkeita pullistella https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009572379.html
Ilmoita asiaton viesti
Vähiin kävi ennen kuin loppuu:
Punaisen torin paraatissa ei nähty lainkaan tankkeja, tykistöä tai ilmavoimia. Asiantuntijan mukaan Suomen itsenäisyyspäivän paraatissakin on enemmän ja modernimpaa kalustoa esillä.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009572461.html
Ilmoita asiaton viesti
Vaikea sanoa, oliko se loppujen lopuksi hyvä asia, koska emme saa koskaan tietää, miten toisen maailmansodan jälkeinen historia olisi mennyt, jos Natsi-Saksa olisi voittanut. Paljon riippuu siitä, millainen voitto se olisi ollut. Olisivatko esimerkiksi Yhdysvallat ja Iso-Britannia jääneet kuitenkin olemaan itsenäisinä valtioina?
Toinen merkittävä kysymys olisi, milloin natsien diktatuuri olisi kukistunut. Olisiko se tapahtunut nopeammin kuin Neuvostoliiton hajoamien vai olisiko diktatuuri peräti vieläkin olemassa? Jos natsien diktatuuri olisi hajonnut sisäisesti nopeammin kuin Neuvostoliitto, niin sitten ainakin natsien voitto olisi ollut pidemmällä tähtäimellä parempi kuin nykyinen lopputulos. Jos hitaammin, niin sitten tietenkään ei.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi ”vapautettu” Itäeurooppa piti ympäröidä piikkilangoilla ja betonimuureilla?
Ilmoita asiaton viesti
Lintunen ei taida vastata? – Menin junalla Itä-Berliinistä Länsi-Berliiniin, piikkilanka-aidan lisäksi itäpuolen rautatieasemalle oli rakennettu vartiotornit, joilla seisoi konekiväärimiehiä. Pelkästä näkemisestä tuli hyytävä olo.
Ilmoita asiaton viesti
Kävitkö muuria katsomassa länsipuolella? Jos kävit, niin näitkö sen leveän, sinisen raidan muurissa graffittien seassa?
Ilmoita asiaton viesti
Ei käyty, oli vain päivän viisumi ja kun oltiin ystävättäreni kanssa oltu muutama päivä Itä-Berliinin muonien varassa niin myönnän että ensimmäiseksi suunnistettiin kahvilaan ja muutenkin vain nautittiin elämästä:)
Ilmoita asiaton viesti
Minä kävin 80-luvulla yhdessä kokouksessa Länsi-Berliinissä. Isännät järjestivät siellä kiertoajelun.
Kun opas astui bussiin, hän ensimmäisenä kysyi, että onko paikalla ketään suomalaisia. Kaverin kanssa kovasti viittailimme. Opas hehkutti, kuinka hän tykkää Suomesta. Hän löysi vaimonsakin Kuopion torilta, tosin hän on japanilainen.
Sitä muuria menimme ihailemaan. Muurin reunalla oli leveitä lavoja, joihin kiipeämällä pääsi katsomaan muurin yli ja näkemään sosialistista realismia. Niihin oli pitkät jonot, joten jäi näkemättä.
Sitten opas kertoi tarinan siitä sinisestä raidasta, josta en ole löytänyt mitään tietoja muualta. Sen maalasivat pari nuorta poikaa ja ehtivät kiertää lähes koko muurin, mutta sitten eräästä salaovesta tulivat itäpuolelta sotilaat, jotka kaappasivat pojat DDR:n puolelle. En muista kuinka kauan heitä siellä pidettiin, mutta useita vuosia kuitenkin. Lopulta heidät ystävällisesti kuitenkin palautettiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei siinä mitään menettänyt vaikka ei sitä sosialistista realismia päässytkään näkemään: kaikki oli harmaata. Länsi-Berliiniin tullessa tulvi heti mainosvaloja ja kauppojen ikkunoita, jotka idästä täysin puuttuivat. En vieläkään ymmärrä miten olivat kauppansa piilottaneet, Unter den Lindenin päässä oli yksi, mutta sisään mentyä valkeni että se oli pieni valuuttakauppa.
– Neuvostoliittoon verrattuna oli se ero, että näkyi paljon neuvostoupseereja, näkötornin jononkin ohi käveli etuilevia koppalakkeja. Niin että natsien tilalle tuli rautaesirippu ja idästä herrakansa, Stasi ja KGB.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kävin teekkariekskursiolla Neuvostoliitossa 70-luvulla. Menimme bussilla Leningradin kautta Tallinnaan, jos olimme pari yötä Viruhotellissa ja mennen tullen yhden yön Leningradissa, hotelli Sputnikissa.
Oppaamme, Lundmila, oli mukana koko ajan. Hän vei meidät Leningradin suurimpaan tavarataloon, jossa hän kertoi olevan 5 km hyllyjä. Menimme miesten vaateosastolle, jossa tosiaan hyllyjä riitti. Joillain hyllyillä oli vaatteitakin, mutta pääasiassa kussakin loosissa oli vain muutama samanlainen puku henkarissa ja kaksi naista myyjinä jokaisessa. Asiakkaita ei näkynyt missään.
Silloin vielä hotellin ravintolasta sai jotain ruokaakin. Kun sitten kävin 80-luvulla työmatkalla Leningradissa, niin hotellin ravintolasta sai vain ruisleipää, juustoa, läskimakkaraa ja teetä. Oli kyllä yleensä sitä venäläistä ”shampanjaakin” ja vodkaa tietysti.
Ilmoita asiaton viesti
Juotavaa ilmeisesti riitti, Itä-Berliinin hotellin ruoka oli surkeaa, mutta oopperan väliajalla oli myynnissä valkoviiniä ja jotain muutakin vaan en muista mitä.
90-luvun alussa Moskovassa venäjää opiskellut tuttava vei pieneen ravintolaan, jossa oli käypästä ruokaa, muistan mistä lie hankitut mausta päätellen avomaalla kasvatetut tomaatitkin, mutta ruokajuomia sai vain valuutalla; paikalliset näkyivät tuovan omia oluttölkkejään.
Ilmoita asiaton viesti
P. O’Brienin WW2 historiikki alkaa seuraavalla lauseella:
There were no decisive battles in World War II
Eli vaikka sodan suurista taisteluista on muodostunut suuria legendoja, yksikään yksittäinen taistelu ei ollut kovinkaan ratkaiseva sodan lopputuloksen kannalta.
Samoin todetaan, että suuretkaan miehistötappiot eivät olleet ratkaisevia vaan sotakaluston menetykset olivat se, mikä kukisti Saksan. Ja länsirintamalla Saksa menetti lentokoneita sekä panssareita kertaluokkaa enemmän kuin Venäjän vastaisella rintamalla.
Ilmoita asiaton viesti
Suomea vietiin kuin sitä litran mittaa, ensiksi natsit antoivat Suomen ryssille Molotov–Ribbentrop-sopimuksella ja sitten taas natsit pakottivat Suomen vastustamaan NL:n hyökkäystä Suomeen Talvisodan toisessa osassa eli jatkosodassa.
Nyt ollaan taas samassa liitossa natsien kanssa, antaas kattoo miten tässä käy, joudutaanko taas hyökkäämään Venäjän kimppuun (Suomen alueella) 🙂
PS. Venäjän olojen asiantuntijana, kuinka kauan Rauno uskot Putinin vielä keikkuvan vallassa? Venäjän historiassa vallankumoukset toistuvat määrävälein. Joko nyt on taas aika?
Ilmoita asiaton viesti
Aika vaatimaton tuo paraati näyttää olevan. Metallia on katsojien rinnuksissa enemmän kuin noissa aseissa. Säälittävää sinällään. Toivotaan, että tässä olisi alku ja samalla loppu yhdelle aikakaudelle.
Ilmoita asiaton viesti
Ketjun selittely tuo mieleen junnufutiksen kun sitä isän tehtävissä aikoinaan seurasin. Usein kuuli lauseen 6-2 päättyneen matsin jälkeen ”me oltais voitettu tää matsi ellei dumari ois ollut homo”.
Vertauksen selitys varmuuden vuoksi:
Kyllä voitonpäivän juhla on sanan mukainen juhla! Annetaan kunnia Neuvostoliiton sotaponnistuksille.
Se varmistaa sen, että myös Ukrainan sotilaita kunnioittaa. Heitä taidetaan tukea jo nyt väkevämmin materiaali-avun kautta kuin Neuvostoliiton armeijaa konsanaan.
Jos ette muusta syystä osaa arvostaa Puna-armeijan sotasuoritusta, niin voihan sen niinkin ajatella että ”kun tässä pelaa reilua peliä” niin on helpompi kunnioittaa myös Ukrainan sotilaita kentällä nyt!
(vai onko kaikki ketjun pilkkakirveillä kaupan henkilökohtaisen mieltymysten vuoksi.?? . kenestä mä satun tykkäämään niin sen puolta mä pidän aina selitykset keksien kuten Junnut junnufutiksessa- ja tämä siis oli puhdasta kettuilua.)
Ilmoita asiaton viesti
Onhan meilläkin itsenäisyyspäivä kun pääsimme eroon Neuvostoliitosta.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt Lintunenkin voi hankkia viirin kun itärajaa ei enää tarvitse puolustaa yksin.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/796936/Nato-viiri-lipputankoon-8-10-m?gclid=EAIaIQobChMI15yj8vnn_gIVmAWiAx14rgBPEAQYASABEgL6WfD_BwE
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos vinkistä.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitto perustettiin vasta 1922.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä korjaus mutta ymmärsit kuitenkin mitä yritin sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Usarin Puheenvuoro on jo aika vanha keksintö. Toukokuinen rituaali on ehtinyt toistua monta kertaa: Rauno Lintunen kehaisee neuvostoarmeijan suoritukset, ja kommenteissa avaus dissataan.
Ilmoita asiaton viesti
Totta turiset, mutta kun tsekkasin viimevuotisen pläjäyksen, yllätyin varsin, kun näin kuka ”dissauksen” aloitti, nimittäin taikuri Tyni, joka sittemmin on ajautunut naapuriseuraan.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/raunolintunen/voitonpaivaa-9-toukokuuta-juhlitaan-suomessa-ja-maailmalla/
Ilmoita asiaton viesti
Jatkosodan jälkeen Suomi taisteli natsi-Saksaa vastaan Lapissa ilman liittoutuneiden apua.
Lapin sota päättyi 27.4.1945 joten voidaan todeta, että omalta pieni Suomi voitti fasismin aikaisemmin kuin suuri ja mahtava Neuvostoliitto.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi taisi olla sodassa liittoutuneita vastaan. Ainakin Britannia oli julistanut sodan Suomelle.
Ilmoita asiaton viesti
Todellakin.
Iso-Britannia ratifioi rauhansopimuksen Suomen kanssa vasta 29.4.1947.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti kirjoittaa: ”Suomessa valtiovalta on hiljaa. Se on tietenkin luonnollista, sillä Suomi oli toisessa maailmansodassa yksi natsi-Saksan ja Hitlerin hirmuhallinnon liittolaisista.”
Näin ei vain valitettavasti ollut todellisuudessa. Emme olleet liittolaisia ja mitään valtiosopimusta ei tehty Saksan kanssa.
Suosittelen blogistille ja miksei myös muillekin kirjaa ”Risto Rytin päiväkirjat 1940-1944.” Sen yläotsikko on ”Käymme omaa erillistä sotaamme.” Kirjan ovat toimittaneet professori Ohto Manninen ja Kansallisarkiston tutkija Kauko Rumpunen ja se julkaistiin vuonna 2006. Kirja on erittäin arvokas dokumentti Välirauhan ja Jatkosodan ajalta.
Risto Rytin päiväkirja 4.7.41
”Schoenfeld oli luonani esittäen promemorian ja tiedusteli asennettamme. Sanoin, että olimme valitettavasti joutuneet Venäjän uuden hyökkäyksen kohteeksi ja pakotettuja parhaamme mukaan puolustamaan vapauttamme ja elämäämme. Onneksi oli Venäjä joutunut sotaan Saksan ja eräiden muiden valtioiden kanssa, mikä tällä kerralla talvisotaan verraten suuresti huojensi asemaamme.
Sch. kysyi, oliko meillä poliittisia sopimuksia Saksan ja sen liittolaisten kanssa. Vastasin, ettei meillä ollut mitään poliittisia sopimuksia paremmin Saksan kuin sen liittolaisten kanssa. Sotilasjohtomme on ollut kosketuksissa Saksan sotilasjohdon kanssa sotatoimien koordinoimisesta, mutta olemme niiden kanssa vain cobelligerentejä faktillisen tilanteen vuoksi. Käsitämme sotamme erilliseksi puolustussodaksi, emmekä halua sekaantua suurvaltojen välisiin suuriin välien selvittelyihin, joihin varamme ja voimamme eivät riittäisikään, eivätkä ne meitä kiinnosta. Meidän kohdallemme on kysymyksessä vain oma elämämme ja turvallisuutemme vapaana itsenäisenä kansana.”
Arthur Hans Fredrik Schoenfeld oli Yhdysvaltain Helsingin-lähettiläs, jonka kanssa Ryti oli tiiviissä kosketuksessa sodan aikana, kun hän oli Suomessa. Kirja sisältää myös Schoenfeldin raportteja.
Ilmoita asiaton viesti
Nimekkäistä tuon ajan tutkijoista ensimmäiseksi vetäisin Mauno Jokipiin ja hänen noin 700 -sivuisen järkäleen talvisodan taustoista.
– Heikki Ylikangas loi sotiemme syntyyn yhteiskunnallisesti ymmärrettävän asetelman.
Uudemman ajan tutkijoista ns ”Turun pojat ja tytöt” ovat viime vuosikymmenen aikana tuoneet uusia näkemyksiä esiin. Vesa Vares hahmottaa 1930 -luvun ja talvi- sekä jatkosodan kehityskaaria. Kiinnostavaa luettavaa.
– Saksan ja Suomen diplomaattiyhteydet ja sen eri tasot…. kytköksiä oli ja tasoja kuin Moskovalla konsanaan.
Ohto Manninen on jäänyt vieraammaksi. Ammattitaitoni ei yllä historian metodologian ja tutkimusten tosiasiallisen taitavuuden arviointiin.
Päiväkirjat – ”jos kävelee kuin ankka, ääntelee kuin ankka, höyheniä kuin ankalla mutta sanoo olevansa koira” – niin mikä se on?
– Poliitikko päiväkirjaansa kirjoittamassa?
– Olisiko niin että päiväkirjojen ainoa luotettava puoli ovat – kenties – vain tunnetiheät ilmaukset. Esimerkiksi Paasikvien lause ”elämme hirmuista aikaa” -varmaankin kuvasi osuvasti hänen pelkotilaansa juuri sillä hetkellä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ei voittanut toista maailmansotaa, joten ei ole mitään voittoa, mitä täällä olisi syytä juhlia. Sen sijaan tätä päivää juhlitaan EU:ssa Eurooppa-päivänä, jolloin huomio on sodan jälkeisessä rauhanrakennuksessa eikä yksittäisissä taisteluissa. Neuvostoliiton osalta kyseessä ei varsinaisesti ollut Itä-Euroopan vapauttaminen natseilta, vaan silkka ryöstö- ja valloitusretki, jonka seurauksista puoli Eurooppaa kärsi vähintään 1990-luvulle asti.
Ilmoita asiaton viesti
Seisooko Lintunen ”natsien” joukoissa? Putin roistoineen on tämän päivän ”natsi” ja sen kannattajat ovat kollektiivisesti tämän päivän ”natseja”…
Tämä selviää tästä lähteestä:
Pääkirjoitus: Putinin irvokas puhe ja tynkäparaati paljastivat karun totuuden nyky-Venäjästä – tämä tekee roistovaltiosta vaarallisen https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009572772.html
”Tällä kertaa ”voitonpäivän” päälle tosin voi laittaa vahvat sitaatit: kyseessä oli irvokas näytelmä. Putin yrittää käyttää toista maailmasotaa propagandassaan, vaikka Venäjä itse käyttäytyy tällä hetkellä Ukrainassa samoin kuin natsi-Saksa hyökätessään Neuvostoliittoon 1941.”
Ilmoita asiaton viesti
”– tämä tekee roistovaltiosta vaarallisen”
Lintunen voi kuitenkin nukkua yönsä rauhassa:
Yhdysvaltain maavoimien tuliterä Bombardier Challenger 650 lentelee Suomen yllä. Sotilaskäyttöön muokatulla liikesuihkukoneella seurataan Venäjän viestintäliikennettä.
– Olemme nyt Natossa. Tämä on arkipäivästä Naton toimintaa.
Ilmailuasiantuntija Karivalo uskoo, että Suomessa tullaan jatkossakin näkemään sekä Naton että Yhdysvaltain kalustoa ”säännöllisen epäsäännöllisesti”.
– Meillä on pisin yhteinen raja Venäjän kanssa. Varmasti myös se, että ollaan uusin Nato-maa, vaikuttaa siihen, että halutaan tulla testaamaan itärajan reitit, jotta ne tulevat tutuiksi.
– Henkilökohtaisesti ajattelen, että mitä enemmän (tiedustelukoneet) lentävät ja seuraavat, sitä turvallisempi olo meillä kaikilla on.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9e77f45e-a1f7-4b2b-bf97-7ebf6b939be5
Ilmoita asiaton viesti
Saksa antautui 8.5. ja laski aseensa 8.5. klo 24.00. Venäjällä aika oli siis 9.5. 02.00, joten Venäjän voiton päivä on päivää myöhemmin kuin lännen Eurooppapäivä.
Venäjä juhlii omaa sotilaallista voittoaan ja länsi juhlii omaa yhtenäisyyttään. Olisi parempi, kun länsi siirtäisi oman eurooppapäivänsä edelliseen päivään. Ei anneta Venäjän juhlien saastuttaa omaa iloamme natseista vapautumisesta ja maanosan yhtenäistymisestä ja jälleenrakennuksesta.
Ilmoita asiaton viesti