Työttömyys ja lomautukset jyrkässä kasvussa

Työ ja elinkeinoministeriön (TEM) tämän vuoden helmikuun työllisyyskatsaus kertoo kokoomuksen ja perussuomalaisten johtaman Orpon porvarihallituksen epäonnistumisesta: maan talous on taantumassa, työttömyys ja lomautukset lisääntyvät, sosiaaliturvan tarpeessa olevien määrä kasvaa.

Porvarihallituksen vastaus kapitalistiseen taantumaan ja työttömyyteen on sosiaaliturvan leikkaaminen ja työssä olevien työtaisteluoikeuksien rajaaminen. Vanha keino, mutta on aina hyökkäys työväestöä vastaan.

TEM kertoo työllisuuskatsauksessaan helmikuun lopun työttömien määräksi, laaja työttömyys, yli 400 000. Työttömyyspäivärahojen saajia, työttömyyskassat ja Kela, oli yhteensä 310 400.

Kelan maksama työttömyyspäiväraha oli helmikuun lopussa keskimäärin 846,70 euroa kuukaudessa, miinus verot.

Työttömyyskassojen maksama keskimääräinen täysi työttömyyspäiväraha oli viime vuonna 1 600 euroa kuukaudessa, miinus verot.  Orpon hallituksen leikkausten takia päiväraha alenee keskimäärin noin 1200–1300 euroon, eli noin 300 euroa kuukaudessa.

Työttömyys, lomautukset, pätkätyöt ja pienet eläkkeet merkitsevät sitä, että asumistuen saajien määrä on sekin jyrkässä kasvussa. Tuen saajien määrä oli helmikuun lopussa 610 132.

Keskimääräinen asumistuki, yleinen ja eläkkeensaajat, oli 313,13 euroa saaja.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu