Tylyt lukemat työttömyydestä ja työllisyydestä

 

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi keskiviikkona 26.6. toukokuun työllisyyskatsauksensa. Tylyt lukemat kertovat, että työttömyys jatkaa edelleen kasvuaan.

Työttömiä oli toukokuun lopussa yli 400 000. Työttömien määrä oli lisääntynyt vuodessa lähes 30 000. Samana aikana uusien avoimien työpaikkojen määrä oli alentunut samoilla luvuilla.

Työttömyys iskee erityisen kovaa alle 25-vuotiaisiin nuoriin ja ikääntyviin työläisiin. Molemmissa ikäryhmissä työttömien osuus kasvaa.

Yli vuoden työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli toukokuun lopussa lähes 95 000.

Työttömyysturvaa saavia työttömiä, työttömyyskassat ja Kela, oli toukokuun lopussa 290 000.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimus julkaistaan myös keskiviikkona 26.6. Sen mukaan 15–64-vuotiaiden työllisyysaste oli valahtanut 72,4 prosenttiin. Kaukana ollaan Marinin (sd) ja Orpon (kok) 80 prosentin työllisyysasteen tavoitteesta.

Työttömyyden ja vähävaraisuuden kasvun pätevä mittari on asumistuen saajien määrä. Vaikka Orpon- Purran porvarihallitus on leikannut tukea ja tiukentanut tuen saamisen ehtoja, oli toukokuun lopussa ennätykselliset lähes 610 000 asumistukea tarvitsevaa.

Suomessa harjoitettu oikeistopolitiikka on merkinnyt kahta asiaa: kansan enemmistöä kuritetaan, sotilasvalta ja aseistajat nauttivat miljardien eurojen rahavirroista.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu